Viļņā notiek tradicionālās Vīna dienas

Viļņā, Mūsdienu mākslas centrā šī gada 29.maijā sākas lielākais, ikgadējais Lietuvas vīna pasākums. Divu dienu garumā savus vīnus apmeklētājiem prezentēs Eiropas, Amerikas un Indijas vīndari.

Šogad izstādei ir piektā gadadiena. Iespējams tas ir iemesls, kāpēc ir pieteikušies tik daudz dalībnieku, proti, par 15% vairāk, nekā pagājušajā gadā, atzīst izstādes koordinatore Gaile Kvietkute no “Vīna kluba”. Apmeklētāji varēs arī iepazīties ar Lietuvas vīndariem, kā arī ar Indijas vīniem.

Izstādē būs iespēja nodegustēt vīnus ne tikai pie dalībnieku stendiem, bet arī speciāli ierīkotā degustācijas zālē, kur, mainoties, strādās ārzemju vīndari, vīna eksperti un someljē. Notiks īsi vīna kultūras semināri un “Garšas akadēmijas” lekcijas. Īpašu 20.gs. dzērienu degustāciju rīko labākais 2007. un 2008. gada Lietuvas someljē Arminas Darasevičius.

Izstādes sākumā Lietuvas someljē asociācija paziņos par Lietuvas vīna čempionāta uzvarētājiem. Labākie Lietuvā pārdotie vīni tiks apdāvināti ar “Grand Prix”, zelta, sudraba un bronzas medaļām.

Vīna dienās neiztikt arī bez mākslas. Saulius Serapinas – viens no zināmākajiem Lietuvas still-life fotogrāfiem – prezentēs speciāli “Vīna dienām” veltītu fotogrāfiju ciklu, kurā tiks attēloti ar vīnu un to lietotājiem saistīti objekti netradicionālā veidā.

Pirmā izstādes dienā ir paredzēta vairāk vīndariem - profesionāļiem. Taču vēlāk un vēl visu sestdienu tiek gaidīti visi vīna cienītāji. Šogad uz pasākumu iespējams iegādāties biļetes uz abām izstādes dienām. Biļetes var iegādāties ne tikai speciālos vīna veikalos un izstādes norises vietā, bet arī internetā – bilietai.lt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50698709sec.