Notiks Starptautiskais roka mūzikas festivāls "Roka naktis 2009"

2009. gada 7. un 8.augustā Latvijas pierobežā netālu no Daugavpils noritēs Starptautiskais roka mūzikas festivāls "Roka Naktis 2009" - lielākais šāda veida festivāls Baltijā.

Festivāls notiks jau septīto reizi - pirmo reizi tas tika rīkots 2003. gadā un jau pirmajā gadā kļuva par starptautiska mēroga roka kultūras pasākumu. Katru gadu uz šo festivālu ierodas 5-7 tūkstoši roka un rokenrola mūzikas cienītāju no Lietuvas un citām valstīm. Šogad pirmo reizi festivāls notiks Zarasu (Zarasai) ezera vidū uz salas, tikai 20km attālumā no Latvijas robežas un plānots, ka arī Latvijas rokmūzikas cienītāji izrādīs lielu interesi par šo tradīcijām bagāto festivālu.

Šogad festivālā uzstāsies pazīstamākā Skandināvijas folkmetāla grupa "Korpiklaani". Šie Somijas rokeri šobrīd ir vieni no visvairāk pieprasītākajām grupām Eiropas rokfestivālos. Augusta sākumā, tieši pirms uzstāšanās "Roka Naktīs", "Korpiklaani" koncertēs 70 000 metālistu auditorijai vienā no lielākajiem smagās mūzikas festivāliem Wackenē (Vācija).

Savukārt, lietuvas labākie rokmūziķi ir apvienojušies īpašā Metallica Tribute projektā. Interesanti, ka tradicionāli festivāla fani īpašā aptaujā izvēlējās gan to, kādas grupas tribute projektu šogad veidot, gan to, kāds būs tā repertuārs. Iepriekšējos gados fani ir dzirdējuši gan KISS, gan AC/DC, U2 un Bon Jovi tribute projektus.

Uz festivālu šogad ieradīsies arī viena no zināmākajām Skandināvijas industriālā metāla grupām "Deathstars" (Zviedrija).

Bez tam varēs dzirdēt ne tikai tradicionālo roka, hard & heavy stilu, bet arī nedaudz vieglāku mūziku - savu klātbūtni festivālā apstiprinājuši indie&punk zvaigznes no Somijas "Disco Ensemble".

Vēl dalību festivālā nesen apstiprināja arī lietuvas gotiskā roka pionieri - deviņdesmitajos gados savu darbību sākusī grupa "Siela" (dvēsele) un lietuvas roka leģendas "Katedra".

Pateicoties "Roka Naktis 2009" mūzikas fanu balsošanai festivāla mājaslapā un aktīvai organizatoru un grupu sadarbībai, jau ir skaidrs, ka Zarasos tradicionāli parādīsies arī labākā Lietuvas un Latvijas rokeru plejāde. Tie ir jau par klasiku kļuvušie "Rojaus Tūzai", BIX, SBS, perspektīvie "Soul Stealer" ar Jeronimu Miliumi, "Rebelheart", "IR", "Atika", "Wozu", Kauņas metālisti "Thundertale", kā arī citi zināmi Lietuvas un citu Baltijas valstu izpildītāji - kopā vairāk nekā 30 grupas uz trijām skatuvēm.

No Latvijas festivālā šogad piedalīsies 5 grupas

  • "The Hobos",
  • "Laime Pilnīga" (viņi iesildīja Mumiy Troll Rīgas koncertā - http://draugiem.lv/Laimepilniga ),
  • "Backflow" (http://lv.wikipedia.org/wiki/Backflow ),
  • "Invasion" (http://draugiem.lv/invasion ),
  • "Screampiece" (http://draugiem.lv/screampiece).

Tradicionāli festivālā būs pieejama telšu pilsētiņa, dažādas sportošanas iespējas - futbols, volejbols un visdažādākās aktivitātes - teātris, kino, cirks, par ko sīkāk paziņosim nākošajā relīzē.

Biļešu cena uz abām dienām - 80 Lt (~16 Ls), autostāvvieta - 20 Lt (~4Ls), telts vieta - bezmaksas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Uzņēmumi


Krāslavas TIC
,


Ignalinos rajono TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57098389sec.