Nemūnas deltas reģionālais parks saņem tūrisma balvu Briselē

No 2009.gada 7. līdz 9. oktobrim Eiropas Tūrisma Foruma ietvaros Briselē Nemūnas deltas reģionālais parks, kas atrodas Šilutes rajonā, saņēma goda titulu kā EDEN projekta uzvarētājs jeb izcilākais Eiropas tūrisma galamērķis Lietuvā.

Projektu sagatavoja un iesniedza Šilutes tūrisma informācijas centrs kopā ar partneriem - Šilutes rajona pašvaldību un Nemūna deltas reģionālā parka direkciju.

Nemūnas deltas reģionālais parks apņem Nemūna upes deltu ar tās galvenajiem atzariem – Atmatu un Skirvyte, Rusnes salu, kā arī mazām upēm, pļavām un kanāliem. Nemūnas upe ir daudzu zivju migrācijas ceļš, turpretī deltā mājo daudzi putni.

Nemūnas delta ir slavens kultūras un arhitektūras piemineklis. Šajā reģionā lolojamas senas zvejnieku tradīcijas. Parks piedāvā arī dažādas izklaides un atpūtas iespējas.

EDEN ir projekts, kas visā Eiropas Savienībā veicina ilgtspējīga tūrisma attīstību, vēršot uzmanību uz tūrisma galamērķu vērtībām, daudzveidību un kopīgām iezīmēm, sniedzot iespēju parādīt Eiropas bagātīgo daudzveidību - dabas resursus, vēsturisko mantojumu, tradicionālos svētkus un vietējo virtuvi.

EDEN projekts Lietuvā tiek īstenots otro reizi. Šilutes tūrisma informācijas centrs vēl pirmajā īstenošanas gadā projekts tika nominēts kā viens no Lietuvas labākajiem, taču šogad saņēma goda titulu kā EDEN projekta uzvarētājs.

Pasākumā piedalījās un balvas saņēma divdesmit divas Eiropas valstis, katra prezentējot sava tūrisma galamērķa atpazīstamību speciāli tam sagatavotā izstādē. Lietuvas stends piesaistīja apmeklētāju uzmanību ar krāšņo dabas motīvu noformējumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Krāslavas TIC
,


Ignalinos rajono TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46740818sec.