Palangā pasākumiem ļoti bagāta nedēļas nogale

Tuvējā nedēļas nogale Palangā būs ļoti vilinoša atpūtniekiem, jo vienlaicīgi ieplānoti vairāki pasākumi. Jau septīto reizi Palangas restorānos tiks sumināta zivs salaka, savukārt Lietuvas ziemas peldētāji atzīmēs savu 20 gadu jubileju ar svētkiem “Palangas roņi 2010”. Vienlaicīgi tiks atzīmēta Valentīna diena, Lietuvas neatkarības diena un meteņi, kā arī visu nedēļas nogali darbosies svētku gadatirgus un notiks citi svētku un izklaides pasākumi, kuros kā dalībnieki piedalīsies arī vairāki Latvijas pārstāvji.

Tradicionālie svētki par godu salakai (lietuviski - “stinta”, krieviski - “корюшка”) notiks jau septīto reizi. Enciklopēdijā "Latvijas Daba" ir teikts, ka salaka sastopama Baltijas jūrā piekrastes rajonos, no kurienes ienāk upju lejtecēs un piejūras ezeros. Salaka koncentrējas upju grīvu rajonā ziemā un februārī-aprīlī ienāk upēs uz nārstu. Salakas dēļ nesen bija izcēlušies Lietuvas makšķernieku strīdi Ventspilī, netieši apliecinot salakas popularitāti Lietuvā.

“Organizēta salakas nobaudīšana ir lieliska iespēja piesaistīt tūristus Palangā nesezonas laikā,” stāsta Palangas viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Gintaras Sičiunas, piebilstot, ka ar katru gadu uz šiem svētkiem ierodas aizvien vairāk tūristu gan no Lietuvas, gan arī no Latvijas un Kaļiņingradas apgabala Krievijā.

Tā jau kļuvusi par tradīciju, ka visi Palangas restorāni šajā laikā piedāvā nobaudīt šo zivi. Svētku laikā salaku būs iespējams nobaudīt ceptu vai kūpinātu, kā arī zivs zupu. Porcija, kurā ierasti ir sešas apceptas salakas, maksā aptuveni latu. No zvejniekiem būs iespēja iegādāties arī tikko nozvejotas zivis.

Svētku laikā pilsētas viesi varēs iepazīties ar piejūras zvejnieku tradīcijām, vēsturi, kā arī kulinārijas tradīcijām. Būs satiekami īstie zvejnieki ar zvejnieku stāstiem, būs arī koncerts „Zvejnieku tautas melodijas”, sacensības enkura pacelšanā un laivas vilkšanā, salakas ēšanas sacensības. Skatītāji varēs aplūkot arī 5 m augsto zvejnieka ledus figūru.

Svētku laikā turpinās darbosies arī 11 Baltijas jūras valstu svētku vēstniecības, kuras tika atklātās 2009.gada decembrī, kad Palangā tika izveidota Baltijas jūras valstu Ziemassvētku eglīšu galerija. Pie Zivju restorāna un J. Basanavičusa promenādes Latvijas vēstnieks Hārdijs Baumanis atklāja arī Latvijas eglīti.

Palangas viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Gintaras Sičiunas kā veiksmīgu tūrisma produktu vērtē arī Lietuvas ziemas peldētāju gadskārtējo pasākumu. “Simtiem cilvēku no visas Lietuvas sabrauc uz Palangu nopeldēties ledainajā ūdenī, taču tūkstošiem cilvēkus sabrauc šos cilvēkus apbrīnot,” stāsta Gintaras Sičiunas, piebilstot, ka tas ir liels ieguvums Palangas viesnīcām un restorāniem.

“Arī Valentīna dienas svinēšana jau ir kļuvusi par tradicionālu Palangas veiksmes stāstu nesezonas laikā, jo mīlētāji šo svētkus vēlas svinēt ārpus ierastas vides. Romantika ir saistīta gan ar ceļošanu, nakšņošanu viesnīcā, vakariņām restorānā, pastaigu gan jūru,” zina teikt Gintaras Sičiunas, piebilstot, ka Palangas viesnīcu un restorānu piedāvājums mīlētājiem ir ļoti vilinošs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Krāslavas TIC
,


Ignalinos rajono TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46869588sec.