Festivāls "Devilstone" pārsteigs ar radošām darbnīcām un īpašu izklaižu bagātību

Līdz vienam no ekstremālākajiem Baltijas valstu festivāliem "Devilstone", kas norisinās pašā vasaras vidū - 27. jūnijā, ir atlicis mazāk par mēnesi. Jau ceturto reizi uz Anikšķiem (Lietuva) publika tiek aicināta ne tikai klausīties bagātīgu dzīvās, ekstremālās un alternatīvās mūzikas koncertu klāstu, bet arī interesanti, jautri un radoši pavadīt laiku. "Festivāla programma bez koncertu klāsta šogad ir paredzēta īpaši plaša un raiba. Tā ietvers visu, ko iespējams iedomāties – no tradicionālās nakts rokotēkas līdz datorspēlēm. Garlaicīgi nudien nebūs", - garantē festivāla radošais vadītājs Vaidas Voronavičius.

"Metālklīnika" – telpa pašizpausmei

Bez divām galvenajām skatuvēm –  roka un metāla mūzikas koncertiem, festivālā būs uzcelta vēl trešā skatuve ar nosaukumu "Metālklīnika", kas būs paredzēta publikas pašizpausmēm un radošajām darbnīcām. Šajā telpā norisināsies "ekstremāli" konkursi, kas izcels metāla mūzikas kanonus un īpašības, kā arī, iespējams pat draudzīgi ironizēs par tiem. No citas puses raugoties, smagās mūzikas izpausmes tieši šeit vērtēs daudz nopietnāk speciālu lekciju un mēģinājumu laikā.

Unikāli konkursi

Zem "Metālklīnikas" jumta tradicionāli risināsies "MC Growl" – unikālas rēkšanas sacensības, kas tiek organizētas tikai "Devilstone" festivālā un sapulcina lielu zinātkāro baru. Festivāla jaunums – pirmo reizi Lietuvā notiekošs, bet visā pasaulē jau populārs, gaisa ģitāru konkurss "Air Guitar Challenge". Šeit dalībnieki demonstrēs virtuozitāti spēlēt iedomātu ģitāru. Atsevišķs izaicinājums būs arī bundziniekiem, kuri ar savu izveicību un precizitāti varēs pretendēt uz rekordu.

Lekcijas un radošās darbnīcas

Nopietnā "Metālklīnikas" puse – tā būs izglītojošā programma, lekcijas par meistarību, kuras interesentiem vadīs profesionāli muzikanti, savu sfēru lietpratēji. Noteiktos laikos uz šīs skatuves risināsies radošās darbnīcas "Spēlē un rēc", kuru mēģinājumos piedalīties, improvizēt un radīt mūziku varēs ikviens gribētājs, kopā ar uz vietas savāktu domubiedru grupu.

Nakts kino un fotogrāfija

"Metālklīnikas" troksnim rimstoties un iestājoties tumsai, šeit pat tiks ieslēgts nakts kino ekrāns. Šogad kino programmu sastādīs uz metāla mūziku balstītas šausmu filmas, kā arī dokumentālais kino par mūziku, kas radīta un spēlēta no slavenajiem Woodstock laikiem līdz pat mūsdienām. Starp citu, foto mākslas cienītājus pēc festivāla aicinām piedalīties atjaunotajā foto konkursā, kurā tiks izvēlēts foto uzņēmums, kas visiespaidīgāk atspoguļotu festivāla dvēseli, nefiksētu uz skatuves.

"Ceturtā skatuve" – jautrības un aizrautība

Vēl viena festivāla telpa – "Ceturtā skatuve" – piedāvās dabā izklaidēties citādāk, netradicionāli. Populārāko datorspēļu salons, dambretes un šaha klubs, galda futbols – tas viss būs pieejams festivāla dalībniekiem vienkārši zem klajas debess. "Īpaši vērts atzīmēt divus interesantākus "Ceturtās skatuves" projektus – viens no tiem būs jauno mākslinieku darbu izstāde "Masu hipnoze", otrs - daudzu iecienīta spēle – prāta karš – "VA prātvēderi", - komentē festivāla organizators Vaidas Voronavičius.

Volejbols un futbols

Iespēja veidot festivāla kustību būs visiem festivāla apmeklētājiem, kas nevairīsies no aktivitātēm. Tiks rīkots futbola turnīrs, kurā pagājušajā gadā uzvarēja vietējā Anikšču komanda, un arī volejbola sacensības Sventājas (Šventoji) upes krastā. Starp citu, peldes upē – vēl viena neatsverama daudzu festivāla apmeklētāju izklaide.

Anikšķi – Lietuvas kultūras galvaspilsēta

"Devilstone" festivāls aicina pavadīt laiku ne tikai festivālā. Anikšķu pilsētiņa, kurā netrūkst kultūrmantojuma un apskates vietu, šogad vēl aktīvāk par citiem gadiem uzņem tūristus no visas Lietuvas un piedāvā raibu pasākumu programmu visa gada garumā. Pašā vasaras vidū notiekošais festivāls "Devilstone" ir viens no šī gada Lietuvas kultūras galvaspilsētas galvenajiem pasākumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.51578498sec.