Lietuvas pilsētā Anikšķos sācies roka un metāla mūzikas festivāls "Devilstone"

Mūzikas festivāls "Devilstone", kas no 2012. gada 12. līdz 15. jūlijam norisināsies Lietuvā (Anikšķos), ir uzskatāms par vienu no nozīmīgākajiem šī gada Lietuvas kultūras galvaspilsētas vasaras pasākumiem. Attaisnojot tam doto vārdu "Devilstone", festivāls gatavo augstākās kvalitātes mūzikas programmu un savus apmeklētājus sagaidīs ar ievērojamiem jauninājumiem.

Velnišķīgajā festivālā uzstāsies pat 30 kolektīvi no 13 pasaules valstīm. Kā ierasts, "Devilstone" neaprobežosies tikai ar Eiropas robežām – festivāla apmeklētāji tāpat sagaidīs viesus no karstās valsts Ēģiptes, eksotiskās Čīles un no ASV "zelta štata" Kalifornijas. Turklāt, šogad "Devilstone" izcelsies ar ievērojami plašāku mūzikas spektru. Šajā festivālā līdera pozīciju ieņems ne tikai smagais metāls, bet arī no metāla saknēm neatraujamais roks.

Savai ausij tīkamas skaņas atradīs dažādākā stila roka un metāla mūzikas cienītāji. Meistarīgi, juteklīgi un tajā pat laikā nedaudz netīri skanēs franču shoegaze stila projekts "Alcest". Stoner stila un alternatīvā roka pārstāvji "Truckfighters" plosīsies ar garantētu enerģiju - trokšņaini un spēcīgi. Norvēģijas black/thrash metāla radītāji "Aura Noir" attaisnos ekstremālās mūzikas cienītāju cerības – trijotne jau no "Mayhem" laikiem, kas teju vai divdesmit gadus ar savām izrādēm izplata smagu, agresīvu, tumšu melnā un ātrā metāla noskaņu.

Tie, kam tīk kvalitatīva mūzika ar iespaidīgu šovu, varēs baudīt zviedru heavy metāla komandas "Enforcer" uzstāšanos, kurā tiks izmantoti pirotehnikas efekti – festivāla vēsturē tas vēl nav noticis. Ar savu bagātīgo radošo darbību fanu pūli Lietuvā pirmo reizi iepriecinās vēl viens zviedru kolektīvs – "Lake of Tears". Savukārt viena no galvenajām festivāla grupām "Anathema" (savu karjeru sākusi no death un doom metāla, tagad lolo alternatīvo un progresīvo roku) pārsteigs gan seno, gan jauno viņu skaņdarbu cienītājus. Leģendārie briti "Devilstone" auditorijai gatavo pusotras stundas ilgu savu spēcīgāko skaņdarbu programmu.

Festivālā šogad uzstāsies pat septiņas lietuviešu grupas. Šos, no lietuviešu metāla skatuves izvēlētos kolektīvus, varam dēvēt par šī gada vieniem no spēcīgākajiem un perspektīvākajiem Lietuvas roka un metāla mūzikas pārstāvjiem. Ar savu profesionalitāti viņi neatpaliek no ārvalstu viesiem.

Latvijas smagās mūzikas skatuvi festivālā pārstāvēs pat četras grupas. Tie būs psihodēliskā roka pārstāvji "Soundarcade", "Sanctimony", kas iemieso rokenrola dvēseli, smagu un lēnu sludge stilu izpildošie "9 Horizon", kā arī "Sacramental", kas 2011. gadā uzvarēja nacionālajā Latvijas "Wacken Metal Battle" konkursā. Līdz šim tas ir lielākais latviešu izpildītāju skaits festivāla "Devilstone" vēsturē.

Visa "Devilstone" muzikālā norise būs ērti izkārtota paplašinātajā festivāla teritorijā. Uz galvenās, metāla skatuves, jau ceturto gadu tradicionāli uzstāsies smagās mūzikas izpildītāji: no kolektīviem, kas jau uzkrājuši solīdu pieredzi un ir plaši pazīstami līdz pat jaunām, perspektīvām grupām, kas pārpilnas ar entuziasmu. Būtisks šī gada "Devilstone" jaunums – roka skatuves atvēršana, kas noteica gan festivāla teritorijas, gan programmas izmaiņas. Rokam šogad tiks tikpat daudz uzmanības cik metālam, tādēļ abas skatuves sola līdzvērtīgi spēcīgu programmu visiem festivāla apmeklētājiem!

Informācija par festivālu latviešu valodā: www.lv.devilstone.net

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Krāslavas TIC
,


Limbažu TIC
,


Jaunpils pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47213507sec.