Birštona – idille upes līkumos

Birštonas ir kūrortpilsēta un pašvaldības centrs Lietuvas dienviddaļā. Lietuvas lielākās upes Nemunas līkumos esošais kūrorts Birštonas jau 19.gadsimtā bija slavens visā Krievijas impērijā. Balneoloģisks un dūņu terapijas kūrorts, pilsētā atrodas minerālūdens avoti. Pilsētā atrodas arī Svētā Padujas Antonija baznīca (uzcelta 1909. gadā), Vītauta kalns (85 m), Dainu kalniņš, novada muzejs, trīs sanatorijas.

Birštona ir mierīga un klusa kūrorta pilsēta, kuru izvēlas cilvēki, kas vēlas atpūsties no straujās pilsētas dzīves, aizmirst par nogurumu un uzlabot labsajūtu. Birštonas sanatorijās nogurums ātri pazudīs pēc relaksējošam procedūrām vai pēc minerālūdens iemalkošanas. Kūrortpilsētā esošie SPA centri ārstēšanai izmanto medicīniskās dabīgās dūņas un no zemes plūstošo minerālūdeni.

Pēc Birštonas apskates ir radies priekšstats, ka pilsētas ļaudis dzīvo idillē. Visapkārt svaigs gaiss, tīra upe, dabīgs minerālūdens, pozitīvi noskaņoti kaimiņi un pilsētas infrastruktūras attīstība. Pilsēta nesen kā atklāja savu trešo sanatoriju, kura turpina būvniecību un pavisam drīz sanatorija ''Egles'' atklās apjomīga izmēra baseinu. 

Pilsētas vecākā sanatorijas ''Tulpes'' piedzīvo pamatīgus remontdarbus kā iekštelpās, tā arī ārpus telpas. ''Tulpes'' varēs lepoties ar skaistu pastaigas celiņu un jaunu korpusu. Tāpat arī Birštonas mazākā viesnīca veic rekonstrukcijas darbus. Neraugoties uz plašajiem remontdarbiem, pilsētas ir sakopta un uzņem viesus katrā no sanatorijām.

Pavisam netālu no pilsētas centra atrodas apbalvotā viesnīca ''Royal SPA Residence''. Viesnīca apbūra ar grezno interjeru un plašajiem SPA pakalpojumiem.

Birštona piedāvā ne tikai atpūtu mūsdienīgās dziedniecībās, bet arī aizraujošas ekskursijas un vietējo leģendu iepazīšanu. Uz Birštonu var palūkoties no gaisa balona groza, var izmēģināt lēcienu ar izpletni, palidot ar planieri vai paraplānu, ar velosipēdu izbraukāt Nemunas lokus, izstaigāt upes krastus. Vasarā Birštona piedāvā izmēģināt savus spēkus tenisa kortos, volejbola vai basketbola laukumos. Taču ziemā Birštona aicina izbaudīt sniegpārslas uz nelielā slēpošanas kalna.

Birštonā notiek dažādi festivāli. Viens no tiem ir pilsētas lepnums starptautiskais džeza festivāls, kas notiek marta pēdējās nedēļas nogalēs pāra gados. Birštona rīko arī dažādus sporta pasākumus – soļošanas, airēšanas, sporta deju sacensības. Kūrorta svētki tiek svinēti jūnija otrajā nedēļas nogalē. Slavenais gaisa balonu festivāls tiek rīkots nepāra gados, jūnija mēnesī.

Redzot un dzirdot Birštonas attīstību un tās plānu, rodas iespaids, ka pilsēta ir vieta, kur nenākas saskarties ar problēmām vai neapmierinātību. Citiem kūrortiem Birštonas viesmīlība un vienkāršā sirsnīva var būt labs piemērs darbā ar tūristiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40710402sec.