Aizved mani uz Munameģi, jeb interesantas idejas Igaunijas apceļošanai - 1.daļa

Labam ceļojumam nav obligāti jābūt tālam. Daudz interesanta – gan jau labi zināma, gan plašam lokam vēl neatklāta var atrast pie mūsu ziemeļu kaimiņiem – Igaunijā, kur turklāt ir lieliski attīta tūrisma infrastruktūra – plašs naktsmītņu, ēstuvju, aktīvu nodarbju un mierīgas relaksācijas piedāvājums. Ierosmei piedāvājam maršrutu, kas būtu piemērots trīs, četru dienu ceļojumam, taču, protams, ir maināms un piemērojams jūsu vēlmēm un iespējām. Ja apmeklēsit visas ieteiktās vietas, un nevis cauri skrienot, bet  izpētot pamatīgāk, un neaizmirstot arī vienkārši atpūsties, darāmā un skatāmā pietiks arī nedēļai.

Turpceļā dodoties caur Valku vai Veclaiceni, vispirms nonāksiet Igaunijas dienvidaustrumu daļā. Pirmais pieturas punkts varētu būt katram latvietim vismaz dzirdētais un mazliet apsmaidītais Lielais Munameģis. 318 metru augstais kalns (laikam jau gan jāsaka – paugurs) ir vainīgs pie tā, ka Baltijas augstākais punkts virs jūras līmeņa neatrodas Latvijā. Munameģa virsotnē uzbūvēts 29,1 metru augsts skatu tornis, no kura 50 km rādiusā paveras lielisks skats uz Igaunijas dabu.

Tālāk piedāvājam iegriezties iespaidīgajā Sangastes pilī, kuru pat National Geographic atzinis pa atklāšanas vērtu vietu. Iedvesma Sangastes pils arhitektūrai un muižas parkam gūta no Vindzoras pils Anglijā. Pilī iekārtotajā viesnīcā var arī pārnakšņot, ja vien nebaida daudzie ap šo vietu apvītie spoku stāsti. Papildus varat apskatīt arī stalli, pienotavu, klēti, ūdenstorni un dendroloģisko parku.   

Virzoties tālāk ziemeļu virzienā, nonākam Igaunijas ziemas galvaspilsēta Otepē, kas gan ir ne mazāk pievilcīga arī vasarā. Izbaudīt ūdens priekus šajā gleznainajā apkārtnē aicina gan teju vai 100 skaistie ezeri, gan arī vairākas laba līmeņa ūdens relaksācijas un SPA centri. Tāpat šeit viesus gaida golfa un tenisa korti, velosipēdu un pārgājienu takas, adrenalīnu veicinošas piedzīvojumu takas.

Nākamais pieturas punkts ir visiem labi zināmā, šarmantā Tartu pilsētiņa (vecā, labā Tērbata). Starp citu, vai zinājāt, ka tieši Tartu ir vecākā pilsēta Baltijā, pirmo reizi rakstos minēta 1030.gadā ? Šķiet, ka laika zobs pilsētai ne tikai nav kaitējis, bet ar katru gadu tā kļūst tikai labāka. Šodien Tartu ir plaukstoša studentu, intelektuāļu un radošo cilvēku pilsēta, kur atrodas Ziemeļeiropā vecākās universitātes ēkas,  ir daudz muzeju un rosīga naktsdzīve. Par pilsētas ikonu jau kļuvusi graciozā skulptūra “Studentu skūpsts”, kas novietota Rātslaukuma centrā. Iespaidīgs ir arī parks ar viduslaiku pili. Tartu ir ļoti kompakta pilsēta, lielākā daļa apskates objektu, restorānu un naktsdzīves punktu atrodas uz vienas-divām paralēlām ielām. Tā kā šī ir otra lielākā Igaunijas pilsēta, kā arī radošās un zinātniskās kultūras centrs, tajā vienmēr kaut kas notiek – gan teātra izrādes, gan koncerti un festivāli.

No Tartu daudzveidīgā piedāvājuma īpaši izceļamas divas lietas – jau lielu popularitāti iemantojušais AHAA zinātnes centrs, kur vairāk kā 3000 kvadrātmetru platībā bērni un arī pieaugušie radošā, interesantā veidā, caur eksperimentiem var iepazīt apkārtējās pasaules likumsakarības, un pagājušajā gadā atvērtais modernais Igaunijas Tautas muzejs, kas jau vien būtu šā brauciena vērts.  Modernā ēka (uzbūvēta, radoši pārveidojot bijušās padomju armijas bāzes teritoriju) glabā Igaunijas vēstures liecības, kas interesantas visa vecuma apmeklētājiem – katram ir ko redzēt, klausīties, lasīt un aptaustīt. Vecais etnogrāfiskais muzejs, kas pirmo reizi tika atklāts 1909. gadā, tagad lepojas ar jaunu atrašanās vietu, veidolu un arī saturu, vienlaikus saglabājot nepārtrauktības un tradīciju sajūtu. Igaunijas Tautas muzeja koncepcija ir orientēta uz apmeklētāju – tas piedāvā spilgtus stāstus un iesaista publiku, koncentrējoties uz cilvēkiem un viņu pieredzēto. Muzejā ir divas pastāvīgās izstāžu zāles ar ekspozīcijām igauņu, angļu un krievu valodā. Lielākā no tām ir "Sastapšanās", kas attēlo pārmaiņas Igaunijas ikdienas dzīvē no dažādu kultūras un sociālo grupu skata punkta. Muzeja otra pastāvīgā izstāde, "Urālu atbalsis", ir veltīta somugru tautām un tā sniedz detalizētu ieskatu viņu tradīcijās un rituālos šo tautu dabiskajā dzīves vidē.

Šeit varētu būt īstā reize palutināt sevi ar kādu pirti vai ūdens procedūru, jo Tartu nesen durvis vērusi jauna, bet jau lielisku slavu guvusī  V SPA un konferenču viesnīca. Ja budžets neatļauj viesnīca nakšņot, atsevišķi iespējams apmeklēt ūdens atpūtas centru “V Spa ūdens un pirts pasaule” . Dažādi peldbaseini un burbuļvannas, sāls pasaule, sporta zāle, bārs baseinā un SPA ar vairāk nekā 50 dažādiem ārstniecības rituāliem no dažādām pasaules vietām – šā relaksācijas centra apmeklējums var kļūt par vienu no spilgtākajiem jūsu ceļojuma piedzīvojumiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.142349sec.