Praktiski ieteikumi par prāmju satiksmi uz Igaunijas salām [1]

Tā vien šķiet, ka dzīve uz salas ir atrauta no pasaules. Nokļūšana uz tās bieži vien šķiet sarežģīta un ilga. Taču tas ir tikai maldīgs priekšstats, vismaz, ja runājam par nokļūšanu uz populārākajām Igaunijas salām. Igaunijas teritorijā ir ap 1 521 salu, no kurām lielākā daļa izvietojušās tieši Baltijas jūrā. Visērtākais veids, kā nokļūt uz salām ir izmantojot prāmju satiksmi, kas Igaunijā ir ļoti ērta un attīstīta.


Ja esat nolēmuši doties ģimenes brīvdienās uz kādu no Igaunijas populārākajām salām, kā piemēram Sāremā, Muhu vai Hījumā ar automašīnu, tad ziniet - prāmis ir pareizā izvēle. Un ja jūs baida doma, par to, kā uz turieni nokļūt, esiet mierīgi prāmji uz (Kuivastu) Muhu un Sāremā kursē no Virtsu ostas, savukārt uz Hījumā no Rohukilas ostas atiet prāmji uz Vormsi un Hījumā salām.


Prāmju satiksme Igaunijā ir ļoti labi attīstīta, ļoti ērta un regulāra. Piemēram starp Virtsu un Kuivastu tiek nodrošināta regulāra prāmju satiksme — vasarā 2 reisi stundā, pārējā laikā aptuveni 20 reisi dienā. Reisa ilgums ir aptuveni 25 minūtes, kuru laikā Jūs paspēsiet gan apskatīt prāmi, gan iedzert tasīti kafijas.


No praktiskā viedokļa rekomendējam biļetes uz prāmi iegādāties laikus gan turp gan atpakaļceļam internetā jau laikus, it īpaši šis ieteikums ir svarīgs vasarās, kad ceļotāju daudzums ar mašīnām krietni pieaug, tādējādi Jūs ietaupīsiet laiku ierodoties ostā, gan naudu un gadījumā, ja būs liela rinda, jums būs priekšroka. Atceraties, ja jūs esat ieradies un Jums uz rokas ir prāmja biļete, uzreiz dodaties uz pirmo iebrauktuvi, kas paredzēta iepriekš pirktajām biļetēm. Gadījumā, ja esat nokavējis plānoto ierašanās laiku, neviens Jums neliks pirkt jaunu biļeti, droši dodaties uz prāmi.


Em biļetes ir bez maksas, Atceraties - bērniem līdz 7 gadi skolēniem, studentiem un pensionāriem arī ir atlaides biļetēm. Atlaides neattiecas uz vasaras sezonu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Andris 09/28/2018 12:34 Pirms iepostēt rakstu, vērts to pārlasīt! Citādi man jālasa, ka "esiet mierīgi prāmji" un jādomā, kas ir "Em biļetes"! Kopumā rakstelis sanācis diezgan virspusējs.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.00443006sec.