Igaunijas kultūras festivāls notiks vien rokas stiepiena attālumā no Latvijas robežas

Neraugoties uz dīvainajiem laikiem, ceļojošais kultūras festivāls "Võnge" šovasar tomēr varēs norisināties. Pasākums notiks jau mazāk nekā pēc mēneša, 2. un 3. jūlijā Tervas pagastā, Soglemegi, topošā Mulgi piedzīvojumu centra atrašanās vietā. Festivāla norises vieta atrodas tikai 43 km attālumā no Valgas. Festivāla biļetes ir nopērkamas vietnē Ticketer.ee.

Festivāla Võnge apmeklētājus gaida divas garas, idilliskas vasaras dienas, kas piepildītas ar garšām, mākslu, kultūru un, protams, neatkārtojamu festivāla kņadu un lielisku mūziku. Uz skatuves varēs redzēt un dzirdēt šobrīd aktuālākos Igaunijas māksliniekus, piemēram, Lexsoul Dancemachine, Rita Ray, Lenna, Puuluup un Erki Pärnoja, kā arī aizraujošus māksliniekus no visas pasaules, viņu vidū L’Impératrice un S+C+A+R+R no Francijas, The Mauskovic Dance Band no Holandes, Coops no Lielbritānijas, Jay-Jay Johanson no Zviedrijas un Jesse Markin no Somijas. Latviju festivālā "Võnge" pārstāvēs Elizabete Balčus, Reinis Jaunais un Toms Grēviņš.

“Lielākās daļas Eiropas festivālu organizētāju domas šodien jau ir nākamajā vasarā. Ir neizsakāmi liels prieks, ka, pateicoties mūsu formātam, vērienam un elastībai mēs varam būt viens no pirmajiem festivāliem, kas jau jūlija sākumā varēs savest kopā tik aizraujošus un patīkamus starptautiskos izpildītājus,” patīkami satraukts ir "Võnge" organizators Tarmo Siks.

Igaunijas vienīgais ceļojošais kultūras festivāls un Kultuuri Tegu (Darbs kultūrā) 2019 nominants "Võnge" vasaras festivāla formātā norisināsies septīto reizi. Kā vienmēr, apmeklētājus iepazīstinās arī ar jaunu norises vietu. Šogad tā ir topošā Mulgi piedzīvojuma centra atrašanās vieta, Soglemegi sēta Ala ciemā Tervas pagastā.

“Šī ir vieta, kurā nākamajā gadā parādīsies Mulgi mantojumu un mūsdienīgas inovācijas apvienojošs Mulgi piedzīvojumu centrs, kas kļūs par vienu no būtiskākajiem Dienvidigaunijas tūrisma veicinātājiem. Piedāvājums organizēt festivālu Tervas pagastā nāca no vietējās pagasta padomes, jo "Võnge" tiek uzskatīts par būtisku reģiona atpazīstamības un tūrisma veicinātāju, tā ir arī lieliska iespēja iepazīstināt sabiedrību ar topošo Mulgi piedzīvojumu centru,” Siks pastāstīja par norises vietas izvēles aizkulisēm.

Kopumā "Võnge" festivālā divu dienu laikā uzstāsies vairāk nekā 30 mākslinieku uz divām lielām un vairākām mazākām pop-up skatuvēm: Di Bosco, L’Impératrice un S+C+A+R+R no Francijas, The Mauskovic Dance Band no Holandes, Coops no Lielbritānijas, Jay-Jay Johanson no Zviedrijas, Jesse Markin no Somijas, Elizabete Balčus, Reinis Jaunais un Toms Grēviņš no Latvijas, Igauniju pārstāvēs Catapulta, Egert Milder, Ellip, Erki Pärnoja, I Wear* Experiment, Jarek Kasar, Kreatiivmootor, Kukerpillid, Lenna, Lexsoul Dancemachine, Manna, Mari Jürjens, Pluuto, Puuluup, Riffarrica, Rita Ray, Sammalhabe, Seltskond Pargis, Worn Öut un YE.

Ceļošanas ierobežojumu un citu vīrusa izraisītu kavēkļu dēļ festivālā diemžēl nevarēs uzstāties iepriekš izsludinātie Kakkmaddafakka, Tora, Hang Massive un Carnival Youth.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.2518971sec.