Tartu zinātnes centrā «AHHAA» apskatāma jauna izstāde par gravitācijas noslēpumiem

Baltijā lielākajā zinātnes centrā "AHHAA", Tartu, atklāta jauna bezgalīgi pievelkoša izstāde visai ģimenei "Ahhaa, gravitācija!". Tas ir galvu reibinošs piedzīvojums, kas pacels adrenalīnu griestos un izaicinās pašiem atklāt gravitācijas noslēpumus rotējošā cilvēk-centrifūgā, Mēness virsmas simulatorā, milzu brīvā kritiena slidkalniņā un citos aizraujošos eksponātos.

Kas ir tas spēks, kas liek visam un visiem savstarpēji pievilkties? Mēs jūtam to savos muskuļos, kad kaut ko paceļam, taču patiesībā ikdienā tam nepievēršam uzmanību. Kāpēc gaisā pamests ābols agrāk vai vēlāk nokrīt zemē jeb uz Zemes centra pusi? Kāpēc kosmosa raķetei nepieciešams tik daudz spēka un jaudas, lai atrautos no Zemes virsmas? Kāda būtu sajūta, lēkājot uz Mēness? Cik daudz sver litrs piena uz Marsa vai uz Venēras? Kurš ir stiprāks, ja sacenšas gravitācijas un centrbēdzes spēks? Kāda ir sajūta, krītot no 5 m augstuma? "Ahhaa, gravitācija!" sniegs atbildes uz šiem un daudziem citiem jautājumiem.

Turklāt izstādes "Ahhaa, gravitācija!" eksponāti ir ne tikai apskatāmi, ikviens var tos izmēģināt un izaicināt gravitācijas spēku rotējošā cilvēk-centrifūgā, milzu brīvā kritiena slidkalniņā, cilvēk-jo-jo, simulatorā pastaigai pa mēness virsmu, planētu rallija spēlē un citos smadzeņu šūnas kutinošos eksponātos.

Izstādei "Ahhaa, gravitācija!" nav apmeklētāju vecuma ierobežojuma, un tā ir apskatāma arī angļu un krievu valodā. Zinātnes centra "AHHAA" darbalaiks piektdienās un sestdienās ir no plkst. 10.00 līdz 20.00, no svētdienas līdz ceturtdienai – no plkst. 10.00 līdz 19.00. Plašāka informācija pieejama "AHHAA" tīmekļvietnē un sociālo tīklu profilos. Izstāde "Ahhaa, gravitācija!" būs apskatāma līdz 2022. gada 31. janvārim.

Ņemot vērā vīrusinfekcijas Covid-19 izplatību, aicinām sekot līdzi aktuālajiem noteikumiem ieceļošanai Igaunijā! Informācija pieejama šeit un Ārlietu ministrijas tīmekļvietnē. Zinātnes centrā "AHHAA" tiek ievēroti visi Igaunijā pieņemtie epidemioloģiskās drošības pasākumi, apmeklētājiem ir brīvi pieejami roku dezinfekcijas līdzekļi, sejas masku nēsāšana šobrīd nav obligāta.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49288392sec.