Tallinā notikusi jaunās spēlfilmas «Firebird» pasaules pirmizrāde

Aizvadītajā nedēļā Tallinā pirmizrādi piedzīvoja uz patiesiem notikumiem balstītā filma “Firebird”, kas ar izciliem panākumiem demonstrēta jau 27 kino festivālos. Pirmizrādi apmeklēja ap 700 cilvēku, kuri jauno filmu novērtēja ar vētrainām ovācijām stāvus. Uz Latvijas ekrāniem filma ir gaidāma 2022. gada agrā pavasarī.   

Kinorežisora Pētera Rebanes (Peeter Rebane) jaunā filma “Firebird” ir romantisks trilleris, kura darbība risinās pagājušā gadsimta 70-tajos gados Padomju Savienības okupētajā Igaunijā. Filmas pamatā ir krievu aktiera Sergeja Fetisova (Сергей Фетисов) dzīvesstāsts.

Pirmizrādes iesākumā svinīgo uzrunu teica abi scenārija autori – kinorežisors Pēters Rebane un galvenās lomas atveidotājs Toms Praiers (Tom Prior), kuri daudzus gadus neatlaidīgi strādāja pie filmas niansēm.

"Šis ir stāsts par aizliegtu mīlestību, kas ir īpaši aizkustinošs, jo tas notiek tepat Igaunijā. Patiesai mīlestībai nerūp laiks, vieta vai ideoloģija," sacīja kinorežisors P.Rebane, "mēs ar Sergeju pavadījām daudz laika Maskavā, apkopojot šī emocionālā stāsta detaļas. Tieši viņš lūdza, lai mūsu filma būtu par patiesu mīlestību, nevis politiku.”

Angļu aktieris Toms Praiers uzrunā dalījās ar savām atziņām: “Drosmīgākā lieta, ko var darīt, ir mīlēt bezbailīgi.” “Kad Sergejs 2017. gadā devās aizsaulē, viņa bērēs es devu solījumu, ka pastāstīšu jums viņa stāstu, cik labi vien spēšu, un atstāšu to mantojumā.”

Filmas pirmizrāde pulcēja aptuveni 700 cilvēku. Skatītāju vidū bija Igaunijas Republikas ārlietu ministre Eva-Maria Liimets, parlamenta deputāti Imre Sooäär un Signe Kivi, uzņēmēji, izklaides nozares pārstāvji un žurnālisti.

Filmas darbība risinās Padomju Gaisa spēkos aukstā kara laikā. Sergejs, jauns ierindnieks, skaita dienas līdz militārā dienesta beigām. Viņa dzīve sagriežas kājām gaisā, kad bāzē ierodas pārdrošais iznīcinātāja pilots Romāns. Sergejs un Romāns attopas uz nestabilās robežas starp mīlestību un draudzību, kad starp viņiem un bāzes komandiera sekretāri Luīzu izveidojas bīstams mīlas trijstūris. Sergejs ir spiests stāties pretī savai pagātnei, Romāna karjera ir apdraudēta, savukārt Luīza cīnās, lai saglabātu ģimeni. Saskaroties ar aktīvo VDK izmeklēšanu un “visu redzošo” padomju režīmu, situācija saasinās, un viņi riskē ar savu brīvību un pat dzīvību.

"Firebird" ir pirmā igauņu kinorežisora Pētera Rebanes spēlfilma. P.Rebane ir absolvējis Hārvardu un studējis Dienvidkalifornijas universitātē. Galvenajās lomās filmējušies Toms Praiers ("Theory of All", "King: Secret Service"), Oļegs Zagorodnijs (Олег Загородний) ("Choice", "Dzhamayka") un Diāna Požarska (Диана Пожарская) ("Unknown Soldier", "Hotel Eleon").  Filmas tapšanu Igaunijā atbalstīja Igaunijas Kino institūts. Filmēšana notika dažādās vēsturiskās vietās Tallinā, Pērnavā un Austrumviru apriņķī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48635006sec.