Igaunijā ir iespējams komfortabli nakšņot kravas konteinerā

Jo vecāki mēs kļūstam, jo ​​retāk kaut ko darām pirmo reizi savā dzīvē. Tas nozīmē, ka aizvien mazāk varam izbaudīt to patīkamo satraukumu, kas pavada cilvēku, kaut ko darot pirmo reizi. Visilgāk atmiņā saglabājas tā pieredze, kas atšķiras no ierastās rutīnas un sniedz jaunas emocijas. Viesojoties Tallinā, šādas emocijas sniedz viesnīca, kuras numuri veidoti no kravas konteineriem, vienlaikus saglabājot komfortu un ērtības.

Tallinas kvartālā “Telliskivi radošā pilsēta” ir iespēja apmesties viesnīcā, kas izvietota senā cara laika dzelzceļa depo ēkā – “Hektor Container Hotel”. Telliskivi ir rajons Tallinā, Kalamajā, kur satiekas garšīgi ēdieni, radoši prāti un neparasts dizains. Viesnīca no kravas konteineriem ir piemērota nakšņošanas vieta tiem, kuri vēlas kaut uz mirkli kļūt par daļu no šīs radošās kopienas un kuriem ierastie viesnīcas numuri kļuvuši garlaicīgi.

Viesnīcā „Hektor Container Hotel” kopumā ir 84 lieliskas kvalitātes numuriņi. Visās istabiņās ir pārdomāts dizains, telpas izmantotas racionāli un kompakti, iedvesmojot ikvienu apmeklētāju. Visvairāk pozitīvu atsauksmju viesnīca ir saņēmusi par ērtajām gultām. Lieliska depo arhitektūra, omulīgs pagalms, līdzsvara telpa, brokastis, vestibila bārs, virtuve un lasīšanas stūrītis - tā ir lieliska kombinācija labākajai atpūtai pilsētā.

Viesnīca īsteno videi draudzīgu politiku un dažādi risinājumi, kas palīdz saudzēt dabu, ir pamanāmi jau no pirmā ierašanās brīža. Arī viesu četrkājainie draugi ir laipni gaidīti.

Kādreizējo rūpnīcas darbinieku pēdās

Šobrīd strauji augošajā Tallinas pilsētas daļā Kalamajā kopš viduslaikiem dzīvojuši zvejnieki, zivju tirgotāji un laivu būvētāji. Taču viss mainījās 1870. gadā, kad tika pabeigta dzelzceļa līnija, kas savienoja Tallinu un Sanktpēterburgu. Pilsētā strauji tika būvētas milzīgas rūpnīcas, kas atnesa sev līdzi tūkstošiem jaunu strādnieku.

Daļa Kalamajas vecās industriālās infrastruktūras ir saglabājusies arī mūsdienās. Daudzas rūpnīcu ēkas ir pārveidotas par savdabīgām tikšanās vietām - restorāni, mākslas galerijas, krāmu tirdziņi, klubi utt. Ir saglabājušās arī vairākas vecās Kalamajas rūpnīcas ēkas. Rūpnīcu strādniekiem celtās koka mājas ir kļuvušas par arhitektūras mantojumu - Lenderas un Tallinas stila koka mājas piešķir apkārtnei bohēmisku šarmu.

“Street food” vai gardēžu maltītes

Kalamaja piedāvā arī vienu no plašākājām ēdienu izvēlēm visā Igaunijā, kas noteikti patiks pilsētas viesiem, kuri vēlas baudīt dažādas garšas. Tirgus “Balti Jaama”, “Depoo food street” un citas vietas „Hektor Container Hotel” apkārtnē piedāvā iespēju doties plašā garšu ceļojumā. Piemēram, kafejnīcā “The Kurzes” iespējams baudīt brīnišķīgo Dagestānas virtuvi, savukārt “Cafe Cape Town” aicinās “doties” uz Dienvidāfriku, restorāns “NuFace” piedāvā Ķīnas virtuvi, bet “Samsa Family Bakers” – Uzbekistānas ēdienus. Dažādu tautu virtuvju saraksts ir garš, un tas nozīmē, ka ir daudz vietu, ko atklāt.

Izsmalcinātākai restorāna pieredzei labākā izvēle Kalamajā ir jaunais Michelin Green Label restorāns “Fotografiska”, kas veltīts ilgtspējīgai gastronomijai. Tur iespējams ne tikai palutināt savas garšas kārpiņas, bet arī baudīt brīnišķīgu skatu uz pilsētu.

Muzeji un izstādes

Starp dažādiem muzejiem un izstādēm sev interesējošo atradīs gan jaunieši, gan seniori. Hidroplānu osta, izgudrojumu fabrika “Proto”, Enerģijas atklāšanas centrs un vietējās kopienas izveidotā tikšanās vieta - Kamalajas muzejs. Visas šīs vietas gaida apmeklētājus.

Starptautiskajā fotogrāfijas muzejā “Fotografiska” Telliskivi kvartālā var baudīt foto mākslu, bet laikmetīgo mākslu mākslas centrā “Kai” Noblessner ostā, kur var noskatīties arī vērtīgas mākslas filmas.

Naktsdzīve

Telliskivi kvartālam ir savs unikālais šarms. Tāds ir arī populārajām ballīšu norises vietām Sveta un D3. Turklāt Telliskivi radošajā pilsētā ir virkne nelielu bāru un craft alus meistaru, kas piedāvā savus izstrādājumus, un patīkamas sarunas starp vietējiem iedzīvotājiem un viesiem terasēs ilgst līdz agram rītam.

Atpūtas un izklaides iespējas Kalamajā:

- Hidroplānu osta (Igaunijas Jūrniecības muzejs)

- Enerģijas atklāšanas centrs

- Muzejs “Fotografiska”

- izgudrojumu fabrika “Proto”

- mākslas centrs “Kai”

- Telliskivi radošā pilsēta

- Baltijas stacijas tirgus

- “Depoo food street”

- Noblessner ostas pilsēta

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.11244321sec.