“Fotografiska” Tallinā ar grandiozu pasākumu svinēs savu ceturto dzimšanas dienu

2023.gada 16. jūnijā muzejs “Fotografiska” kopā ar ierakstu kompāniju ‘’TIKS’’, kas pārstāv Igaunijas ievērojamākos māksliniekus, rīkos jaudīgu mājas ballīti, lai atzīmētu muzeja ceturto dzimšanas dienu. Visas dienas garumā muzeja sešos stāvos ikvienam interesentam būs pieejamas dažādas izstādes, ballītes ar pilsētas labākajiem māksliniekiem un dīdžejiem un garšu piedzīvojumi. Pirmo reizi svinības notiks arī muzeja sestā stāva restorānā un jumta terasē.

Jau no dienas vidus muzeja pagalms būs atvērts, lai baudītu vasaras “street food” piedāvājumu. Savukārt vakarā muzeja restorānā, kas apbalvots ar Michelin zaļo zvaigzni, gaidāmas agrās vakariņas, piedāvājot jauno 360° vasaras ēdienkarti, ar piecu kārtu vakariņām. Šīs ēdienkartes pamatā ir izmantoti vietējie un sezonālie produkti, lai virzītu cilvēkus uz ilgtspējīgākiem ieradumiem. Pēc vakariņām pirmajā stāvā plkst. 22:00 paredzēts svētku koncerts, bet pēc tam līdz pat saullēktam ballītes turpināsies pirmajā stāvā, sestā stāva restorānā un jumta terasē kopā ar “TIKS” dīdžejiem.

Muzeja līdzdibinātāja un izpilddirektore Margita Asmane (Margit Aasmἂe) uzsver, ka, lai arī muzejs pastāv tikai četrus gadus, šis laiks bijis intensīvāks un izaicinošāks, nekā sākotnēji gaidīts. “Pirmo sešu mēnešu laikā mēs kļuvām par apmeklētāko muzeju pilsētā, un šo titulu esam saglabājuši līdz šim brīdim. Jau no paša sākuma esam vēlējušies izveidot vietu ar reģionālu nozīmi, iemeslu ceļot uz Tallinu no Rīgas un Helsinkiem. Esam ārkārtīgi pateicīgi visiem, kas mūs līdz šim ir pieņēmuši, un ceram, ka turpināsim piesaistīt jaunus apmeklētājus, vai nu ar pasaules līmeņa izstādēm, vai mūsu pavadošo programmu. Mūsu mērķis ir būt iedvesmojošākajai tikšanās vietai reģionā, nodrošinot labākos ilgtspējas risinājumus restorānā, kafejnīcā un pasākumos,” stāsta Margita Asmane.

Aizvadīto četru gadu laikā muzejs ir izrādījis vairāku pasaulslavenu fotogrāfu darbus ar mērķi apmeklētājiem parādīt dzīves daudzveidību un aicināt cilvēkus paskatīties uz nezināmo.

Arī 16. jūnijā visas dienas garumā, līdz pat 23:00 vakarā, muzejā varēs apskatīt trīs izcilu mākslinieku izstādes: 20. gadsimta avangarda mākslinieces, mākslas skolas „Bauhaus” profesores, Lāslo Moholi-Nagi (László Moholy-Nagy) izstādi “Gaismas spēle”, godalgotās fotogrāfes Snežanas fon Bīdingenas-Dibas (Snezhana Von Büdingen-Dyba) romantisko izstādi „Tikšanās ar Sofiju”, kas ir fotostāsts par meiteni ar Dauna sindromu un viņas māti, un britu fotogrāfa Mailza Oldridža (Miles Aldrige) spilgto un krāsaino retrospekciju “Jaunava Marija. Lielveikali. Popkorns. Fotogrāfijas no 1999. līdz 2020. gadam”.

Plašāka informācija par pasākumu, kā arī iespēja rezervēt galdiņu vakariņām, atrodama muzeja mājaslapā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61114097sec.