Somus Igaunijā neapmierina apkalpošana

Igaunijā viena trešā daļa somu tūristu nav apmierināti ar ēdienu, slikto apkalpošanu un nekārtīgajiem taksistiem. Visvairāk somu tūristi izbauda servisu un vietējo ēdienu tādās valstīs kā Taizeme un Grieķija.

Pētījuma, ko veica ILTA-Sanomat avīze, mērķis bija noskaidrot somu ceļotāju pieredzi ārvalstīs. Igaunijā 41% somu personīgi tika saskārušies vai dzirdējuši no draugiem par taksistu slikto attieksmi. Pēc aptaujas rezultātiem somi gastronomijas pakalpojumus novērtē viszemāk, pat sliktāk nekā Lielbritānijā. Informācija par taksistiem ir patiesa. Kā atzīst Somijas uzņēmējdarbības fonda pārstāvis Valdars Lijve, tad Tallink plāno šī gada pavasarī atvērt savu taksistu firmu un notiek jau autovadītāju atlase. Turpretī pēc Lijve atzinuma gastronomijas iestāžu kvalitāte un serviss satrauc arī viņu personīgi. Personāla kvalifikācijā netiek ieguldīts, bet tiek tikai pieņemti pasūtījumi. Iespējams somiem nav zināmas labākās vietas un viņi apmeklē vecās jau labi zināmos ēdināšanas uzņēmumus un konstatē, ka ir ievērojami paaugstinājušās cenas, bet ne kvalitāte.

Restorānu konsultants un The Baltic Guide redaktors Mikko Savikko, kurš vairākus gadus ir dzīvojis Igaunijā, par galveno problēmu uzskata darbaspēka trūkumu, kas gan nav tik katastrofāls kā Bulgārijā. Pēc Savikko atzinuma, Igaunija nevēlas apmācīt darbiniekus tūrisma sfērā, bet tie, kas dodas tūrismu apgūt ārpus valsts, tie tā arī neatgriežas atpakaļ. Tāpat jāatzīmē ir arī tas, ka lielāko viesnīcu īpašnieki nav igauņi. Igaunijas galvaspilsētas Tallinas restorānos situācija ir krietni labāka, bet, protams, ka ne visur. Savikko atzīst, ka labāk igauņi apkalpo Somijas galvaspilsētā, kur tie ir devušies strādāt.

Somiem „nedraudzīgo” valstu trijniekā ir arī Krievija un Bulgārija.

Vislabāk somi jūtas atpūšoties Taizemē un Grieķijā, kur patīk gan vietējie ēdieni, gan apkalpošana. Tāpat labāko trijniekā ir ASV, kam seko Vācija, Īrija un Kipra.

Jāatzīmē, ka Ilta-Sanomat aptaujā piedalījās vairāk kā divi tūkstoši respondentu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54158497sec.