Tallinas centrā ātrā palīdzība pārsēdīsies arī uz velosipēdiem

Igaunijas galvaspilsētas Tallinas centrā uz izsaukumiem ieradīsies mediķi uz velosipēdiem. Sākumā eksperiments notiks tikai atsevišķās dienās augustā un septembrī.

Projekta mērķis ir palielināt palīdzības sniegšanas laiku vietās, kur ar transportu ir ļoti grūti nokļūt.

Kopumā Tallinas centrā dzīvo 46 000 vietējo iedzīvotāju, ikgadu pilsētu apmeklē līdz vienam miljonam ārvalstu viesu, kā arī šeit notiek dažāda veida pasākumi un ekskursijas. Kā atzīmē, Tallinas ātrās palīdzības dienesta speciālisti, tad līdz pacientiem pa Vecpilsētas šaurajām ieliņām ir visai grūti nokļūt un tām ir jāpatērē daudz laika.

Pie tam, lielākā daļa izsaukumu, kas tiek saņemti no Vecpilsētas, nāk tieši no personām, kuras ir alkoholisko dzērienu vai narkotisko vielu reibumā. Tāpat šīs personas pēc pirmās palīdzības sniegšanas tiek nodotas policijas rīcībā. Mediķu palīdzību lūdz arī ārvalstu tūristi, kuri ir ieguvuši nelielas traumas, un pēc palīdzības sniegšanas atsakās no tālākas hospitalizācijas.

Eksperimenta gaitā mediķi, kuri patrulēs Vecpilsētā saņems izsaukumu vienlaicīgi ar Ātrās palīdzības brigādi. Nonākot izsaukuma vietā, tiks analizēta situācija, un izlemts vai brigādei ir nepieciešams ierasties vai nē jeb arī pietiks ar „velomediķu” palīdzību.

Pēc eksperimenta tiks arī pieņemts galīgais lēmums, vai tiks izveidota šāda speciāla velomediķu brigāde.

Kopumā 2008.gadā laika posmā no 1.maija līdz 31.augsutam Ātrā medicīniskā palīdzība saņēma 2093 izsaukumus uz Tallinas Vecpilsētu, no kuriem 1151 gadījumos pacienti neatradās mājās, bet gan sabiedriskās vietās, kā arī gandrīz puse (1011) no pacientiem atteicās no tālākas ārstēšanas vai arī tika nodoti tālāk policijas rīcībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rija Old Town Hotel Tallin
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47042799sec.