Aicina igauņus iepazīt latviešu Ziemassvētku tradīcijas

Latviešu Nacionālās Kultūras biedrība Igaunijā sadarbībā ar Latviešu skoliņu Tallinā ikvienu interesentu aicina krāšņos muzikālos folkloras uzvedumos tuvāk iepazīties ar latviešu Ziemassvētku svinēšanas parašām, kas atšķiras no igauņu tradīcijām.

Viena no tipiskākajām senlatviešu ziemas saugriežu tradīcijām ir došanās masku gājienos no vienām mājām uz otrām, nesot svētību un auglību visām vietām, kur ķekatnieki ir gaidīti. Tādēļ 19.12.2009 un 20.12.2009 tirdzniecības un atpūtas centrā “Solaris” Tallinā viesosies latviešu bērnu folkloras kopa “Ceirulīts” no Līvāniem.

Ikviens grupas dalībnieks būs tērpies kādā no tradicionālajām latviešu Ziemassvētku laika maskām un katra grupas uzstāšanās paredzēta kā neliels iestudējums, atspoguļojot no paaudzes paaudzē nodotās tradīcijas. Interesantākais ir tas, ka bērni, tāpat kā viņu senči, maskas uzvelkot, tiešām iejūtas savā tēlā un darbojas ar to saskaņā, tādējādi īpaši iepriecinot, izklaidējot un dažreiz pat baidot skatītājus, no kuriem ikviens tiks aicināts pievienoties maģisko tēlu rotaļām un dejām.

Iespēja arī igauņiem iepazīt dažādo latviešu Ziemassvētku tradīcijās ir radusies sadarbībā ar atpūtas centru “Solaris” un restorānu “Lido”, kurā igauņi un Tallinas viesi var iepazīties ar tradicionālo latviešu virtuvi. Koncerti centrā “Solaris” notiks 19. decembrī plkst. 14:00 un 15:30, kā arī 20. decembrī plkst. 14:00 un 15:00.

Visi, kas latvisko svētku atmosfēru vēlas izbaudīt vēl pamatīgāk – ar tradicionālajiem Ziemassvētku ēdieniem, dančiem, dziesmām un rotaļām, ir laipni lūgti 19.decembrī, piecos vakarā uz Nemmes ģimnāziju (Nõmme Gümnaasium Raudtee tn. 73), kur Ziemas Saulgriežus svinēs Igaunijā dzīvojošie latvieši. Šis pasākums gan ir par maksu – 100 EEK, pensionāriem – 50 EEK, bērniem ieeja bez maksas.

Bērnu folkloras grupa “Ceirulīts” ar teju vai 20 gadu darba pieredzi ir viena no labākajām bērnu folkloras kopām Latvijā, guvusi arī starptautiskus panākumus masku spēļu festivālā “Surva” Bulgārijā. Koncertos Tallinā būs iespējams vērot bērnus vecumā no astoņiem līdz astoņpadsimt gadiem.

Folkloras kopas vadītāja Anna Kārkle no “Ceirulīša” senākajiem dalībniekiem jau ir izaudzinājusi veselu paaudzi spēcīgu mūziķu, kas šobrīd aktīvi darbojas Latvijas postfolkloras kustības priekšējās rindās.

Latviešu Nacionālās Kultūras biedrība Igaunijādarbojas nepilnu gadu. Organizācijas mērķis ir apvienot Igaunijādzīvojošos un strādājošos latviešus, organizējot dažādus pasākumus, veicinot latviskās dzīvesziņas, valodas, latviešu kultūras un latviešu tradīciju izkopšanu. Tāpat organizācijas mērķis ir izplatīt latviešu kultūru Igaunijā, kā arī iespēju robežās palīdzēt izplatīt igauņu kultūru Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Kaļķu vārti
,


1st-studio.com
,


Jūrmalas TIC
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.83719683sec.