Filmu festivāli izgaismo Igaunijas tumšās naktis

Brīvdabas kino uz tirdzniecības centra jumta Tallinas centrā guva lieliskus panākumus un šīs vasaras laikā piesaistīja 13000 skatītāju. Savukārt 2010. gada nogale Igaunijā būs vēl bagātāk piepildīta ar filmu pasākumiem – sākot no vairākiem ikgadējiem festivāliem līdz pat prestižajai Eiropas Filmu akadēmijas apbalvošanas ceremonijai Tallinā.

„Brīvdabas kino ir brīnišķīga ideja – katru vakaru citas filmas no visas pasaules, apmeklētāji var zvilnēt ērtajos pludmales krēslos, ietinušies mīkstajos pledos, pasargāti no vakara drēgnuma. The Roof Top Cinema seansi turpināsies arī nākamgad, savukārt mēs igauņiem un mūsu viesiem radīsim vēl vairāk radošas un nebijušas atpūtas iespējas,” uzsver Tarmo Mutso, Igaunijas Tūrisma padomes direktors. „Nākamgad Tallina, kļūstot par Eiropas Kultūras galvaspilsētu, atradīsies Eiropas kultūras skatuves centrā. Tā ir mūsu iespēja pasaulei parādīt Igaunijas kultūras bagātības. Gaidāmais notikums vienlaikus ir gan pagodinājums, gan izaicinājums – piesaistīt uzmanību Igaunijai un pienācīgi gādāt par mūsu viesu labsajūtu.”

Filmu festivāli Igaunijā

Šī sezona Igaunijā ir īpaši piesātināta ar filmu industriju saistītiem pasākumiem. XIV Tumšo nakšu filmu festivāls iepazīstinās ar pasaules kino visās tā variācijās un gaumju dažādībā, programmā iekļaujot EurAsia, Tridens Baltijas pilnmetrāžas un Ziemeļamerikas indie filmu konkursus, saglabājot tradicionālo fokusu uz Eiropas filmām. Savukārt animācijas filmu faniem tiek piedāvāts XII animācijas filmu festivāls Animated Dreams.

XI Studentu un īsfilmu festivāls Sleepwalkers ir vienīgais starptautiskais studentu filmu festivāls Igaunijā. Desmit gadu laikā festivāls ir kļuvis atpazīstams arī citur pasaulē, par to liecina vairāk nekā 600 festivālam iesūtīto filmu, kas pārstāv valstis no Čīles līdz Japānai, no Somijas līdz pat Dienvidāfrikai.

Kino un Tallina 2011

Eiropas Filmu akadēmijas apbalvošanas ceremonija ir viens no 2011. gada Eiropas Kultūras galvaspilsētas Tallinas atklāšanas pasākumiem. Decembra pirmajā nedēļā, tikai dažu minūšu attālumā no Tallinas vecpilsētas, atpūtas centrā Solaris notiks XXIII Eiropas Filmu akadēmijas balvas pasniegšanas ceremonija. Prestižajā pasākumā piedalīsies viss Eiropas kinoindustrijas zieds - aktieri, režisori, producenti un citi kino industrijas pārstāvji.

Eiropas Kultūras galvaspilsētas tradīcija līdz šim jau vairāk nekā 40 pilsētām devusi iespēju gada laikā parādīt savu kultūras daudzveidību un bagātību miljoniem cilvēku no visas pasaules. Kultūras galvaspilsētas statuss Tallinai ir unikāls notikums Igaunijā, un informācija par gaidāmajiem pasākumiem ir pieejama Tallina 2011 notikumu kalendārā - http://kalender.tallinn2011.ee/en.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Uzņēmumi


Rija Old Town Hotel Tallin
,


Splendid Palace
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43234611sec.