Festivāls «Birgitta» savieno pagātni un tagadni – inovatīva mūzika viduslaiku klostera drupās

Augusta vidū Tallinā, Piritas klostera drupās, kas ir īstena gotiskās arhitektūras liecība, notiks „Birgitta” – viens no inovatīvākajiem mūzikas festivāliem Baltijas un Ziemeļvalstīs. Programma piedāvā augstākā līmeņa uzvedumus – sākot no Bizē un Dvoržāka operām Maskavas Operas teātra „Helikon” izpildījumā, līdz pat humoristiskām izrādēm, kas ļauj paskatīties uz planētas mūziku citu civilizāciju acīm.

Festivāls „Birgitta 2011”, kuru rīko Tallinas Filharmonijas biedrība, norisināsies no 13. līdz 21. augustam, apvienojot viduslaiku konventa drūmo šarmu un mūsdienu mūzikas teātra krāšņo daudzveidību. Sagrautais 15. gadsimta klosteris, kopš tā atgriešanas dzīvē 2005. gadā, kalpo kā festivāla „Birgitta” norises vieta.

Viesi no Kanādas un Krievijas

Deviņu dienu ilgo mūzikas festivālu 13. augustā atklās Verdi „Atila”, ko veidojis Pērnavas teātris „Endla”, Kauņas Valsts muzikālais teātris un Pērnavas Starptautiskās operas mūzikas festivāls „PromFest”. Nākamajā dienā, 14. augustā, festivāla viesi varēs skatīt indiāņu svētās ceremonijas Kanādas mākslinieku izpildījumā. Nākamās divas dienas būs veltītas baletam: slavenā Krievijas Nacionālā baleta mākslinieki no Maskavas 15. augustā izpildīs „Šopeniāna / Romeo un Džuljeta”, savukārt 16. augustā – „Bajadēra”.

Uz nākamām trim dienām skatuvi pārņems Maskavas Operas teātris „Helikon” – 18. augustā tas rādīs operu „Nāra”, kas balstīta uz H.K.Andersena skumjo stāstu par nāru un princi, savukārt 19. un 20. augustā skatītāji varēs baudīt Ž. Bizē operu „Karmena”. Šo grandiozo un mistisko festivālu 21. augustā noslēgs Starpgalaktiskā vokālā teātra grupas „Voca People” uzstāšanās.

Gotiskās arhitektūras pērle

Tallinas Sv. Brigitas konventa jeb Piritas klostera vēsture aizsākusies jau 15. gadsimtā. Klosteris bija viens no lielākajiem senajā Livonijā un darbojās vairāk nekā 150 gadus līdz 16. gadsimtā to iznīcināja karš un uguns, atstājot vien iespaidīgas drupas.

Piritas klostera baznīca, kas lepojas ar iespaidīgiem izmēriem – 1360 m² platību un 35 metru augstu kori virs galvenās ieejas, ir nozīmīga vietējās arhitektūras vēstures liecība. Turklāt Piritas klostera māsas var tikt uzskatītas par pirmo lielo Igaunijas sieviešu kori, jo mūķeņu galvenā nodarbe bija lūgšanu skaitīšana, kas lielākoties tika izpildītas dziedot.

Informācija par festivālu un biļetēm: www.birgitta.ee

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48650908sec.