Igaunijas Vēstures muzeja Lielās ģildes ēkā būtiski jaunumi

Igaunijas Vēstures muzeja Lielās ģildes ēkā pabeigti apjomīgi būvdarbi, kuru laikā muzejs ieguva papildu izstāžu telpas un izglītības centru, kur apskates veidā var izpētīt apkārt esošo lietu vērtību un nozīmīgumu.

Vēstures muzejs atrodas Pikk tänav 1417. gadā uzceltajā Lielās ģildes ēkā kopš 1952. gada. Arī muzeja pagrabstāvā, kas līdz šim tika izmantots kā fondu glabātuve, nu būs izstāžu telpas.

Lielās ģildes ēkā tiek atklāta Igaunijas Vēstures muzeja pastāvīgā ekspozīcija „VISA HING („SĪKSTA DZĪVĪBA”) 11 000 gadi Igaunijas vēsturē”, kurā ir stāsti par Igaunijas krāsaino vēsturi cauri gadu tūkstošiem, palīdzot atcerēties šeit dzīvojušo cilvēku unikalitāti, kā arī iepazīstina ar svarīgākajiem vēstures notikumiem.

Igaunijas Vēstures muzeja ekspozīcijai Lielās ģildes ēkā kā jaunums pievienojas ilgi gaidītais izglītības centrs EKSPERIMENTAARIUM (EKSPERIMENTĀRIJS), kur var izpētīt mums apkārt esošo lietu vērtību un nozīmīgumu. Kāpēc cilvēkiem ir lietas? Par ko lietas stāsta? Kā attēlot laiku? Eksperimentārijā jautājumi ir svarīgāki nekā atbildes, un nepareizu atbilžu nav.

Jaunā ekspozīcija atklāj igauņu vēsturi arī caur vairākām aizraujošām tematiskajām telpām. Monētu kabinets „Ratsa rikkaks?!” („Jāšus bagāts?!”) sniedz pārskatu par Igaunijas bijušajiem maksājumu līdzekļiem. Pagraba telpās iespējams iepazīties ar Lielās ģildes un Lielās ģildes ēkas vēsturi, atminēties senos vīna pagrabus, kā arī interaktīvā laika kapsulā iejusties vēstures notikumos. Aizraujošs ir arī ieroču kambaris un izstādē „Asja hing” („Lietas dvēsele”) ir eksponētas tā sauktās lietas ar dvēseli – eksotiski un reti priekšmeti no vēstures muzeja krājumiem.

SKATIES VĒL! Pašlaik par iespējamām nākamajām ekspozīcijām var gūt pārskatu 3D animācijas filmā youtube

www.ajaloomuuseum.ee/uus/en

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34342098sec.