Iepazīsti Igaunijas medicīnas spa sezonu ziemā

Lai gan ziemas tūrisma sezona Igaunijā ir gana mierīga, medicīnas spa Ziemassvētku un Jaungada laikā piedzīvo augstāko popularitātes vilni un aktīvi uzņem viesus no visām kaimiņvalstīm. Latvijas tūristu skaits ir viens no visstraujāk augošajiem, tomēr vairākums veselības tūrisma viesu ir no Somijas un Krievijas.

"Ziemassvētku laikā cilvēki sev un citiem novēl labu veselību. Turklāt daudzi izmanto šo periodu, lai jauno gadu sāktu atjaunotiem spēkiem ar veselības tūrisma un medicīnu spa palīdzību. Savukārt tiem, kas tiecas pēc klusākas atpūtas, nākamais periods – sākot aptuveni no 10.janvāra līdz februāra beigām – var patikt vēl vairāk, jo spa tas ir salīdzinoši rāmāks laiks. Protams, rezervāciju pieejamība dažādos reģionos atšķiras, tomēr "spa republikā" – nekur citur nav tik daudz spa uz vienu iedzīvotāju ar vairāk nekā 40 spa uz 1,3 miljoniem – ikviens atradīs sev tīkamāko – lai tas būtu Pērnavā, Sāremā, Tallinā vai pat Toilā," informē Irene Vali, Igaunijas Veselības tūrisma klastera izpilddirektore.

Igaunijas Veselības tūrisma klastera veiktās aptaujas dati atklāj, ka viesi no Latvijas medicīnas spa vēlētos pavadīt nedēļu (44%) vai vismaz nedēļas nogali (43%). Puhajarvē, kas atrodas Igaunijas dienvidu daļā aptuveni 50 km no Valkas, gada pirmie mēneši ir īpaši aktīva sezona. "Prakse rāda, ka klienti no Latvijas lielākoties dod priekšroku nedēļas nogales ceļojumiem, tomēr dažkārt uzkavējas arī ilgāk. Ziemassvētku un Jaunā gada periodu ir īpaši iecienījuši spa pastāvīgie klienti. Procedūru izvēlē nav izteiktas atšķirības starp vasaras un ziemas sezonām, tomēr ziemā vairāk izvēlas dažādas masāžas un izmanto peldbaseinu," skaidro "Pühajärve Spa & Holiday Resort" pārdošanas daļas vadītāja Kulliki Pikk.

Pēdējo gadu laikā kopējais Latvijas tūristu skaits un to nakšņošanas reizes ir sasniegušas jaunus rekordus, turklāt šis gads nav bijis izņēmums – pieaugums ir bijis 20% šī gada pirmajos astoņos mēnešos salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn. Igaunijas medicīnas spa dati ataino līdzīgu tendenci, ko, iespējams, vieno iespēja veselības tūrismu apvienot ar aktīvo atpūtu, kultūru vai citām aktivitātēm, piemēram, apmeklējot Tallinas Ziemassvētku tirdziņu Rātslaukumā, kas dažādos ceļojumu portālos un žurnālos atkārtoti ir pieskaitīts pie Eiropā labākajiem. Arī citi pasākumi – Pērnavas Ledus festivāls 2013, Leigo Ledus mūzikas festivāls, ikgadējās makšķerēšanas sacensības "Zelta zivtiņa" – ir apmeklēšanas vērti. Aptauja atklāj, ka kultūras pasākumus vēlas apmeklēt 34% viesu, bet ievērojamu vietu apskati – 82%.

"Pühajärve Spa & Holiday Resort" apmeklētāji var apvienot relaksējošu spa ar aktīvām āra aktivitātēm tuvējā apkaimē. "Viesi var izmēģināt spēkus distanču slēpošanas trasēs un slidkalniņos, izbaudīt kalnu slēpošanu Munameģī un Kuutsemäe. Blakus viesnīcai atrodas slidotava, turpat ir iespējams iznomāt nepieciešamo ziemas sporta inventāru. Turklāt gada sākumā sporta fanus pulcēs vairāki pieminēšanas vērti pasākumi: Biatlona pasaules kauss biatlonā (05.-06.01), Starptautiskās suņu kamaniņu sacensības "Trace 2013" (26.-27.01), Saunas maratons (10.02) un Tartu slēpošanas maratons (17.02)," stāsta Pikk.

Igaunijas Veselības tūrisma klasteris ir sadarbība starp novatoriskiem Igaunijas spa uzņēmumiem, zinātnes un attīstības iestādēm, citām ar veselības tūrismu nozari saistītām jumta organizācijām un uzņēmumiem, kuru kopīgais mērķis ir Igaunijas veselības tūrisma attīstība, veselības tūrisma konkurētspēja un piedāvāto pakalpojumu atpazīstamība kā Igaunijā, tā ārvalstīs.

2008.gadā tika pabeigta medicīnas spa viesnīcu kvalitātes sistēmas izveide, un pirmie spa centri veiksmīgi nokārtoja akreditāciju. Novērtētie Igaunijas spa: četrzvaigžņu medicīnas spa statuss ir piešķirts "Viimsi Spa", trīs zvaigznes izpelnījušies "Toila Spa Hotel", "Tervis Medical Spa Hotel", "Viiking Spa Hotel", "Estonia Medical Spa Hotel" Pērnavā, "Fra Mare Thalasso Spa", "Spa Hotel Laine" Hāpsalu, "Värska Spa Hotel & Water Park".

Vairāk informācijas interneta vietnē www.healthrepublic.ee/lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Jūrmalas TIC
,


Novatours
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6923821sec.