Igaunija piedāvā veselīgu ģimenes atpūtu

Igaunijā ir daudz iespēju baudīt veselīgu atpūtu ģimenēm ar jebkura vecuma bērniem. SPA viesnīcās iespējams izklaidēties un atpūsties, vai doties pārgājienos dabā un izvēlēties citus aktīvās atpūtas veidus.

Veselīga atpūta dabā

Igaunijas tīrā daba ir viena no vislielākajām vērtībām veselīgas atpūtas cienītājiem. Šeit paveras lieliskas iespējas pašiem nodarboties ar sportu un doties pārgājienos vai pastaigās dabā. Izvēles iespējas aktīvai atpūtai dabā piedāvā arī pārgājienu organizētāji un citi pakalpojumu sniedzēji.

Vasarā iespējams doties pastaigās kopā ar visu ģimeni vai braukt ar velosipēdu, bet ziemā slēpot veselības takās. Veselības takas ir ierīkotas gan lielākās, gan mazākās Igaunijas apdzīvotajās vietās, tās ir labi koptas un lielākoties arī apgaismotas. Tie, kas ir labākā fiziskā formā un vēlas pievarēt lielākus sportiskos izaicinājumus, var doties izbaudīt kalnainās Dienvidigaunijas veselības takas.

Gan pieaugušajiem, gan bērniem patiesu prieku sagādās daudzveidīgās pārgājienu takas. Arī tās tiek atbilstoši marķētas un koptas, turklāt pie daudzām ir izveidotas telšu vietas. Sportiska un dabu mīloša ģimene var doties pārgājienā, kas sasniedz gandrīz pusi no Igaunijas teritorijas – kopumā 370 km garajās RMK (Igaunijas Valsts Mežu) pārgājienu takās. Kādēļ gan nedoties ceļā kopā ar pārgājienu rīkotāju un neatklāt aizsalušos purvus?

Tie, kam interesē sportiski pārvietošanās līdzekļi un kuru bērni jau ir lielāki, kopā ar ģimeni var doties kanoe vai laivu izbraucienos. Laivošana ar kanoe Igaunijas upēs vai Somā mežu baudīšana pavasara palu laikā jau vien būs neaizmirstams piedzīvojums. Laivu izbraucienu rīkotāju pavadībā iespējams doties arī dažādos pārgājienos, sākot ar pāris stundu gariem interesentu izbraucieniem, līdz daudzdienu pārgājieniem gan iekšzemes ūdeņos, gan jūrā.

Interesantu piedzīvojumu dabā apvienojumā ar sportiskām aktivitātēm piedāvā piedzīvojumu parki, kuri ir atrodami visā Igaunijas teritorijā. Gari gaisa pārlidojumi un augstu koku lapotnēs izveidotās pārgājienu takas pakutinās nervus arī ģimenes visdrosmīgākajiem locekļiem. Vismazākajiem bērniem paredzētajos piedzīvojumu un tematiskajos parkos var šūpoties, kāpelēt, lēkāt pa batutu un, kopā ar vecākiem, savus spēkus izmēģināt arī citās atrakcijās.

Veselīga pilsētas atpūta visai ģimenei

Plānojot veselīgu ģimenes atpūtu Igaunijas pilsētās, ir vērts apvienot daudzveidīgos augsta līmeņa SPA centru sniegtos pakalpojumus, kā arī sportošanas iespējas to apkārtnē.

Igaunijas SPA viesnīcas dažādos veidos atbalsta veselīgu un relaksējošu ģimenes atpūtu, piedāvājot gan rotaļu laukumus, gan arī bērnu pieskatīšanas pakalpojumus. Ūdensparku slidkalniņi un citas baseinu atrakcijas nodarbinās bērnus jebkurā vecumā. Tāpat ir vērts izmēģināt arī citus speciāli bērniem radītos pakalpojumus: masāžas, aizraujošos sāls kambarus, smilšu terapiju u.c.

Tā kā lielākā daļa no Igaunijas SPA centriem atrodas piejūras pilsētās, tad siltajā laikā bez SPA relaksācijas varat nodarboties arī ar sportu smilšu pludmalē: peldēties, braukt ar laivu, ūdensslēpēm vai ūdensvelosipēdu, un piedalīties citās sporta spēlēs. Daudzās pludmalēs ir pieejami arī volejbola laukumi. Pilsētu pludmales promenādes un ceļi ar mazu satiksmi ir lieliski piemēroti gan riteņbraukšanai, gan skrituļošanai - daži no tiem ved ārpus pilsētas un ir piemēroti arī garākiem izbraucieniem.

Par aprīkojumu parasti nav jāuztraucas – SPA viesnīcas ir ņēmušas vērā apkārtesošās sportošanas iespējas un nepieciešamo aprīkojumu ir iespējams iznomāt uz vietas.

Katra Igaunijas kūrortpilsēta, kas piedāvā daudzveidīgus SPA pakalpojumus, nodrošina savas priekšrocības atpūtai ar ģimeni. Piemēram, Hāpsalu ir sekla pludmale ar vienu no siltākajām ūdens temperatūrām Igaunijā un ģimenēm ar maziem bērniem piemērotas mierīgas un mājīgas kafejnīcas. Tallinā var doties pastaigā pa daudzveidīgo pilsētvidi, piemēram, Kadrioru parku, vecpilsētu, Piritas pludmales promenādi, apmeklēt dažādus muzejus un restorānus, kur kopā ar ģimeni jauki pavadīt laiku. Narva Jēsū pludmale un priežu mežs ir labākā atpūtas vieta tiem, kas vēlas atrasties dabā, tālu prom no lieliem centriem, taču tajā pašā laikā baudīt augsta līmeņa veselības atjaunošanas pakalpojumus. Visās Igaunijas pilsētās ir rotaļu laukumi, kas ir piemēroti gan vismazākajiem, gan arī skolas vecuma bērniem .

Veselīga ģimenes atpūta nenozīmē tikai kopīgus izbraucienus vai veselīgas ķermeņa procedūras. Tikpat svarīgs ir arī kopīgi baudīts veselīgs ēdiens. SPA viesnīcas piedāvā augsta līmeņa virtuvi, kur ko garšīgu atradīs gan izsmalcināta ēdiena cienītāji, gan arī tie, kuriem veselības dēļ nepieciešama īpaša ēdienkarte.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.584198sec.