Notiks modernā dizaina izstāde "Igaunijas noslēpumi"

Vēl tikai nedaudz ilgāk par mēnesi modernā dizaina cienītājiem ir iespēja baudīt unikālus dizaina risinājumus izstādē "Igaunijas noslēpumi". Izstāde ir īpaši interesanta ar to, ka visus apskatāmos objektus radījuši mākslinieki no Somijas, kuri iedvesmu smēlušies Igaunijas kultūrvēsturiskajā mantojumā.

Izstādes autori, somu dizaina mākslinieku duets "Company", kuru veido Aamu Songa un Johans Olins, guvuši plašu atzinību ar saviem darbiem lietišķajā dizainā. Mākslinieku produkcija pieejama arī Helsinku veikalā "Salakauppa".

Izstāde "Igaunijas noslēpumi" tapusi kā rezultāts iedvesmojošam ceļojumam, kurā mākslinieki devās 2013. gada vasarā. Igaunijas apceļošanas laikā tika veikts ceļš no Tallinas līdz Rakverei, no Narvas uz Avinurmi, Jervamā, Mūsti, Repinu, Voru, uz Muhu salu un citām brīnišķīgām Igaunijas vietām. Atklājot Igaunijas kultūru, mākslinieki iepazinās ar kultūras tradīciju kopējiem - ārstniecības augu audzētājiem, dzijas vērpējiem, kokgriezumu meistariem, rotaļlietu izgatavotājiem un šuvējiem. Pēc ražotņu apmeklējuma, māksliniekiem iepazīstoties ar tradicionālajiem amatu noslēpumiem, viņi izveidoja nebijušu kolekciju, kura iedvesmota no Igaunijas kultūras un tradīcijām.

Šī izstāde tapusi kā izstāžu cikla noslēdzošā daļa. Dizaineru komanda radījusi īpašas kolekcijas arī Beļģijai, Korejai, Krievijai un Vjetnamai. Unikālo izstādi līdz 23.februārim iespējams baudīt Igaunijas Lietišķās mākslas un dizaina muzejā Tallinā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57117915sec.