Latvieši aizvien biežāk par atvaļinājuma galamērķi izvelas Igauniju

Apkopojot Igaunijas Tūrisma padomes datus par 2014. gadu, redzams, ka ievērojami palielinājies ārvalstu tūristu skaits. Visievērojamāk pērn palielinājies vācu tūristu segments, bet kā nākamie Igauniju visvairāk iemīļojuši tieši Latvijas tūristi.

Kā liecina Igaunijas Tūrisma padomes datu apkopojums, 2014. gads tūrisma nozarē bijis veiksmīgākais pēdējo piecu gadu laikā. Igaunijā pērn 1,98 miljoni ārvalstu tūristu izmantoja šīs valsts naktsmītņu pakalpojumu, kas ir par 2% vairāk nekā 2013. gadā. Kopumā naktsmītņu pakalpojumi izmantoti 3,92 miljonus reižu, kas liecina par to, ka vairākums tūristu Igaunijā izvēlas pavadīt vairākas naktis. Turklāt 2014. gadā rekords sasniegts gan reģistrēto ārvalstu, gan vietējo tūristu kategorijās. Kopumā visvairāk palielinājies vācu tūristu skaits, kuri pērn izmantojuši naktsmītņu pakalpojumus, tam seko Latvijas, ASV un Japānas tūristi.

Tāpat Igaunijas Tūrisma padomes apkopojums liecina, ka pērn īpaši palielinājies tieši to tūrisma braucienu skaits, kas ietver nakšņošanu, jo īpaši brīvdienu ceļojumos, savukārt cita veida nakšņošanas pakalpojumi, piemēram, tie, kas izmantoti ārvalstnieku biznesa braucienu laikā, samazinājušies. No 3,92 miljoniem nakšņošanas gadījumu 2,63 miljoni bija tieši brīvdienu tūrisma ietvaros (1,6% pieaugums kopš 2013. gada). Turklāt veiksmīgo gadu apliecina arī Igaunijas Bankas dati – ar 1,39 miljardu eiro tūrisma ieņēmumiem 2014. gads bijis veiksmīgākais pēdējo 4 gadu laikā.

Latvijas tūristi 2014. gadā kopumā bija 4,3% no kopējā tūristu apjoma, kas ir 3% kāpums kopš 2013. gada. Kopumā pērn naktsmītņu pakalpojumus latvieši Igaunijā izmantojuši vairāk nekā 170 tūkstošus reižu, kas ir par 12 tūkstošiem vairāk nekā, noslēdzoties 2013. gadam.

"Pērn Igaunija piedzīvoja lielu tūristu skaita pieaugumu, un jo īpašs prieks par Latvijas tūristu pieaugošo interesi. Esam priecīgi, ka tik daudz viesu no Latvijas ik gadu dodas uz Igauniju, lai iepazītu skaistākās Igaunijas pilsētas, kas piedāvā aizvien daudzveidīgākas atpūtas iespējas ikvienam. Pēdējo gadu laikā esam novērojuši īpaši lielu ceļotāju pieaugumu skolēnu grupām un ģimenēm – viņus galvenokārt interesē tieši Igaunijas muzeji un dažādas tematiskās atpūtas vietas. Lai gan viens no iecienītākajiem Latvijas tūristu galamērķiem vienmēr bijusi Tallina, pērn lielu pieplūdumu piedzīvoja arī Pērnavas apriņķis, kur 2014. gada vasarā atklātais tematiskais atpūtas parks "Lotes zeme" uzņēma arī necerēti daudz Latvijas ģimeņu," komentē Igaunijas Tūrisma padomes direktors Tarmo Mutso.

Tallina kā Igaunijas galvaspilsēta vienmēr bijusi viens no populārākajiem galamērķiem kā Latvijas, tā arī citu valstu tūristiem, taču 2014. gadā popularitāte augusi arī citām pilsētām un to apriņķiem. Kā liecina apkopotie dati, visvairāk tūristi pērn iecienījuši Tallinu, otrajā vietā atstājot Pērnavu, kam seko Tartu, Ida-Viru apriņķis, Sāremā sala un citas Igaunijas vietas. Arī nakšņošanai visbiežāk Latvijas tūristi priekšroku devuši Tallinai (41%), Pērnavā nakšņojuši 14% Latvijas tūristu, 12% devušies uz Sāremā salu, bet pārējie izvēlējušies citus reģionus. Pērnava, kas dēvēta arī par Igaunijas vasaras galvaspilsētu skaistās pludmales un kūrortu dēļ, tūristiem pievilcīga ir arī aukstajos gada mēnešos, jo te pieejams plašs klāsts SPA piedāvājumu, turklāt pērn atklātais tematiskais parks "Lotes zeme", pievilināja nebijušu skaitu ģimeņu ar bērniem. Aizvien populāra ir arī Tartu pilsēta, kas Latvijas ceļotājiem sasniedzama vien dažu stundu braucienā no galvaspilsētas. Te viens no iemīļotākajiem tūristu galamērķiem ir interaktīvais zinātnes centrs "Ahhaa".

Kopumā vismaz vienu nakti Igaunijā aizvadījuši 3 087 070 tūristu, no kuriem 112 703 bijuši Latvijas tūristi (par 7% vairāk salīdzinājumā ar 2013. gadu), bet, apkopojot kopējo naktsmītņu izmantošanas skaitu, redzams, ka liela daļa tūristu pavadījuši Igaunijā vairāk nekā vienu nakti – kopumā nakšņojot vairāk nekā 5,8 miljonus reižu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 18.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ballīte retro noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
19. aprīlī aicinām ikvienu ballēties gribētāju uz “View Restaurant – Saefood & Grill”, kur visu laiku karstākos deju hitus publikai piedāvās DJ | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73012781sec.