Konkurss: Gatavosimies lielajai olu krāsošanai kopā

Konkurss ir noslēdzies! Dāvanu karti braucienam uz Igauniju saņem Ingrīda Višķere, ar uzvarētāju personīgi sazināsies Travel RSP.

Nāk raibais olu krāsošanas laiks. Gatavosimies tam kopā!

Dalies ar savu olu krāsošanas recepti, noslēpumu vai padomu un 27.03.2013 starp visiem šī konkursa dalībniekiem mēs izlozēsim tūrisma kompānijas Travel RSP dāvanu karti Lieldienu braucienam (lv.rsp.travel ) divām personām uz Sāremā salu (Igaunija). Brauciena laiks no 30.03. līdz 31.03.2013.

Konkursa dalībnieku ieteikumi:

1.Krāsošanai būtu labāk izmantot nedēļu vecas olas. Ja olas ir jaunākas, tad pēc vārīšanas tām būs grūtāk nolobīt čaumalu. Čaumalu arī būs vieglāk nolobīt, ja pēc vārīšanas tās noskalo aukstā ūdenī vai 5-8 minūtes atstāj ūdenī, kas ir istabas temperatūrā. Marita S.

2. Lai olu čaumalas būtu stiprākas un vieglāk lobāmas, pieber ūdenim sauju sāls. Olga P.

3. Olas jāvāra tikai uz lēnas uguns, lai tās nelēkā un nesitas. Kad ūdens uzvārījies, jāpavāra vēl aptuveni 20-30 minūtes. Diana P.

4. Izvārītas olas nevajag uzreiz likt aukstā ūdenī, vismaz 10 minūtes tās jāatstāj katliņa, un tikai pēc tam uzmanīgi ar karoti pa vienai jāceļ laukā, jāļauj tām atdzist. Tatjana P.

Hotel Raksi

5. Te bus dazas metodites ka nokrasot olinas lieldienam...:) VIOLETAS olinas var dabut-varot aroniju sula. MELNAS olinas sanak-varot specigi sipolu mizas un mellenu sula. ZILI PELEKZILAS UN LILLIGAS-saldētas mellenes vai upenes, vai šo ogu ievārījums: Gaiši zilas oliņas sanāk no violetas krāsas ziedu, piemēram, lavandas, novārījuma, kam piejaukta 2 tējk. citronu sulas. Par zilumzālēm kalpo arī sarkanais kāposts (pirms tam sakapā, aplej ar 6 ēdk. etiķa un nakti izturi) un tumšo vīnogu sula. DZELTENAS OLINAS iegustam-varot stipra kumelisu tejina. ORANZIGI ZELTAINAS olinas-varam asinszalu uzlejuma. ZALGANAS olinas sanak varot-bērzu lapās, pirts slotās vai siena gružos. Olinas var ari krasot dazadas tejinas, ka piem. melnaja teja vai auglu tejas, pievienot olinai klat var ari kadas lapinas,zarinus, grubas,makaronus utt. (sos materialus mes ietinam kopa lupatina ar olinu) un tad varam. Lai olu čaulām krāsa labāk turētos klāt, ūdenim, kurā olas vāra, pievieno sāli, kafijas biezumus vai etiķi. Ja vēlas, lai olas spīd, tās var apziest ar sviestu vai eļļu. Krāsošanai vislabāk piemērotas brūnās olas, jo to čaula ir stiprāka. Inga V.

6. Raksti un ornamenti: Visu grandiozo mākslas dabu pats oriģināls ir daba. Tādējādi, lai uz Lieldienu olām izveidotu pārsteidzošus rakstus, motīvus un ornamentus, mums noderēs jebkas, kas no dabas nācis un dabā rasts. Viss, kas mums nepieciešams, ir brīdis dārzā vai acu uzmetiens virtuves plauktā vai pieliekamajā esošajām lietām. Puķītes, lapiņas, stiebriņi, asniņi, miziņas, zariņi, skujiņas, pūpoliņi, sēkliņas, putraimi, graudiņi, odziņas, tējiņas, auzu pārslas - itin viss lieliski noderēs daudzveidīgu un oriģinālu Lieldienu olu izraibināšanai! Gaišu svītrojuma rakstu iegūst, olu dažādos virzienos notinot ar diegu vai dziju. Ja olu ietīs sīpolu un ķiploku fasējamā tīkliņā, tas uz olas veidos rūtaina tīklojuma rakstu. Sveta S.

7. Olas parasti krāsoju mellenēs. Lietoju melleņu ievārījumu,vienu 0,5 l burciņu ieleju katliņā, savāru ar ūdeni, tad lieku lupatiņās ietītas olas.lupatiņās lieku vēl putraimus,der jebkas, ko mājās var atrast,olu samērcē ūdenī un apviļā, putraimi labāk pielips un iznāks skaistas zilas raibas oliņas. Lai izdodas skaisti! Nikolajs T.

8. Lai olu krāsa būtu izteiksmīgāka, krāsošanas procesā ieteicams izmantot etiķi. Kad olas ir nokrāsotas un nožāvētas, tās ieziež ar speķa ādiņu, lai tās kļūtu spīdīgas.Liene C.

9.Olas ļoti labi krāsojas sīpolu mizās, tās parasti krāju jau no jaungada un ir pietiekoši. Jo vairāk liek,jo tumšākas olas. Katlā lieku sīpolu mizas,ūdenī tās vispirms savāru,tad lieku lupatiņās ietītas olas. Iekšā lieku dažādus zaļumus-sniegpulkstenītes,krokusu ziediņus,ja zied,bet der jebkādi zaļumi. Lai izdodas!Anita E.

10.Nosūtu Jums olu krāsošanas receptes: Zaļgandzeltenas olas iegūst, ja tās krāso kumelīšu novārījumā. 8 ēdk. kumelīšu ziedu pārlej ar 1 litru verdoša ūdens un |auj pusstundu ievilkties. Pēc tam novārījumu izkāš caur sietu, tajā ieliek vārītas olas un tur 2 stundas. Aveņsarkanas olas iegūst, ja tās krāso sarkano biešu sulā. 1/2 1 sarkano biešu sulas uzvāra kopā ar 2 ēdk. etiķa. Olas ieliek karstajā šķidrumā un ļauj 1-2 stundas ievilkties. Brūnas olas iegūst, ja tās krāso valriekstu čaumalu novārījumā. 2 ēdk. valriekstu čaumalu sakaltē un saberž. Saberztās čaumalas uzvāra 1/2 litrā ūdens. Novārījumā ieliek karstas olas un atstāj uz 1-2 stundām. Līdzīgu toni var iegūt, krāsojot olas melnās tējas novārījumā. Dzeltenas olas iegūst, ja tās krāso kurkumas novārījumā. 3 ēdk. kurkumas jeb dzeltensaknes ieber 1/2 litrā ūdens, uzvāra, ieliek olas un ļauj vairākas stundas ievilkties. Violetas olas iegūst, ja tās krāso aroniju sulā. Uzvāra 1/2 litru aroniju sulas, tad novārījumā ieliek olas un atstāj tajā uz pāris stundām, lai nokrāsojas.Gaišbrūnas olas iegūst, ja tās krāso kafijas novārījumā. 100 g smalki samaltas kafijas ieber 1 litrā ūdens, lēnām uzvāra un ļauj 10 minūtes ievilkties. Tad novārījumā ieliek olas un vēl mazliet pavāra.Sanita Ļ.

11.Lūk, dažas idejas olu musturam - Olas samitrina un apvārta putraimos, rīsos, griķos, auzu pārslās, sezama sēkliņās u.c. Olas aplipina ar dažādām zaļumu lapiņām, skujām, smilgām u.c. Pirms krāsošanas olas izraibina ar sveces parafīnu vai etiķi, tad apstrādātās vietas nenokrāsosies. Olas var notīt ar krāsainiem vilnas diegiem vai kancelejas gumijām.Ja vēlas, lai olas spīd, tās var apziest ar sviestu. Artis L.

12. Oчень хочу поделиться интересным способом окрашивания яйц - в чернином вареньи :) Черничное варенье нужно разбавить с водой и поставить в этом компоте вариться яйца. Через 10-15 минут вынуть яйца - ополоснуть холодной водой и положить обратно в кастрюлю на 20-25 минут (больше не варить). Через 20-25 минут вынуть очень красивые фиолетовые яички из кастрюли и разложить на салфетки, чтоб они обсохли! Для украшения таких яиц можно использовать различные листики, веточки или крупу, которую следует приложить к яйцу до того как варить и обматать марлей и всерху обвязать верёвочкой. Получатся красивые яички с неповторимым рисунком! Ksenija S.

13. Sīpolu mizas,dažās lapiņas, ko tīt apkārt olām, etiķis un sāls un raibas olas gatavas. Santa B.

14.Mēs ģimenē krāsojam olas ar dažādām metodēm, bet galvenais ir izmantot dabas produktus, nevis sintētiskās krāsas. Tiek izmantotas sīpolu mizas, kas pa gadu ir iekrātas. Izmantojam arī mizu no ābeles, lai iegūtu sarkano krāsu, tāpat tiek izmantotas sūnas, sniegpulkstenītes...viss, kas dabā sastopams :) Visu aptin ap olām ar dziju un ietin krāsainās lupatiņās. Citreiz arī skrāpējam olās dažādas Latviešu zīmes. (skrāpējumi tiek veikti ar adatiņu) Galvenais ir atcerēties: Lai olas varot nepārplīstu, tas pirms vārīšanas divas stundas jāpatur istabas temperatūrā.Annija J.

15. Lai olas neplaisātu, vismaz stundu pirms vārīšanas tās jāizņem no ledusskapja un jāpatur istabas temperatūrā. Tikai pēc tam liec katlā ar istabas temperatūras ūdeni. Jekaterina P.

Hotel Raksi

16. Красить яйца во все цвета радуги-пасхальная традиция. К сожалению, сейчас многие используют только луковую шелуху, а наши предки знали много рецептов безвредной для здоровья краски.
Зелёные яйца можно получить, если сварить их вместе с шпинатом.Разные оттенки красного цвета получаются, если сварить яйца вместе с корой вишни (или со свеклой). Бронзовый цвет даст кора дуба, а золотой-шафран. Наталья Ш.

17.Es piedāvāju savus olu krāsošanas variantus, kurus kopā ar bērniem veiksmīgi esam izmantojuši iepriekšējos gados: Samitrinam un apvārtam putraimos, rīsos, prosā, vai aplipinām ar zaļumu lapiņām, pirmo izdīgušo sniegpulkstenīšu vai zāles lapiņām, sīpolu mizām, bērza mizām; Pirms krāsošanas izraibinām ar sveces parafīnu, ar ziepēm novelk ornamentu vai etiķi, tad apstrādātās vietas nenokrāsosies un veidosies interesants raksts; Notinam olas ar krāsainiem vilnas diegiem, parastiem šūšanas diegiem, sutažu vai kancelejas gumijām; Lai pielipinātie palīglīdzekļi nebirtu nost olas aptin ar lupatiņu, marli, neilona zeķi vai ziedo zeķubikses, sagriežot gabaliņos, kur labi var ietīt oliņas; Vispārējam raibumam krāsas šķīdumā var samest egļu skujas, priežu skujas; var ietīt olu kaklasaitē vai krāsainā auduma gabalā un vārīt 15 minūtes. Rezultāts būs gana interesants! To dara secīgi - izvāra olas, sajaucam iepriekš sagatavotā traukā 50% ūdeni ar 50% etiķi, pārlej olu ar vienas krāsas šķidrumu, olu pagriežam tā, lai krāsa "aptek" tai riņķī, nogaidām, lai nokalst un iekrāsojas, pārlejam ar gaišākas vai tumšākas krāsas šķidrumu (labāk no gaišākiem toņiem uz tumšākiem); kam apnicis viss tradicionālais un parastais, var darīt savādāk: Nodrošināties ar flomāsteriem, pērlītēm un spilgtām, netradicionālām idejām, un sākt eksperimentēt. Olas var izvārīt, un tad - līmēt, zīmēt, krāsot uz nebēdu, katram izpaužoties ar savu domu un to realizāciju, viss sanāk brīnišķīgi.. Lai veicas! Liāna U.

18. Ap olu ar dziju pietin zem sniega atrastos pirmos uzplaukušos sniegpulkstenīšu (vai kādas citas puķītes, lapiņas), liek plānajā zeķītē, klāt pieberot mazītiņos zvaigznīšu formas makaroniņus (rīsus/putraimus/auzu pārslas), aizsien ciet. Satītās olas vāra katlā kopā ar sarkano sīpolu mizām ~10 minūtes, tad izņem no katla, iztin, noskalo aukstā ūdenī un priecājas par smukajām bildēm :) Arta Š.

19. Есть несколько секретов, чтоб покраска яиц превратилась в удовольствие и результат порадовал не только Вас, но и ваших близких :) Перед тем как красить яйца протрите их спиртом! Цвет будет ложится ровнее и намного ярче! В воду кинуть несколько чайных ложек соли и тогда яички не потрескаются! Чтоб яички выглядели ещё более красиво и блестели их можно протереть растительным маслом :) Яйца мы обычно красим самыми различными способами! Самый популярный из них - это луковая шелуха, свекольный сок и наклейки. Но есть ещё много интересных способов, например если поварить яйца в кофе - то яички получатся коричневого цвета. Так же можно на яйцо надеть резиночки или приложить красивые листочки или обвалять в крупе и крепко замотать в марлю или шелуху и варить. Удачи и Светлой Пасхи!!! Лариса П.

20. Labdien vēlējos pastāstīt savu olu krāsošanas recepti. Olas vienmēr krāsoju tikai ar dabīgajiem līdzekļiem. Man vislabāk patīk melnās ko iegūstu olas vārot melleņu vai upeņu zaptē. Ja vel pietin kādus pumpurus vai zariņus sanāk superīgi melni raibas oliņas. Indra K.

21. Neizmetiet apelsīnu un citronu mizas - tajās var nokrāsot spilgti dzeltenas olas,bet karkadē tējas novārījumā iegūsi violetas olas! Vārot uz mērenas liesmas būs cietāks dzeltenums, bet uz specīgas - baltums! Ārija Z.

22. Divos katliņos būs jāvāra olas-vienas krāsošanai,vienas parasti. Krāsošanai vajadzēs-sīpolu mizas,alkšņa mizas,dzērvenes,makaroni smalkie,risi,putraimi,marlite,diegi,laima miziņa. Visu kombinejam ka grib. Var vairakas reizes vārit,lai sanaktu krasaināk. Kad olas gatavas,atdzesejam un nokrasotas olas nolobam. Čaumalas saplēšam mazos gabaliņos un līmējam klat vienkarši novārītajām olām. Starp līmētajām čaumalām jābūt mazam apstarpītem,lai izskatītos kā labirintiņi. Kopējais skats ir fantastisks. Sandra K.

23. Laima miziņas un piparmētru lapiņas, pievienojot etiķi attiecībā 1:5 (uz neilgu brīdi, pašās beigās), tad patiešām sanāk mojito oliņas! Paula Z.

24. Очень оригинально и красочно на праздничном столе выглядят зеленые яйца. Такого цвета можно добиться, отваривая яйца в шпинате. Очень необычно выглядят фиолетовые яйца. Если варить яйца в настое цветков ольхи, именно такой цвет и получиться. На пасхальных яйцах можно сделать маленькие крапинки. Для этого нужно намочить яйцо, обвалять его в рисе, обмотать марлей, а потом окрасить. Этот способ мало кому известен, поэтому такие интересные яйца на вашем столе будут привлекать внимание гостей! Уже третий год так красим яйца на пасху! Светлого праздника! Вадим Т.

25. Paaudžu paaudzēs Lieldienu olu darināšana tiek veikta no dabīgiem materiāliem. Olu krāsošana ir Lieldienu rituāls. Lai olas būtu izteiksmīgākas, iegūtu spilgtāku, kontrastaināku krāsojumu, ir jāņem baltās olas. Tām jābūt istabas temperatūrā, lai vārot čaumala nesaplīstu. Tās jāsamitrina ūdenī un jāsaliek visapkārt vēlamie materiāli - rīsi, sniegpulkstenīši, vizbulītes, pieneņu lapiņas, stiebriņi, asniņi, sēkliņas u.c. Ļoti daudz dabīgi materiāli noderēs lielisku, oriģinālu un daudzveidīgu Lieldienu olu raibināšanai. Tās ietīt marlē vai sieviešu zeķubiksēs un aizsien ciet. Ja olas vēlās iegūt sarkanīgi brūnu toni, tad tās liek vārīties sīpolu mizu novārījumā uz 8min, bet ja vēlās iegūt violetas, tad liek upeņu novārījumā (ja pievienos nelielu etiķa piedevu, padarīs krāsu toni intensīvāku un košāku) vārīt 7min. Olas izņem ārā, iztin, noskalo ūdenī un apžāvē. Lai tās padarītu glītākas un spilgtākas-ieziež ar speķa ādiņu vai eļļu. Veiksmi! Antra S.

26. Mana gimene to daris Klusās sesdienas vakarā.Lieldienu rīta mēs tās sitisim, meklēsim ,ēdīsim!! Tātad pirmais solis olu krasošanā mūsu mājās; Vajadzīgs: marle ar tādu lielāku sietu, sīpolu mizas, vislabāk baltās olas(ja nav der arī parastās), gumijas. Nogriežam marles gabalu, ar tādu lielāku sietu un tajā ieliekam sīpolu mizas, tad ieliekam olu un ietinam olu. Ar gumiju aptinam galu. Katlā ielejam ūdeni, sametam tur vēl papildus sīpolu mizas. Liekam olu sietiņus katlā un vāram kādas 30min uz lēnas uguns. Ļaujam atdzist, attinam vaļā, tiekam vaļā no sīpolu mizām un tad var arī noskalot olu. Daži pilieni olīveļļas un ola spīdēs. Katra ola sanāk skaista un unikāla !! Ceru ka kādam patiks! Ilona L.

27. Olu krāsošanai izmantojam visdažādākos materiālus - no dabiskajiem līdz pat tradicionāli nepieņemamiem! Krāsojam, aptinot ar grūbām, zaļumiņiem, auzu pārslām,sīpolu mizu slāņiem, makaroniņiem, aptītiem diegiem, krāsainiem konfekšu papīriem sīpolu mizu novārījumā. Jaukas nokrāsas rodas, kad krāsviela ir, piemēram, Jāņu vainaga, kādas ne īpaši garšīgas tējas novārījums. Meitai patīk olas mūsdienīgot - tad krāsojam kādā vienā tonī un tad uzlīmē mazus kristāliņus, akmentiņus, pērlītes - tas der kā dekors tādam greznākam galda klājumam! Starp citu, vislabāk olu ietīšanai izmantot plānās zeķubikses - viegli tiek klāt krāsa un veidojas negaidīti nospiedumi! Priecīgas Lieldienas un arī to gaidīšanas laiku! Ingrīda V.

28. Vienmēr mājās lietojam dabīgos materiālus - sīpolu mizas, melno tēju un upeņu, melleņu zapti.. Šajos materiālos novāram olas, kas iepriekš apsietas ar dažādām zālītēm, vai graudiņiem, lai iegūtu lielisku rakstiņu vārīšanas rezultātā.. un tad tik olu kaujas var sākties! :) Arita H.


Sūti savu recepti, noslēpumu vai padomu uz [email protected]
ar norādi "Olu krāsošana".

Konkursa noteikumi:

1. Gaidīsim Jūsu ieteikumus olu krāsošanai no 18.03.2013 - 26.03.2013 uz Travelnews.lv redakcijas e-pasta adresi [email protected] (norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi un mob. tālr. numuru).

2. Iesūtītās receptes/noslēpumi/padomi nedrīkst atkārtoties. Tiem jābūt no 150-500 datorzīmju gariem, skaidri noformulētiem un gramatiski korekti uzrakstītiem. Travelnews.lv patur tiesības nepublicēt receptes/noslēpumus/padomus, ja tie neatbilst redakcijas noteikumiem. Zem katras receptes tiks publicēts autora vārds un uzvārda pirmais burts.

3. Visas receptes/noslēpumi/padomi, kuras piedalīsies dāvanu kartes izlozē, tiks publicētas 27.03.2013. Dāvanu karte tiks izlozēta 27.03.2013 plkst. 12:00.

4. Uzvarētājs tiks paziņots šajā rakstā un ar uzvarētāju sazināsimies personīgi.

5. Akcijā dalību var ņemt tikai privātpersonas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 20.03.2024 Sagaidi Lielo dienu Lejeniekos! Bauskas TIC
Esi aicināts Lejeniekos, lai sagaidītu brīdi, kad dienas garums pārsniedz nakts garumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 VIKTORS LAPČENOKS | Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
23.martā pulksten 17:00 esi gaidīts Šlokenbekas muižas krodziņā, kur brīnišķīgu koncertu sniegs latviešu estrādes leģendārais dziedātājs | Skatīt vairāk
Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43841195sec.