Daugavpils cietoksnī aicina uz IV Starptautisko vēstures rekonstrukcijas klubu festivālu Dinaburg 1812

13. – 15. jūlijā Daugavpils cietoksnī norisināsies IV Starptautiskais vēstures rekonstrukcijas klubu festivāls “Dinaburg 1812”, kas veltīts Napoleona armijas un Krievijas impērijas karaspēka kaujai par Daugavpils (Dinaburgas) cietoksni 1812. gada jūlijā. Festivāla ietvaros divu dienu garumā apmeklētāji varēs baudīt visdažādākos pasākumus, kas būs interesanti  gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Festivāla programma sāksies 13. jūlijā, plkst. 21.00,  ar balli ampīra stilā, kas notiks Marka Rotko mākslas centra pagalmā. Viesiem būs iespēja ne tikai noskatīties profesionālu dejotāju uzstāšanos un teatralizētus priekšnesumus, bet arī pašiem iejusties 19. gs. dāmu un kavalieru tēlos un iesaistīties balles dejās.

Festivāla kulminācija būs sestdien, 14. jūlijā. No plkst. 10.00 līdz 23.00  darbosies atrakcijas bērniem, būs pieejamas kafejnīcas,  amatnieku un  mājražotāju produkcijas, kā arī antikvāru priekšmetu tirdziņš, ko nodrošinās kolekcionāri. 

No plkst. 10.00 līdz 23.00 8. bastiona kazemātā kalējs Edgara Vronskis  ikvienam piedāvās ar savām rokam izkalt monētu ar cietokšņa simboliku, bet mākslas studija “Putra Art Studio” rīkos meistarklases, kurās būs iespēja, izmantojot senu tehnoloģiju, izveidot papīra pastkartes.

Plkst. 11.00 uz vaļņa pie Nikolaja vārtiem sāksies cietokšņa  vēsturiskā karoga pacelšanas ceremonija.

Plkst. 12.00 par pusdienlaika iestāšanos cietoksnī vēstīs signāllielgabala šāviens no vaļņa pie Nikolaja vārtiem. Uzreiz pēc tam sāksies rekonstrukcijas klubu parāde pūtēju orķestra pavadībā. Parāde virzīsies no Aleksandra vārtiem pa Imperatora ielu līdz Marka Rotko mākslas centra pagalmam (skatuvei). Pasākumā piedalīsies aptuveni 150 dalībnieki no 14 vēstures rekonstrukcijas klubiem, kas pārstāvēs Latviju, Lietuvu, Poliju, Vāciju, Baltkrieviju un Krieviju.

Plkst. 13.30 uz tilta pie Nikolaja vārtiem izraisīsies konflikts starp diviem kungiem, kas pārtaps īstajā duelī ampīra laikmeta stilā. 

Plkst. 15.00 aizsargceltņu joslā pie Nikolaja vārtiem sāksies  dienas  centrālais notikums – vēsturiskās 1812. gada kaujas rekonstrukcija. Improvizētās kaujas dalībnieki pasākuma apmeklētājiem dos iespēju iztēloties, kā  franču karaspēka karavīri  sāka uzbrukumu Daugavpils (Dinaburgas) cietoksnim.  Toreiz, 1812.gada 1. jūlijā (pēc vecā stila),  pirmā cīņa ilga 4 stundas, un cietokšņa aizstāvjiem izdevās atvairīt uzbrukumu. Tā kā uz vaļņa būs daudz skatītāju un liels troksnis, māmiņām ar maziem bērniem kaujas rekonstrukcijas laikā nav ieteicams atrasties uz vaļņa.

Plkst. 17.00 pie Nikolaja tilta biedrība “Latgales Reģionālais Dzīvnieku mīļotāju centrs” kopā četrkājainajiem draugiem rīkos priekšnesumu.

Plkst. 18.00 aizsarggrāvī pie Nikolaja vārtiem zirgu sēta “Klajumi”  (Kaplavas pagasts, Krāslavas novads) sniegs figurālās jāšanas priekšnesumus.

Plkst. 21.00 Marka Rotko mākslas centra pagalmā sāksies Fantasy folkgrupas “Irdorath” (Minska, Baltkrievija) koncerts. Grupa, kas izpilda viduslaiku un pašu sacerētu mūziku, tās atskaņošanā izmantojot arī senus pūšamos instrumentus, Daugavpils cietoksnī koncertu sniegs pirmo reizi.

Festivāla trešajā dienā, plkst. 10.00  uz vaļņa pie Nikolaja vārtiem notiks cietokšņa vēsturiskā karoga nolaišanās ceremonija.

No plkst. 10.00 līdz 16.00 turpinās darboties atrakcijas bērniem, kafejnīcas, amatnieku un  mājražotāju produkcijas, kā arī antikvāru priekšmetu tirdziņš.

Pasākumu plkst. 12.00 noslēgs Anastasijas Malaškevičas & Band (Baltkrievija) koncerts Marka Rotko Mākslas centra pagalmā.

Pasākumam galvenais mērķis ir Daugavpils cietokšņa un kara vēstures rekonstrukcijas klubu kustības popularizēšana.

Pasākumu organizē Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras Daugavpils cietokšņa kultūras un informācijas centrs.     

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.09449315sec.