Daugavpilī atklās digitālo aktivitāšu centru ģimenēm

2019. gada 26. februārī plkst. 15.00 Latgales Centrālajā bibliotēkā tiks svinīgi atklāts digitālo aktivitāšu centrs, kurā Latvijas ģimenes ar bērniem un citi interesenti varēs aizraujoši un saturīgi pavadīt brīvo laiku, izmantojot inovatīvus digitālo tehnoloģiju risinājumus atpūtai, mācībām, izklaidei un interesantai kopā būšanai.

Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centrs ir tapis ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros. Tas izvietots ļoti izdevīgā un pieejamā vietā – vēsturiskā Vienības nama 1. stāvā iepretim Tūrisma informācijas centram (Rīgas iela 22a, ieeja no Ģimnāzijas ielas).

Centra piedāvājums ir orientēts galvenokārt uz ģimenēm ar bērniem un dažāda vecuma skolēnu grupām, taču tajā tiks gaidīti arī individuāli apmeklētāji neatkarīgi no vecuma vai iepriekšējas pieredzes tehnoloģiju izmantošanā. Sev tīkamas izklaides, atpūtas un mācīšanās iespējas plašajā piedāvājuma klāstā noteikti atradīs ikviens interesents:

•    Kinētisku viktorīnu kolekcija, kas darbojas uz kustību atpazīšanas tehnoloģiju bāzes, ļaus izkustēties, kā arī pārbaudīt un atsvaidzināt zināšanas par tādām tēmām kā latviešu literatūra, Latvijas un Lietuvas ģeogrāfija, heraldika utt.

•    3D brillēs skatāms virtuālās realitātes video dos iespēju iepazīt Daugavpils, Utenas, Zarasu un Preiļu kultūrvēstures objektus un izklaides infrastruktūru – dievnamus, parkus, muzejus, sporta un aktīvās atpūtas zonas u. tml.

•    Interaktīvs velobrauciens, kurā iespējams doties, neizejot no bibliotēkas (minot statīvā iestiprināta velosipēda pedāļus un acu priekšā uz ekrāna vērojot Austrumlietuvas un Dienvidlatvijas populārākos tūrisma objektus) ļaus vienlaikus nodoties fiziskai aktivitātei un iegūt saistošu novadpētnieciska rakstura informāciju, kas lieti noderēs, plānojot reālu izbraukumu ģimenes lokā.

•    Skolēnu grupām, kā arī ģimenēm ar bērniem tiks piedāvātas LEGO® MINDSTORMS® robotikas nodarbības, kuru gaitā varēs iemācīties konstruēt, programmēt un vadīt šos tehnikas brīnumus.

•    3D drukas rīki (printeris un pildspalvas) ļaus rīkot radošas darbnīcas bērniem un jauniešiem digitālajā modelēšanā un dažādu priekšmetu prototipu izgatavošanā.

Jaunais Ģimenes digitālo aktivitāšu centrs ievērojami paplašinās bērniem un ģimenēm paredzēto pakalpojumu un iespēju klāstu Latgales Centrālajā bibliotēkā.

Pirmos apmeklētājus centrs sāks uzņemt trešdien, 27. februārī. Pirmdienās – piektdienās tas būs atvērts no plkst. 11.00 līdz 18.00, sestdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00.

Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centra atklāšanas pasākuma publicitātes vajadzībām tā laikā var tikt veikta filmēšana un fotografēšana.

Projekts LLI-089 "Ģimenes digitālo aktivitāšu centru tīkla izveide dzīves kvalitātes un izglītības atbalstam Austrumaukštaitijā un Dienvidlatgalē" (Network-DigiHubs) tiek īstenots Utenas, Zarasu, Daugavpils un Preiļu publiskajās bibliotēkās ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu Interreg V-A Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020. gadam ietvaros (www.latlit.eu). Kopējais projekta budžets – EUR 386 073,60. Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums – EUR 328 162,54. Projekta īstenošanas laiks: 2017. gada 1. marts – 2019. gada 28. februāris.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6088109sec.