Muzeja darbinieki ziedo akcijai «Eņģeļi pār Latviju»

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja darbinieki noslēdz 2020. gada darba cēlienu ziedojot labdarības akcijai „Eņģeļi pār Latviju”, lai atbalstītu daugavpilieti Mariju un citus bērnus.

Katru gadu pirms Ziemassvētkiem Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs organizēja labdarības akciju, kurā muzeja darbinieki un apmeklētāji ziedoja noderīgas lietas un kārumus, lai svētkos iepriecinātu sociālo aprūpes iestāžu klientus un dzīvnieku patversmju iemītniekus. Taču šogad, ārkārtējās situācijas laikā, kad muzejs apmeklētājiem ir slēgts, muzeja speciālisti meklēja citus risinājumus labo darbu īstenošanai un ziedoja akcijai „Eņģeļi pār Latviju”.

„Tā kā šogad viena no labdarības akcijas vēstniekiem ir daugavpiliete Marija, nolēmām, ka vāksim ziedojumus, lai atbalstītu Mariju un citus bērnus, kam nepieciešama palīdzība, kā arī stāstīsim par šo akciju saviem sekotājiem sociālajos tīklos,” stāsta Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja direktore Ruta Ģiptere.

Marijai tika konstatēta abu kāju parēze un spina bifida, kam sekoja vairākas ķirurģiskas operācijas un medicīniskas manipulācijas jau pirmajā meitenītes dzīves nedēļā. Marija jau uzsākusi bērnudārza gaitas, apmeklē visas nodarbības. Tomēr, lai meitene turpinātu attīstīties un uzlabot veselību viņai nepieciešamas kāju ortozes un tām piemēroti ortopēdiskie apavi. Meitenes tētis Māris pastāstīja, ka Marijai augot, ortozes nepieciešams mainīt ik pēc pusotra gada. Tās novērš locītavu deformēšanos palīdz Marijai patstāvīgi pārvietoties. Diemžēl ortožu izmaksas mērāmas vairākos tūkstošos, tāpēc ģimene pēc atbalsta vērsusies pie Bērnu Slimnīcas fonda.

Bērnu Slimnīcas Fonda, TV3 un veikalu tīkla „Rimi” labdarības akcija „Eņģeļi pār Latviju” norisinās jau trīspadsmito reizi. Labdarības akcijā saziedotie līdzekļi tiek izmantoti, lai nodrošinātu tos veselības aprūpes pakalpojumus, medikamentus un palīglīdzekļus, kam valsts kompensācijas netiek piešķirtas pilnā apmērā un kas ir ārpus ģimeņu finansiālajām iespējām.

„Kopīgiem spēkiem ar kolēģiem savācām 100 eiro, ko ielikām veikala „Rimi” ziedojumu kastītē. Daudzi kolēģi jau ir ziedojuši arī individuāli, piemēram, zvanot uz labdarības akcijas ziedojumu tālruni. Protams, salīdzinot ar kopējiem nepieciešamajiem līdzekļiem, mūsu saziedotā summa ir ļoti pieticīga. Tomēr ceram, ka katrs ziedotais eiro palīdzēs mūsu pilsētniecei Marijai un citiem bērniem uzlabot veselību un attīstīties pilnvērtīgāk,” saka muzeja direktore Ruta Ģiptere.

Labdarības akcijas mērķis šoreiz ir palīdzēt 113 bērniem visā Latvijā, kuru atbalstam nepieciešami 293 248 eiro. Šī gada akcijā palīdzību sagaida 36 bērni ar autismu, 19 bērni ar kustību traucējumiem, 10 bērni ar epilepsiju un 48 bērni, kuriem palīdzība ir nepieciešama ārkārtas situācijās. Labdarības akcija noslēgsies 31. janvārī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Park Hotel Latgola
,


Daugavpils TIC
,


Līvānu TIC
,


Krāslavas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42593884sec.