Karjeras nedēļā piedalīties orientēšanās spēlē «Ar jaunākām tehnoloģijām izzini Daugavpili»

No 11. līdz 15.oktobrim Latvijas pilsētās, tai skaitā Daugavpilī, jau devīto gadu norisinās Karjeras nedēļa. Šogad Karjeras nedēļa ar saukli “IKT tavai karjerai” veltīta informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozares iepazīšanai, apzinoties to aktualitāti un pielietojumu sadzīvē.

Šogad Karjeras nedēļas pasākumos, piedāvājot interesantu aktivitāti – orientēšanās spēli "Ar jaunākām tehnoloģijām izzini Daugavpili", iesaistījies arī Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras Daugavpils Tūrisma informācijas centrs. Orientēšanās spēlē "Ar jaunākām tehnoloģijām izzini Daugavpili" var piedalīties no 13. līdz 15. oktobrim un tās laikā skolēni ir aicināti uzzināt par vēsturi, sakrālo mantojumu un kultūrvēsturiskiem objektiem Daugavpilī, kā arī izzināt, kā digitālie rīki jeb QR kodi tiek izmantoti tūrisma nozarē.

QR kods ir divmensiju svītrkods, ko izmanto, lai informāciju “pārnestu” jaunākās paaudzes mobilajos telefonos vai citās mobilajās ierīcēs. QR kodus plaši izmanto ražošanas, tirdzniecības un tūrisma nozarē, lai ātri nodotu informāciju patērētājam jeb klientam. Tūrismā QR kodus izmanto uz informācijas stendiem, lai sniegtu plašāku informāciju par tūrisma objektiem, tūrisma kartēs un ceļvežos, lai ceļotājs nonāk tūrisma vietnē, vai, piemēram, QR kodu izmanto, lai mudināt tūristus atstāt “Like” uzņēmuma Facebook lapā. Pie tam, ar QR koda palīdzību var pastāstīt par naktsmītnes vai ēdināšanas uzņēmuma atrašanās vietu. Tas ļauj papildināt ierasto tūrisma informācijas materiālu klāstu - drukātās kartes, ceļvežus u.c.ar mūsdienīgiem uzziņas avotiem.

Lai piedalītos spēlē "Ar jaunākām tehnoloģijām izzini Daugavpili", Daugavpils Tūrisma informācijas centrā, Rīgas ielā 22A ir jāsaņem karte, kurā ir atzīmētas apskates vietas Daugavpilī. Spēles dalībniekiem uzdevums ir atrast kartē atzīmētajā vietā QR kodu, nolasīt to ar mobilā telefona palīdzību un sniegt atbildi uz jautājumu uzdevumu lapā (kartes otrajā pusē). Nolasot QR kodu mobilajā ierīcē būs pieejams uzdevums jeb jautājums par Daugavpili.

Spēlē var piedalīties dažāda vecuma skolēni un tā ir sadalīta 2 līmeņos (1. – 8. kl. /9.-12.kl.). Spēles ilgums ir aptuveni 40 minūtes. Lai piedalītos spēlē ir nepieciešams viedtālrunis un interneta pieslēgums. Skolēni var iziet maršrutu ar kājām un paši izvēlēties objektu secību. Kartes ar atbildēm ir jāiesniedz Daugavpils Tūrisma informācijas centrā, Rīgas ielā 22A. Tās komandas, kuras sniegs atbildes uz visiem jautājumiem pareizi, saņems veicināšanas balvas.

Pasākums tiek rīkots atbilstoši šobrīd spēkā esošajiem epidemioloģiskās drošības noteikumiem. Sabiedrības informēšanas nolūkos pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.58748698sec.