Rotko centra kolekcijas kataloga atvēršanas svētki

Piektdien, 18. martā, plkst. 16.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā notiks izstādes “Atrasts kolekcijā” kataloga atvēršanas svētki.

Izstāde “Atrasts kolekcijā” ir lielākais Daugavpils Marka Rotko mākslas centra krājuma izstāžu projekts. Tas reprezentē mākslas un kultūras vērtības, kas uzkrātas deviņu gadu laikā, un liecina par aktīvu mākslas centra darbību. Izstāde ir kā mākslas centra dienasgrāmata – stāsti par simpoziju un izstāžu norisi, liecības par komunikāciju un sadarbību mākslas projektu īstenošanā, dialogi un monologi par mākslas procesu virzību un attīstību, kur noteicošā loma ir cilvēkam – māksliniekam, kuratoram, kolekcijas veidotājam.

Katalogs apvieno izstādē eksponētos Latvijas un ārvalstu mākslinieku darbus no Rotko centra plašās un mākslinieciski augstvērtīgās kolekcijas, kas pašlaik sastāv no gandrīz trīs tūkstošiem mākslas darbu dažādos medijos. Apliecinot nezūdošo saikni starp mākslas darbu un tā radītāju, katalogu papildina mākslinieku radošā dzīves gājuma un mākslinieciskā rokraksta apraksti.

“Atrasts kolekcijā” ir pirmais izdevums, kas atspoguļo izcilības Rotko centra kolekcijā. Tas akcentē katra katalogā iekļautā mākslinieka īpašo saikni ar mākslas centru un katra mākslas darba nozīmīgumu Rotko centra tapšanas, attīstības un pastāvēšanas laikā. Katalogs arī atstāj intrigu turpmākai kolekcijas izpētei, jo tā ir vēl daudzu māksliniecisku pārsteigumu pilna un šobrīd veidojas par nozīmīgāko mākslas krātuvi Latgalē.

Piektdien, 18. martā, plkst. 16.00 notiks kataloga “Atrasts kolekcijā” atvēršanas svētki, kam pievienosies izstādē un katalogā pārstāvētie mākslinieki un Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcijas veidotāji. Šiem svētkiem aicinām pievienoties daugavpiliešus un pilsētas viesus, kam svarīgi radošie procesi Latgales reģionā.

Izstādes un izdevuma projekts ir vēl viens solis Daugavpils ceļā uz Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 statusa iegūšanu.

#Daugavpils2027

#kopīgavaloda

#EKG2027

#ECoC2027

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.56051207sec.