Kafija ar fotomākslinieku Mečislavu Cauni

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs aicina 17. martā plkst. 16.00 apmeklēt neformālu tikšanos ar fotogrāfiju izstādes “Zem Daugavpils debesīm” autoru Mečislavu Cauni, lai kopīgi gremdētos atmiņās.

Ilggadējs kultūras darbinieks, fotogrāfs un kinoamatieris Mečislavs Caune (1932) dzimis Daugavpils apriņķa Ūdrīšu pagastā Stašānos, bet lielākā daļa dzīves un darba gadi ir aizritējuši Daugavpilī. Šajā pilsētā arī aizsākās viņa aizraušanās ar fotografēšanu, vēl skolas gados būdams, mātei esot izprasījis nopirkt fotoaparātu, kad kaimiņu puikam pamanījis tam laikam moderno un samērā reto ierīci. Ar fotoaparātu “Lubitel” sāka pilnveidot savas prasmes foto mākslas attīstībā. Fotografēšanas apguves procesā izgājis cauri visam – melnbalto fotogrāfiju attīstīšana mājās nelielā istabiņā, bez atbilstošām iekārtām, šķīvjos, bļodiņās, līdz nelielai studijai Pionieru namā, kur no 1964. gada vadīja kinoamatieru pulciņu. Līdztekus kinoamatiera un akompanētāja darbam deju kolektīvā “Orions”, turpināja interesēties par fotografēšanu. Brīvajā laikā fotografēja dabu, Daugavpils pilsētvides objektus, kas fotografēti no cita rakursa, nekā mēs pieraduši to redzēt, ģimeni, draugus, deju kolektīva dalībniekus svētku un atpūtas brīžos, kas arī pamudināja Mečislavu Cauni pievērsties fotoportretiem.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā no 10. februāra līdz 10. aprīlim skatāma fotogrāfa Mečislava Caunes izstāde “Zem Daugavpils debesīm”. Tikšanās laikā, 17. martā plkst. 16.00 Mečislavs Caune dalīsies savos atmiņas stāstos un pieredzē ar ikvienu apmeklētāju. Neformāla atmosfēra un garda kafija papildinās pasākumu.

 Informējam, ka pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana/filmēšana, publicitātes vajadzībām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80082393sec.