«Santa Maria» veic izmaiņas garšvielu ražošanā un veicinās veselīgāku uzturu

Domājot par patērētāju veselīgumu, AS Santa Maria uzlabojusi lielāko daļu savu garšvielu receptūru, un uzņēmuma pārtikas tehnologiem tajās izdevies ievērojami samazināt sāls, cukura un pārtikas piedevu daudzumu. Vienlaikus palikusi nemainīga uzņēmuma viena no prioritātēm – iedvesmot jaunām idejām un radošai pieejai maltīšu gatavošanā ikdienā, aicinot ikvienu sekot devīzei: "Nost ar garlaicīgām maltītēm" un izmēģināt jaunas receptes ar garšvielām no visas pasaules.

Tomēr Santa Maria garšvielu garša saglabāta nemainīga vai pat uzlabota, ko izdevies panākt ar dažādu dabīgu izejvielu papildinājumu. Santa Maria garšvielu iepakojumiem tagad ir arī jauns dizains, kā arī atbilstoši jaunākajiem Pārtikas preču marķēšanas noteikumiem izveidots jauns etiķešu dizains. Receptūras, uzturvērtības, svara u.c. informācijas teksts etiķetēs tagad ir norādīts ar lielākiem burtiem – līdz ar to skaidrāk izlasāms.

"Mums ir svarīgi, lai pircēji viegli orientētos mūsu plašajā garšvielu klāstā, tādēļ pakāpeniski Latvijas veikalos veidojam arī jaunus, viegli pārskatāmus garšvielu plauktus, kuros tās attiecīgi sakārtotas pēc saderības ar dažādiem produktiem. Uz katras garšvielas ir vizuāla norāde – simbols, vai tā ieteicama gatavot ar vistas, cūkas, liellopa gaļu vai zivīm. Līdz ar to pircēji precīzi var izvēlēties saderīgākās garšvielu kombinācijas, balstoties no pamatproduktiem, kas pieejami mājās un iedvesmoties savas un ģimenes ēdienkartes dažādošanai. Pārveidojot iepakojumu, ņēmām vērā savu klientu vēlmes, un Santa Maria garšvielu iepakojumus tagad var ērtāk atvērt, lietot un uzglabāt. Jau esam saņēmuši pozitīvas atsauksmes, ka paciņas tagad var sagrupēt pēc izvēles, atvēršanai vairs nevajag šķēres, to augšdaļā esošais caurumiņš dod iespēju paciņu pakārt pie sienas, uz statīva vai tml. Jauno paciņu lielums ir atbilstošs, lai garšvielas no tām ērti izņemtu ar karotīti. It kā sīkumi, bet ikviens no jauninājumiem palīdz veiksmīgāk organizēt darbu virtuvē," atzīst AS Santa Maria mārketinga vadītāja Baltijas valstīs Inga Auziņa.

Krāsu joslas uz produkta iepakojuma turpmāk palīdzēs orientēties garšvielu dažādībā: zaļā josla apzīmē garšaugu līniju, dzeltenā josla – garšvielu maisījumu līniju, melnā josla – piparu līniju, zilā josla – garšvielas, brūnā josla – konditorejas garšvielas. Santa Maria speciālisti daudz ceļo, lai Latvijā nonāktu pazīstamas un mazāk zināmas garšvielas, un ikvienu aicina pievienoties ēst gatavošanas izaicinājumam ar devīzi: "Atraisi garšu!"

Santa Maria pavāru sagatavotās receptes pieejamas uzņēmuma mājaslapā, tāpat recepšu bukletiņi novietoti veikalos pie garšvielu stendiem.

"Esam pārliecinājušies, ka aizvadītajos gados interese par ēdienu gatavošanu ir ievērojami pieaugusi, un garšvielas kļūst par aizvien būtiskāku sastāvdaļu ne tikai garšīgas, bet arī ātras maltītes pagatavošanai. Mūsu pavāri radījuši jaunas receptes, lai, piemēram, tik īsajos darbadienu vakaros būtu iespēja pagatavot gardu maltīti. Visas receptes ir viegli gatavojamas, kopā ar kolēģiem izmēģinām arī paši, un tas ir neticami, kā viena garšviela, vai atsevišķu savienojums pat tradicionālākos produktus spēj ātri pārvērst garšīgās vakariņās. Atliek tikai izvēlēties pamatproduktu – kādu gaļu, zivis, dārzeņus vai makaronus vēlamies gatavot un pievienot norādīto garšvielu," pieredzē dalās AS Santa Maria mārketinga vadītāja Baltijas valstīs Inga Auziņa.

Santa Maria ietilpst Paulig Grupas pasaules virtuves un garšvielu nodaļā, kurā ir 850 darbinieku, un tā ražošanas vienības atrodas Zviedrijā, Anglijā, Beļģijā un Igaunijā. Santa Maria ir kļuvis par vadošo uzņēmumu Ziemeļvalstīs, kas nodarbojas ar garšvielām un pārtikas koncepcijām. No 1911. gadā Gēteborgā, Zviedrijā nodibinātā mazā tēju un garšvielu veikala ir izaudzis vadošs Ziemeļvalstu uzņēmums – nozīmīgs savas nozares spēlētājs daudzviet Eiropā. Santa Maria produkciju iedala piecās galvenajās grupās: garšvielas, Tex Mex, Āzijas un Indijas ēdieni, kā arī grila ēdieni (BBQ).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65051007sec.