Vai rezerves uzkrājumi mūsdienās tiešām ir nepieciešami?

Mūsdienās nebanku kreditēšanas sektorā valda ļoti liela konkurence. Aizdevēju skaits arvien pieaug un gandrīz katru mēnesi pieejams kāds jauns aizdevums (nyt lån). Tas īstermiņa kreditēšanas pakalpojumus padara viegli pieejamus un izdevīgus.

Lai nodrošinātu konkurences priekšrocību, aizdevēji ir gatavi piedāvāt pat vairākus bezprocentu kredītus vienam klientam un citus izdevīgus risinājumus. Ja kreditēšanas pakalpojumi ir tik izdevīgi un viegli pieejami, tad rodas jautājums – vai rezerves naudas uzkrājumi mūsdienās vispār ir nepieciešami? Rodoties finanšu problēmām nauda taču tāpat būs pieejama. Kāpēc gan jāapgrūtina sevi un daļu naudas vienkārši jāglabā nebaltām dienām? Jāsaka gan, ka uzkrājumiem ir savas priekšrocības, ko aizdevumi sniegt nevar.

Uzkrājumi neko nemaksā

Pirmkārt jau jāsaprot, ka kredīti ir maksas pakalpojumus un to izmantošana sadārdzina jebkuru pirkumu. Tiesa, mūsdienās daudzi kreditori jaunajiem klientiem piedāvā jau pieminētos bezprocentu kredītus jeb kredītus bez komisijas maksas, taču tie parasti ir pieejami tikai jaunajiem klientiem. Pie  katra aizdevēja šāds pakalpojumus ir pieejams vienu reizi (pie atsevišķiem kreditoriem arī vairāki pirmie aizdevumi), līdz ar to šis pakalpojums vienai personai ir ierobežots. Ja regulāri savu finansiālo problēmu risināšanai ņemsiet aizdevumus, agri vai vēlu, par tiem būs jāsāk maksāt, turklāt ne jau tās mazākās summas. Nebanku sektora īstermiņa aizdevumu procentu likmes pārsniedz pat 10% mēnesī, kas ir pat vairāk kā 120% gadā. Daudz izdevīgāk ir izmantot savu naudu, nevis kreditoru izsniegtus aizdevumus.

Uzkrājumi vienmēr ir pieejami

Otrkārt, uzkrājumi jums būs pieejami pilnīgi vienmēr, jo tā ir jūsu pašu nauda, un varat ar to rīkoties pēc saviem ieskatiem. To, vai kredīts būs pieejams, gan noteiks kreditors. Ja jūsu finansiālā situācija būs slikta (kā visticamāk arī būs, ja reiz būs nepieciešams ārkārtas aizdevums) vai arī ja jums ir sabojāta kredītvēsture, kredīts var tikt arī atteikts. Tas nozīmē, ka pilnībā paļauties uz kredītiem nedrīkst. Tāpat ir jāņem vērā arī tas, ka ātrie kredīti netiek izsniegti naktī un nereti arī brīvdienās, taču finanšu problēmas var uzrasties jebkurā laikā. Labāk tomēr ir izveidot uzkrājumu, kas jums būs pieejams pilnīgi ikvienā mirklī.

Uzkrājumi neuzliek risku

Protams, nedrīkst aizmirst pieminēt arī to, ka kredīti saistās ar risku, taču uzkrājumi nē. Vēlreiz atgādinām, ka uzkrājumi ir jūsu pašu nauda, ar ko varat rīkoties pēc sirds patikas, taču kredīts ir sveša nauda, ko būs jāatdod. Tās ir saistības, kuru nepildīšana var jūs novest līdz tiesai. Ja nevervēsiet laikā atdot naudu, pirmkārt, jau sāks krāties soda procenti, kas radīs lielus finanšu zaudējumus. Pēc tam jau tiks piesaistīti parādu piedzinēji un tiesu izpildītāji, kuri ar dažādām metodēm parādu varēs no jums piedzīt, turklāt jāmaksā būs arī par viņu darbu jeb pašu parāda piedziņas procesu. Pat tad, ja ņemot kredītu, esat pārliecināts, ka varēsiet to atdot, jūs tik un tā pakļaujat sevi minētajiem riskiem, jo savu finansiālo situāciju, diemžēl, mēs paredzēt nevaram.

Uzkrājumi ļauj ērtāk pārvaldīt savas finanses

Pēdējais, taču ne mazāk svarīgais, ieguvums no uzkrājumiem ir iespēja vienkāršāk pārvaldīt savas finanses. Ja jums visu laiku ir pieejami brīvi naudas līdzekļi, jums nav jāsatraucas par to, ka kādā mēnesī izdevumi varētu būt lielāki un jums varētu pietrūkt naudas. Tāpat, jūs droši varat veikt dažādus lielākus pirkumus, kad tas ir vajadzīgs un kad tas ir izdevīgi, nevis tad, kad tam būs nauda. Ienākumu un izdevumu plūsmas ne vienmēr ir identiskas, tāpēc daudz ērtāk  būs pārvaldīt savu naudas plūsmu ar pārpalikumu nevis regulāriem iztrūkumiem.

Kreditēšanas pakalpojumi mūsdienās ir tiešām ērti un izdevīgi. Ir iespējams aizņemties naudu dažās minūtēs un SMS kredīts jeb lån via sms pat sniedz iespēju nosūtīt kredīta pietikumu no jebkuras vietas, taču tik un tā, kredīti nekad nevarēs pilnībā aizvietot uzkrājumus. Tie vienmēr nepieciešami, lai nodrošinātu finansiālo stabilitāti, tāpēc, ja jums vēl nav sava uzkrājumu fonda, sāciet krāt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14152789sec.