Ēteriskā eļļa ikdienā

Ēteriskās eļļas ir augu izvilkumi, jeb augu esences spēcīgā kombinācijā. Ēteriskās eļļas uz cilvēku iedarbojas dažādi, gan fiziski uz ķermeni, gan arī uz smadzeņu pusi, kura atbild par emocijām. Dažas eļļas ir stimulējošas, dažas relaksējošas. Ēteriskās eļļas var izmantot visdažādākajiem mērķiem, kā arī katram mājās vajadzētu savu “dabas aptieciņu”.

Kā izmantot ēteriskās eļļas?
Ēteriskās eļļas var uzklāt uz ķermeņa, kas palīdz dažādu slimību un fiziskā diskomforta gadījumā. Jāvērš uzmanība, ka lielu daļu ēterisko eļļu ir jāsajauc ar bāzes eļļām, lai neradītu ādas kairinājumu.

Dažas idejas kā izmantot dažādas ēteriskās eļļas :
1. Galvassāpēm - ar bāzes eļļu sajaukta piparmētras ēteriskā eļļa, uzklāta uz deņiņiem.
2. Asins cirkulācijai - ar bāzes eļļu sajaukta greipfrūtu ēteriskā eļļa un piparmētru ēteriskā eļļa, var lietot kopā vai atsevišķi.
3. Zobu balināšana - var piepilināt 2 pilienus apelsīna ēteriskās eļļas zobu pastai.
4. Ādas attīrīšanai - var pievienot 1-2 pilienus citrona ēteriskās eļļas sejas, vai ķermeņa skrubim.
Kompreses
1. Sasitumiem un zilumiem - vīraka ēteriskā eļļa, lavandas ēteriskā eļļa, rozmarīna ēteriskā eļļa, eļļas paātrina zilumu sadzīšanu, var lietot kopā vai atsevišķi.
2. Mēnešreižu sāpēm - lavandas ēteriskā eļļa, kanēļa ēteriskā eļļa, rožu ēteriskā eļļa, krustnagliņu ēteriskā eļļa, šīs eļļas samazina spazmas, harmonizē, silda un noņem sāpes, var lietot kopā vai atsevišķi.
3. Muskuļu sāpēm - rozmarīna ēteriskā eļļa, krustnagliņu ēteriskā eļļa, piparmētru ēteriskā eļļa, atslābina, stimulē muskuļu atjaunošanos, var lietot kopā vai atsevišķi.
4. Ādas izsitumiem - tējas koka ēteriskā eļļa, lavandas ēteriskā eļļa, iedarbojas antibakteriāli, iznīcina dažāda tipa sēnītes un noņem apsārtumu, var lietot kopā vai atsevišķi.
5. Kukaiņu kodumi - 3 līdz 4 pilieni lavandas ēteriskās eļļas ar 1 līdz 3 pilieniem eikalipta ēteriskās eļļas, tas noņem apsārtumu un veicina kodumu dzīšanu.
6. Klepus - lavandas ēteriskā eļļa, citrona ēteriskā eļļa, vīraka ēteriskā eļļa, piparmētru ēteriskā eļļa, eikalipta ēteriskā eļļa - kompresi jātur uz krūškurvja, eļļas remdē klepu un vienlaikus sniedz arī inhalācijas efektu, var lietot kopā vai atsevišķi.


SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14190698sec.