Kā labāk pārvaldīt savas finanses, izveidojot budžetu, kas strādā?

Lielākajai daļai cilvēku ir nepieciešams veids, kā redzēt, kur katru mēnesi tiek iztērēta viņu nauda. Budžets var palīdzēt Jums labāk kontrolēt savas finanses un atvieglot naudas taupīšanu saviem mērķiem. Grūtākais ir atrast sev piemērotu veidu, kā sekot līdzi savām finansēm. Turpmāk izklāstītie soļi var palīdzēt Jums izveidot kvalitatīvu budžetu, kas ļaus viegli un vienkārši sekot līdzi finansēm.

1. solis: Aprēķiniet savus neto ienākumus
Efektīva budžeta pamats ir Jūsu neto ienākumi. Tas ir Jūsu atalgojums, ko saņemat - kopējā alga, no kuras atskaitīti nodokļi un darba devēja nodrošinātās programmas, piemēram, pensiju plāni un veselības apdrošināšana. Koncentrēšanās uz kopējo algu, nevis uz neto ienākumiem var novest pie pārmērīgiem izdevumiem, jo Jums šķitīs, ka Jums ir vairāk naudas, nekā patiesībā ir. Ja esat ārštata darbinieks vai pašnodarbinātais, pārliecinieties, ka Jums ir jāveic detalizētas piezīmes par Jūsu līgumiem un atalgojumu, lai palīdzētu pārvaldīt neregulārus ienākumus.

2. solis: Sekojiet saviem izdevumiem
Kad zināt, cik daudz naudas saņemat no Spins kazino bonusi piedāvātajām iespējām, nākamais solis ir noskaidrot, kur tā tiek tērēta. Izdevumu izsekošana un iedalīšana kategorijās var palīdzēt Jums noteikt, kam tērējat visvairāk naudas un kur būtu visvieglāk ietaupīt.

Vispirms uzskaitiet savus fiksētos izdevumus. Tie ir regulāri ikmēneša rēķini, piemēram, īres vai hipotekārais kredīts, komunālie maksājumi un maksājumi par automašīnu. Pēc tam uzskaitiet mainīgos izdevumus - tos, kas katru mēnesi var mainīties, piemēram, pārtikas preces, degviela un izklaide. Šī ir joma, kurā, iespējams, atradīsiet iespēju samazināt izdevumus. Kredītkaršu un bankas kontu izraksti ir laba vieta, kur sākt, jo tajos bieži vien ir norādīti vai kategorizēti mēneša izdevumi.

3. solis: izvirziet reālistiskus mērķus
Pirms sākat šķirstīt informāciju, ko esat izsekojis, sastādiet sarakstu ar saviem īstermiņa un ilgtermiņa finanšu mērķiem. Īstermiņa mērķiem vajadzētu būt sasniedzamiem aptuveni viena līdz trīs gadu laikā, un tie varētu ietvert tādas lietas kā ārkārtas fonda izveidošana vai kredītkartes parāda atmaksa. Ilgtermiņa mērķiem, piemēram, uzkrājumiem pensijai vai bērna izglītībai, var būt nepieciešami gadu desmiti. Atcerieties, ka Jūsu mērķiem nav jābūt akmenī iecirstiem, bet to noteikšana var palīdzēt motivēt Jūs ievērot budžetu. Piemēram, var būt vieglāk samazināt izdevumus, ja zināt, ka krājat naudu atvaļinājumam.

4. solis: Izstrādājiet plānu
Šeit viss apvienojas: Tas, ko Jūs faktiski tērējat, un tas, ko vēlaties tērēt. Izmantojiet apkopotos mainīgos un nemainīgos izdevumus, lai saprastu, cik tērēsiet turpmākajos mēnešos. Tad salīdziniet to ar saviem neto ienākumiem un prioritātēm. Apsveriet iespēju noteikt konkrētus - un reālistiskus - izdevumu ierobežojumus katrai izdevumu kategorijai.

Jūs varat vēl vairāk sadalīt savus izdevumus starp lietām, kas Jums ir nepieciešamas, un lietām, ko vēlaties. Piemēram, ja Jūs katru dienu braucat uz darbu, benzīns ir uzskatāms par vajadzību. Savukārt ikmēneša mūzikas abonements var tikt uzskatīts par vēlmi. Šī atšķirība kļūst svarīga, kad meklējat veidus, kā novirzīt naudu saviem finanšu mērķiem.

5. solis: Pielāgojiet savus izdevumus, lai nepārsniegtu budžetu
Tagad, kad esat dokumentējis savus ienākumus un izdevumus, varat veikt nepieciešamās korekcijas, lai nepārsniegtu savus izdevumus un Jums būtu nauda, ko novirzīt saviem mērķiem. Kā pirmo jomu, kur samazināt izdevumus, izvēlieties "vēlmes". Vai Jūs varat izlaist kino vakaru un izvēlēties skatīties filmu mājās? Ja jau esat pielāgojis savus izdevumus vēlmēm, pievērsiet lielāku uzmanību saviem izdevumiem, kas rodas veicot ikmēneša maksājumus.

Ja skaitļi joprojām nesakrīt, pievērsiet uzmanību fiksēto izdevumu koriģēšanai. Vai Jūs varētu, piemēram, ietaupīt vairāk, meklējot izdevīgāku auto vai mājokļa īpašnieka apdrošināšanas likmi? Šādi lēmumi ir saistīti ar lieliem kompromisiem, tāpēc rūpīgi izsveriet savas iespējas.

6. solis: regulāri pārskatiet savu budžetu
Kad budžets ir izveidots, ir svarīgi regulāri pārskatīt to un savus izdevumus, lai pārliecinātos, ka viss notiek pēc plāna. Tikai daži Jūsu budžeta elementi ir akmenī iecirsti: Jums var paaugstināt algu, Jūsu izdevumi var mainīties vai arī Jūs varat sasniegt mērķi un vēlēties plānot jaunu mērķi. Neatkarīgi no iemesla, ieviesiet paradumu regulāri pārbaudīt savu budžetu, ievērojot iepriekš minētos soļus.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10416889sec.