TOP 5: kāpēc Tūristi izvēlas pavadīt atvaļinājumu Ēgiptē?

Luksoras templis

Objekts, kas liekams sarakstā ''noteikti jāredz'' apmeklējot Ēģipti.

Luksora ir viena no apmeklētākajām pilsētām Ēgiptē. Šeit ļoti izteikti manāma vēsturiskā Ēģipte un ir sajūta, ka leģendas atdzīvojas. Luksora bija senās Ēģiptes galvaspilsēta, kuras agrākais nosaukums bija Fiva - faraonu pilsēta. Luksora, pati par sevi, ir muzejs zem klajām debesīm. Šeit ir koncentrēts senās Ēģiptes kultūras mantojums - Luksoras un Karnakas tempļi – senākās kultūras celtnes pasaulē, kuras tūristiem ir iespējams apskatīt vēl šodien. Nīla sadala pilsētu divās daļās. Rietumu daļu sauc par ''Mirušo pilsētu'', kur atrodas Valdnieku ieleja jeb seno faraonu kapeņu kompless, Memnona Koloss, kas pazīstams kā dziedošās statujas. Savukārt austrumi ir ''Dzīvo pilsēta''. Luksoras muzejs ir īsta pērle, kur izstādīti Luksoras tempļa dārgumi.

Izbrauciens tuksnesī ar kvadraciklu

Šo neaizmirstamo un aizraujošo piedzīvojumu varat izbaudīt atrodoties gan Šarm El Šeihas, gan Hurgadas kūrortos. Ja vēlaties skatīt saulrietu tuksnesī, tad šis būs piemērots veids kā vislabāk to izdarīt – vēlā pēcpusdienā traukties liela ātrumā ar kvadraciklu pa tuksneša reljefiem un noslēgumā baudīt skaistās krāsās rietošu sauli uz tuksneša fona. Šajā aizraujošajā piedzīvojumā varat doties kopā ar ģimeni vai draugiem. Daudzas uzņēmošā tūrisma aģentūras, kas organizē izbraucienus ar kvadracikliem tuksnesī, noslēgumā piedāvā baudīt tēju beduīnu apmetnē.

Golfs

Golfam Ēģiptē ir ļoti sena vēsture. Pirmais golfa klubs ''Gezira'' un slavenais ''Mena Hause'' golfa laukums, kas atrodas netālu no Gizas piramīdām, dibināts ap 1800. gadu. Kopš pagājušā gadsimta piecdesmitajiem gadiem Ēģiptē bija 7 pasaules līmeņa golfa laukumi. Mainoties politiskajai situācijai valstī, palika tikai ''Mena Hause'', Aleksandrijas sporta klubs un ''Gezira''.

Šobrīd ir ap 20 augsta līmeņa golfa laukumi, kuri atrodas Ēģiptes lielākajās pilsētās. Ēģipte ir viens no galamērķiem Eiropas golfa turnīriem. Ceļotājiem, kuri izvēlējušies pavadīt atvaļinājumu Sarkanās jūras kūrortos, būs iespēja apvienot atpūtu ar golfa spēlēm. Īpaši iesakām El-Guna golfa klubu, kuru ieskauj kristāldzidrs jūras ūdens, vai ''Cascades Golf Resort'', kas atrodas uz pussalas Soma Bay, un to ir veidojis golfa leģenda Garijs Pleijers (Gary Player). ''Cascades Golf Resort'' piedāvā daudzus sarežģītus šķēršļus, tai skaitā vairāk nekā 70 smilšu bunkurus, strautus un lielus mākslīgos ezerus.

Daivings

Daivinga pirmssākumi Sarkanajā jūrā datēti ar 1950. gadu, kad grieķu un itāļu strādnieki, dzīvodami Ēgiptē, nodarbojās ar zvejošanu. Šobrīd Ēģiptes kūrortos atradami moderni aprīkoti daivinga centri, kuri piedavā neskaitāmas programmas un starptautiski sertificētus instrukorus, kuru pavadībā ir iespēja baudīt Sarkanās jūras zemūdens pasauli – pārsteidzošus koraļļu rifus, kas kā magnēts pievelk tūkstošiem zivju sugu. Lielu ieguldījumu Sarkanās jūras zemūdens pasaules popularizēšanā devis austrāļu zoologs Dr. Hans Hass, kas ir plaši pazīstams zemūdens filmu veidotājs, un slavenais franču nirējs Žaks Kusto.

Zemūdens pasaules cienītājiem vispieprasītākie galamērķi ir Šarm El Šeiha, Marsa Alam, El Guna, Taba. Nav svarīgi vai esat nirējs ar pieredzi vai bez, sev piemērotu programmu atradīs ikviens. Daivingu un daivinga centrus Ēgiptē pārrauga Daivinga un Ūdenssporta Kamera (Chamber of Diving and Watersports).

SPA & Wellness centri

Kopš seniem laikiem, pateicoties saulainajam un sausajam klimatam, Ēģipte ir bijusi izslavināts dziedināšanas galamērķis. Tuksnesis un tuksneša smiltis ir ideāli piemērotas dziedināšanai, piemēram, smilšu peldes un iegremdēšanās karstajos avotos. Tuksneša smiltis un to iedarbība uz cilvēka veselību sevi ir pierādījušas jau izsenis, tās dziedē artrīta un reimatisma sāpes. Cilvēki no visas pasaules brauc uz Ēģipti izbaudīt smiltis, klimatu, dabīgā minerālūdens baseinus, lai ārstētu daudzas kaites – kaulu, muskuļu, nieru, ādas un citas slimības.

Ir nepieciešams saplānot savu atvaļinājumu atbilstoši vēlmēm, tas ir, lai būtu līdzsvarā atpūta un SPA procedūras. SPA & Wellness centra speciālisti rūpēsies par katra cilvēka labsajūtu un ieteiks nepieciešamās procedūras atbilstoši katra cilvēka individuālajām vajadzībām.

Ceļotājiem uz Hurgadu ir iespējas apmeklēt SPA centrus, ko piedavā viesnīcas vai Soma Bay Thalasso & SPA, kas ir Sarkanās jūras reģionā lielākais Thalasso terapijas un SPA centrs.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.84188294sec.