Kā pārvarēt kārdinājumu tērēt naudu

Reklāmraksts. Runājot par finansiālās situācijas uzlabošanu, jāsaka, ka ir divi galvenie virzieni, kuros iespējams iet, proti, vai nu tērēt mazāk vai nu pelnīt vairāk. "Tērēt mazāk" izklausās vienkārši, tomēr tas varētu būt diezgan liels izaicinājums ikvienam, kurš dzīvo noteiktu dzīvesveidu, pieturoties pie noteiktiem dzīves modeļiem. Protams, ne jau tikai katra dzīvesveida īpatnības rada problēmas – kārdinājumi tērēt naudu ir mums visapkārt, lai arī kur mēs skatītos. Ja vēlaties pieturēties pie pirmā principa, proti, tērēt mazāk, bet jums ir arī grūtības mainīt savus ieradumus, iepazīstieties ar ieteikumiem, kā atturēties no kārdinājumiem tērēties.

Atsakieties no piedāvājumiem jūsu e-pastā

Ņemot vērā to, ka mēs dzīvojam digitālās informācijas laikmetā, teju viss, ko mēs vēlamies, atrodas pāris klikšķu attālumā. Protams, šim apstāklim ir gan plusi, gan mīnusi, kā jau ikvienai lietai vai parādībai. Pastāvīgi iepērkoties internetā un regulāri piereģistrējoties daudz un dažādās interneta vietnēs, jūsu elektroniskā pasta kastītē, visticamāk, ik dienas ieplūst dažnedažādi ziņojumi un piedāvājumi. Gan jau esat novērojuši, ka īpaši aktīvi šie vilinošie piedāvājumi pienāk svētku laikā, piemēram, Valentīndienā un Ziemassvētkos, piedāvājot “vienreizējas” izdevības, no kurām grūti atteikties. Vienmēr paturiet prātā, ka akcijas, atlaides un izpārdošanas nav attaisnojums tēriņiem. Ja jums tā vai cita lieta pirms izpārdošanas nebija nepieciešama, kādēļ jums tā ir vajadzīga tagad? Lai veiksmīgi pretotos kārdinājumiem kaut ko nopirkt šo piedāvājumu ietvaros, vienkārši atsakieties no šo piedāvājumu saņemšanas savā e-pastā. Tiesa gan, mūsdienās arī pārdevēji kļūst gudrāki un sūta šos piedāvājumus arī pa citiem kanāliem, piemēram, mobilajā tālrunī vai pasta kastītē, no kuriem atteikties ir krietni sarežģītāk.

Padariet savus motīvus redzamus

Ātrs, vienkāršs un efektīvs veids, kā pārvarēt kārdinājumu tērēt naudu, ir ielikt savā bankas kontā naudu savu parādu apmērā un ik reizi, kad ir vēlme to tērēt, paskatīties bankas kontā, tādējādi atgādinot sev, cik daudz naudas vēl esat parādā. Ja jūs esat no tiem laimīgajiem, kuriem nav nekādu parādsaistību un kuriem arī krediti ir svešs jēdziens, atrodiet un izdrukājiet attēlus, kuros redzams jūsu pašreizējais mērķis, kuram jūs vēlaties sakrāt naudu, piemēram, automašīna vai māja, un ielieciet to savā makā, pielieciet pie sienas vai uzstādiet kā ekrāntapeti savā datorā. Ir pierādīts, ka vizuāls atgādinājums par to, uz ko jūs finansiāli tiecaties, palīdz atturēties no kārdinājumiem tērēt naudu nebūtiskiem mērķiem.

Naudu tēriņiem turiet citviet

Atklāti sakot, ikvienam no mums ir savas vājības, kurām noteiktos apstākļos mēs nežēlojam ne centa. Lielai daļai cilvēku ir tāda vājība kā došanās uz lielveikaliem un iepirkšanās, turklāt visbiežāk tieši tad, kad tos ir pārņēmis nogurums vai stress, jo daudziem iepirkšanās veikalos ir sava veida atpūta vai pat izklaide. Lieki piebilst, ka tādās situācijās iztērētās naudas daudzumam nereti tiek piešķirta otršķirīga nozīme. Tiem, kuriem ir šāds paradums, nenāktu par ļaunu apzināt arī citus pašsajūtas un omas uzlabošanas veidus, piemēram, doties ēst uz kafejnīcu, kurā nekad iepriekš nav būts, vai tikties ar sen neredzētiem draugiem. Jāatceras, ka nav prātīgi tērēt naudu ikreiz, kad ir uzmākušās drūmas domas vai nelāga pašsajūta. Visupirms vajadzētu apzināties savas vājības, jo tikai tā mēs spēsim tās kontrolēt. Nav noslēpums, ka personīgo finanšu pārvaldīšana nav tik lielā mērā saistīta ar sausiem skaitļiem, kā ar cilvēka psiholoģiju un uzvedību. Ja mēs apzināmies, ka mums ir tendence doties iepirkties ikreiz, kad mums ir slikta oma, ir jācenšas šo paradumu aizvietot ar kādu citu nodarbi, kas spēj uzlabot garastāvokli. Ja tomēr nav iespējams izskaust iepirkšanās niķi, uz veikalu jāņem līdzi tikai skaidra nauda, nevis kredītkarte, kas pieļauj līdzekļu pārtērēšanu kredītā. Lai izvairītos no naudas pārtērēšanas kredītkartē, lieti var noderēt kredītlīnija. Arī skaidro naudu jāņem līdzi tikai tādā daudzumā, kādu varat atļauties dotajā brīdī iztērēt, nevis visu naudu, kas jums ir pie dvēseles.

Uzdodiet sev vairākus jautājumus un patiesi atbildiet uz tiem

Ikreiz, kad gatavojaties kaut ko pirkt, uzdodiet sev sekojošus jautājumus: vai man tas tik tiešām ir vajadzīgs, vai šis pirkums kaut kādā veidā uzlabos manu dzīvi, vai šis produkts ir šīs cenas vērts, kā vēl šo naudu varētu izmantot, kādas būs manas sajūtas par šo pirkumu rītdien, vai mājās kaut kas līdzīgs jau nav? Patiesu atbilžu sniegšana uz šiem jautājumiem palīdz domāt reālistiskāk un pieņemt racionālus, nevis uz emocijām balstītus lēmumus.

Ieviesiet savā dzīvē jaunus paradumus

Runājot par naudas tērēšanu, vairākumam no mums jau ir konkrēti dzīvesveida un uzvedības modeļi, pie kuriem mēs pieturamos un kurus pastāvīgi piekopjam, tomēr, lai iemācītos tērēt mazāk un ieviestu savā dzīvē jaunus uzvedības modeļus, jums nāksies ieviest savā dzīvē arī jaunus paradumus. Ikreiz, kad jūs pārņem vēlme doties izklaidēties, piemēram, dodieties garā pastaigā pa pilsētu, izlasiet grāmatu, kura, jau sen gaidot savu kārtu, noputējusi stāv grāmatplauktā, vai noskatieties kādu no jaunākajām filmām interneta tiešsaistē. Neviena no šīm nodarbēm neprasa naudas līdzekļus, bet tajā pašā laikā tām ir izklaidējošas un relaksējošas īpašības. Protams, neviens neapgalvo, ka izklaidēm nav jātērē nauda, jo vairums izklaižu bez maksas nemaz nav iespējamas, tomēr ir ieteicams sekot līdzi tam, lai šiem tēriņiem būtu pamatots iemesls, nevis tikai emocijas, vājības vai paradums. Kā jau minēts iepriekš, lai sāktu tērēt mazāk, visupirms ir jāapzinās tās situācijas, kurās mēs tiekam provocēti tērēt vairāk nekā nepieciešams, bet pēc tam jāmēģina iedibināt savā dzīvē iepriekš minētos ieteikumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42964292sec.