Kā panākt, lai bērns kļūtu patstāvīgs un ar izpratni par pasauli?

REKLĀMRAKSTS. Ja vēlaties, lai Jūsu bērns kļūtu atvērtāks un patstāvīgāks, iegūst līdera prasmes un izpratni par pasauli – tad Education Centre Durbe ierosina dot bērnam ceļazīmi dalībai kultūras apmaiņas programmā, jo pasaulei ir daudz ko piedāvāt zinātkāriem jauniešiem!

Kultūras apmaiņas programma paredzēta jauniešiem vecumā no 15 līdz 18 gadiem – laikā, kad cilvēks ir atvērts visam jaunajam, ir zinātkārs, vieglāk pielāgojas jauniem apstākļiem un ir pietiekami pieaudzis, lai pavadītu mācību gadu prom no mājām. Tā ir unikāla iespēja dzīvot gādīgā viesģimenē un mācīties svešā zemē, iepazīt tās kultūru, cilvēkus un sadzīvi, apgūt jaunus mācību priekšmetus, iegūt vērtīgas zināšanas un atziņas. Turklāt vārds „apmaiņa” nozīmē abpusēju ieguvumu. Šajā gadījumā jaunietis būs arī Latvijas valsts pārstāvis – cilvēks, kurš iepazīstinās ar mūsu zemi un tradīcijām, liks to iemīlēt ne vienam vien cittautietim. 

Jūs jautāsiet, kas padara apmaiņas jaunieti īpašu? Atbilde ir pavisam vienkārša. Kad bērns iziet no savas komforta zonas un ienirst nezināmajā kultūrā, viņš sāk labāk izprast citus cilvēkus, iemācās par pasauli to, ko mācību grāmatas un skolas uzdevumi nekad nepaveiks. Mācību gads ārpus Latvijas būs gads, kurš bagātinās programmas dalībnieka pasaules uztveri. Skolnieks atklās, ka katrs mirklis, katra saruna un pieredze citā kultūrā paplašina viņa redzesloku. Viņš saskatīs atšķirības un tajā pašā laikā arī kopīgo cilvēkos un viņu ikdienā, vērtībās un uzskatu sistēmā. Viņam būs iespēja pieredzēt, piemēram, pieklājības un cieņas nozīmi japāņu kultūrā, amerikāņu atvērtību un runātīgumu, vāciešu punktualitāti. Jūsu atvase ievēros, ka klusēšana amerikāņu, franču, dienvideiropiešu tautu kultūrā tiek uzskatīta par negatīvu reakciju, taču Austrumāzijā atbilde ar klusēšanu būs absolūti pieņemama. Šī programma ir iespēja iemācīties par citiem un atklāt arī sevi pašu.  

Kultūras apmaiņas programmu klāsts ir gana plašs – pārstāvēti teju visi kontinenti: Amerika, Kanāda, Austrālija, Jaunzēlande, Āzija, Eiropas valstis un pat Krievija. Arī cenas ir pietiekami demokrātiskas, vidēji ap 7000 EUR par veselu mācību gadu!  Kas ir interesanti – jūs varat izvēlēties valsti, bet nevarat pilsētu. Tā ir sava veida loterija, taču vienmēr ar ieguvumu. Skola un ģimene tiek rūpīgi izmeklēta, lai atbilstu jaunieša interesēm, hobijiem un dzīves vērtībām. Tā būs neatkārtojama iespēja pavadīt lielisku laiku viesģimenē un visticamāk kļūt par tuviem draugiem arī pēc programmas beigām. Turklāt ne ģimenei, ne skolai Latvijā neviens nebūs jāuzņem. 

Jaunietis var dzīvot Francijas pilsētiņā ar šaurām ielām un katru rītu sajust kruasānu smaržu. Vai arī Spānijas ciematā, kurā plešas senas un lielas pilsdrupas. Varbūt jaunietis atradīsies Zviedrijā, dzīvojot kādā senā, viduslaiku pilsētā vai arī Itālijā ar skatu uz Alpu ainavu. Ar šīm valstīm jaunietis pagaidām ir sastapies vien skolas solā, bet ar kultūras apmaiņas programmu kāda no šīm vietām var kļūt par saredzamu un taustāmu realitāti. 

Piedalīties kultūras apmaiņas programmā ir kas vairāk kā tikai iegūt zināšanas par citu valsti, tās valodu un kultūru. Gads ārzemēs iemācīs draudzēties ar citiem, uzņemties atbildību, kļūt patstāvīgam, kā arī būt tolerantam pret citu tautību, rasi un ticību. Jaunieša līderības prasmes pilnveidosies, pašpārliecinātība celsies un izpratne par pasauli un notikumiem tajā kļūs pamatīgāka. Šāds mācību gads ir labs ieguldījums jaunieša nākotnē, jo attīstīs īpašības, kuras noderēs turpmākajās studijās Latvijā vai ārzemēs, kā arī lieliski izskatīsies nākamā darba devēja acīs. Ir pierādījies, ka jaunieši, kuri kaut pusgadu ir pabijuši mācoties vai studējot ārzemēs, ir atvērtāki, intelektuālāki un pieaugušāki.

Izglītības centrs Durbe ir sagādājis jauniešiem plašu piedāvājumu kultūras apmaiņas programmā uz vairāk kā 20 pasaules valstīm. Izmantojiet iespēju un piesakāties jau tagad! Aicinām ieskatīties skolnieces Dinas pieredzē par apmaiņas programmu Amerikā! 

Vairāk informācijas par kultūras apmaiņas programmu, vasaras valodu nometnēm bērniem, studijām universitātēs atradīsiet www.durbe.edu.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61557603sec.