10 lietas, kas vienmēr atgadās ģimenes ceļojumu laikā

Reklāmraksts. Mēs visi mīlam savus bērnus, bet kurš gan nezina, cik neciešami grūti var būt ar tiem vienā automašīnā? Dažkārt tas var būt pat tik nepanesami, ka mēs atsakāmies doties ar tiem ģimenes ceļojumā. Padomājot par tām izklaidējošajām ierīcēm, kas ik reizi tiek ņemtas līdzi pārbraucienos, piemēram, mobilajiem telefoniem, planšetdatoriem un MP3 mūzikas atskaņotājiem, mēs nespējam noticēt, ka viņiem ir vēl nepieciešama arī mūsu nedalītā uzmanība. Jā, nekādas tehnoloģijas, lai arī cik attīstītas un interesantas tās nebūtu, nekad nespēs aizstāt mūsu uzmanības apliecinājumus. Lieki piebilst, ka tas mēdz būt kaitinoši, tomēr tas nav ļaunākais, ko var nākties piedzīvot ģimenes pārbraucienu laikā. Turpinājumā ir uzskaitītas desmit izplatītākās situācijas, ar kurām teju vienmēr nākas saskarties ģimenes ceļojumu laikā.

1. Jūs nekad neizbrauksit laikā

Ja ceļojumā dodas arī bērni, nekad nekas nenotiek saskaņā ar mūsu ideālo plānu. Mums var šķist, ka viss ir pārdomāts līdz pēdējam sīkumam, jo mantu kravāšanai mēs atvēlējām trīs dienas, tomēr, visiem iekāpjot automašīnā un esot šķietami gataviem doties ceļā, mēs pilnīgi noteikti atcerēsimies, ka esam kaut ko aizmirsuši mājās. Labākajā gadījumā mēs ieskriesim mājās un paņemsit to, bet ļaunākajā gadījumā mēs būsim spiesti apgriezt auto un atgriezties mājās, zaudējot 15 minūtes. Tas var būt jebkas – pase, telefona lādētājs vai bērna mīļākā mantiņa.

2. Vislielākie izdevumi – tualetes apmeklēšanai

Neskatoties uz to, ka 10 minūtes pirms izbraukšanas no mājas visi apmeklēja tualeti, vienmēr atradīsies kāds, kurš 20 minūtes pēc izbraukšanas vēlēsies to apmeklēt atkal. Un mums, kā vecākiem, ir jālauza galva par to, kur lai tagad apstājas, lai izvairītos no kāda ļoti nepatīkama atgadījuma. Lielākā daļa nogaidīs līdz pirmajam benzīntankam vai veikalam, bet tad aizmirsīs par savām vajadzībām un tā vietā, lai aizietu uz tualeti, metīsies pirkt našķus, limonādes un žurnālus. Šādi tualetes apmeklējums kļūst par vienu no dārgākajiem pasākumiem visā ceļojuma laikā.

3. Atkal un atkal krītošā mantiņa

Iztēlojieties – jūs braucat, un jūsu bērns jau ceturto reizi nomet zemē savu mīļāko mantiņu. Netīšām vai tīšām – to zina vien pats bērns. Jūs, zinot, ka pašu spēkiem bērns to nepacels, atsprādzējaties, ar grūtībām pieliecaties un aizsniedzaties līdz mantiņai, un visbeidzot to paceļat un atdodat bērnam. Šķiet, ka nu viss ir galā, taču, nepaiet ne desmit minūtes, un šis scenārijs atkārtojas vēl vismaz 3 reizes. Mājās vai parkā tas, iespējams, nebūtu tik apgrūtinoši, bet automašīnā tas pieprasa izcilu lunkanību.

4. Nebeidzamā multiplikācijas filmu dziesmu dziedāšana

Atzīsim, ka ir tādas multiplikāciju filmu dziesmas, kuras sākotnēji šķiet jaukas, tomēr tad, kad bērni tās sāk dziedāt automašīnā jau tūkstošo reizi, tās kļūst par mūsu ļaunākajiem murgiem. Lieki piebilst, ka, lai bērniem nebūtu garlaicīgi un tie nesāktu darīt kādas blēņas, mēs neko nevaram iebilst, bet tikai klausīties. Vēl neērtāk ir tad, kad ir jāapstājas pie luksofora ar atvērtiem automašīnas logiem. Var jau būt, ka blakus stāvošā automobiļa vadītājam nav nekas pretī, jo tas šo dziesmu dzird tikai pirmo reizi?

5. Tiesneša būšana

Agri vai vēlu pienāks situācija, kad jums būs jāiejūtas tiesnešu lomās, lai izšķirtu kādu strīdu par absolūti nenozīmīgu jautājumu, tomēr bērnu strīds, visticamāk, būs uzņēmis tādus apgriezienus, ka tas līdzināsies globāla mēroga konfliktam. Parasti šādās situācijas atklājas, ka jūsu, kā vecāku, autoritātei nav nekādas nozīmes, un vienīgais risinājums ir piekukuļošana.

6. "Vai mēs esam jau klāt?"

Jāatceras, ka bērniem nav laika izjūtas un laika koncepts tiem nav īsti saprotams. Neatkarīgi no tā, vai tas būt 15 minūšu pārbrauciens vai 3 stundu ceļojums, bērni jums nemitīgi jautās: "Vai mēs esam jau klāt?" un "Pēc cik ilga laika būsim klāt?". Lieki piebilst, ka jūs varat mēģināt skaidrot, cik ilgi vēl jāpaciešas, tomēr, visticamāk, visi jūsu mēģinājumi cietīs neveiksmi, un jau pēc piecām minūtēm jūs atkal sadzirdēsit šo jautājumu. Vienīgais veids, kā izvairīties no šī jautājuma, ir piesolīt kaut ko nejauku tam, kas vēlreiz uzdrošināsies uzdot šo neciešamo jautājumu.

7. Piedraudēšana

Bērni aiz garlaicības nereti sāk uzvesties neadekvāti un sāk blēņoties, tādēļ, visticamāk, jums būs neskaitāmi daudz reizes jādraud, ka tūlīt apstādināsit automašīnu, ka tūlīt griezīsities atpakaļ, kā arī ka tūlīt atgriezīsities mājās. Šādi draudi parasti vainagojas ar apmēram 30 minūšu labu uzvedību. Protams, šādi piedraudot, mums nav ne mazākā nodoma patiešām atgriezties mājās, bet tas tik tiešām strādā, kad ir jāpārtrauc kāds bezjēdzīgs ķīviņš.

8. Gaisa sabojāšana

Tas ir gandrīz neizbēgami, ka, vairākas stundas braucot slēgtā automašīnā un dzerot dažādas gāzētas limonādes, kāds nesabojās gaisu. Skaidrs, ka tas ir dabiski un, cerams, nejauši, bet tas nenoliedzami ir nepatīkami. Tāpat ir skaidrs arī tas, ka neviens neatzīsies šajā noziegumā, bet mēģinās attaisnoties ar to, ka, piemēram, kaut kur netālu ir kūtis, ka tās ir automašīnas izplūdes gāzes vai ka kāds gluži vienkārši ir melkulis.

9. Lūzuma punkts

Ir saprotams, ka, dzirdot nemitīgu ķildošanos, dziedāšanu un jautājumus, pacietības mērs var kļūt pilns. Neskaitot iepriekšminēto, arī visi jūsu gadžeti nu atrodas aizmugurē, bet jūsu uzkodas, ko bijāt paglabājuši vēlākam laikam, ir jau kāda cita vēderā. Ir tikai dabiski, ja šo visu vairs nav iespējams panest, un iestājas ilgi briedušais lūzuma punkts.

10. Jūs atceraties, ka ir vēl arī atpakaļceļš

Sasniedzot sava ceļojuma galamērķi, jūs noteikti jutīsities atviegloti un priecīgi, bet tad, agri vai vēlu, jūs atcerēsities, ka pēc tam jums būs arī jābrauc mājup. Vienu vārdu sakot, viss šis haoss atkārtoties no jauna. Jūs noteikti vēlēsities saprast, kas nogāja greizi, un mēģināsit izplānot, ko darīt citādi, lai mājupceļš būtu patīkamāks. Lai vai kā, nekas ģimenes saites nestiprina tik ļoti kā kopīga ceļošana. Tagad jūs, iespējams, tā nedomājat, bet paies laiks, un jūsu prātā par šo visu būs palikušas tikai patīkamas atmiņas.

Atcerieties, ka jebkuram pārbraucienam ar automašīnu visupirms ir jābūt drošam, it īpaši, ja tas ir ģimenes ceļojums, kurā jūs esat atbildīgi ne tikai par sevi, bet arī par citiem pasažieriem. Kā zināms, ikvienam motorizētajam transportlīdzeklim ir jābūt OCTAS apdrošināšanai, jo tā ir obligāta, un par piedalīšanos ceļu satiksmē bez tās tiek piemērots naudas sods un soda punkti, bet ikvienam vajadzētu apsvērt domu arī par Kasko apdrošināšanas iegādi, jo tā sedz zaudējumus neatkarīgi no tā, vai apdrošinātā transportlīdzekļa vadītājs ir vainīgais vai cietušais.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44045901sec.