Kokmuižas svētkos gaidāmas īpašas nodarbes ģimenēm ar bērniem

2019. gada 6. septembra vakarā ar ģitārista Mārča Auziņa koncertu Kocēnos tiks atklāti piektie Kokmuižas svētki, kas turpināsies sestdien, 7. septembrī, visas dienas garumā, plašā pasākuma programmā piedāvājot arī dažādas aktivitātes ģimenēm ar bērniem.

7. septembrī plkst. 11.00 uz lielās skatuves svētkus ieskandinās Kocēnu novada pašdarbības kolektīvu sasaukšanās kopā ar Kocēnu pamatskolas deju kolektīvu "Saulītes", Dikļu pūtēju orķestri un Kocēnu kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvu "Savieši". Kad svētki būs ieskandināti, pasākuma vadītājs – TV un radio personība Jānis Romanovskis ikvienu aicinās doties uz Kokmuižas brūzi – atjaunoto Kokmuižas kompleksa ēku Jāņa Ķenča ielā, kur muzicēs YAMAHA Mūzikas skolas audzēkņi un durvis vērs vēsturiskā ēka, ko var uzskatīt par vienu no skaistākajām un pamatīgākajām Kokmuižas ēkām. Līdz šim ēkā pabūt bijusi iespēja tikai retajam, taču svētkos to varēs izdarīt ikviens, lai izzinātu Kokmuižas alus darītavas vēsturi un iepazītu jauno Kokmuižas brūža tēlu.

Kā ierasts, neatņemama Kokmuižas svētku sastāvdaļa būs Muižas tirgus, kur ko interesantu varēs atrast arī mazākie svētku apmeklētāji, kā arī būs apskatāma dzīvnieku sētiņa, kurā rosīsies truši un dažādi mājputni. No plkst. 11.00 gardēžu tūrisma ceļa "Livonijas garša" ietvaros notiks Valmiermuižas alus virtuves kūkmeistares Madaras Puķes meistarklase, kurā taps ogu tarte. Klātesošie no meistares varēs uzzināt, kā kūku, kas var būt ne vien bauda vēderam, bet arī acīm, pagatavot pašu mājās.

No plkst. 12.00 līdz plkst. 19.30 bērni kopā ar vecākiem varēs doties izbraucienos ar laivu, no dienas vidus būs pieejamas izjādes ar zirgaudzētavas "Kocēni" zirgiem, kas mazos pasākuma apmeklētājus gaidīs laukumā Kocēnu sporta nama kreisajā pusē. No plkst. 12.30 Kokmuižas promenādes lapenē kopā ar Judīti Bukšu taps sapņu ķērāji, Kokmuižas dīķī izklaides ar ūdensbumbām piedāvās veikparks "Rancho", Kokmuižas promenādē darbosies Kocēnu 38. skautu vienība, kas piedāvās izkustēties un izvingrināt prātu lielajās spēlēs.

Šajā dienā Kocēnu pamatskolas sporta laukuma apkārtne pārtaps par bērnu aktivitāšu pasauli – lapenītē darbosies mākslinieces, kas veiks sejiņu apgleznošanu un veidos hennas tetovējumus, savukārt basketbola laukumā būs iespēja izmēģināt klinšu kāpšanu (alpīnismu) un futbola laukumā darbosies piepūšamās atrakcijas.

Zinātkārajiem Kokmuižas svētku apmeklētājiem plkst. 14.00 un plkst. 16.00 būs iespēja doties ekskursijā kopā ar gidu Tomu Treimani, lai izzinātu aizraujošus faktus par senatnīgo un noslēpumaino Kokmuižu. Pulcēšanās informācijas punktā, kas būs izvietots autobusu pieturvietā "Kocēni". Savukārt atmiņas par Kokmuižas svētkiem ģimenēm būs iespēja iemūžināt vēsturiskā fotostūrītī Kokmuižas pils parterā, kur no plkst. 14.00 līdz plkst. 17.00 darbosies fotogrāfe Laura Strautiņa.

No plkst. 13.00 līdz plkst. 19.00 Kokmuižas pils pirmajā stāvā Vidzemes Augstskola piedāvās izmēģināt spēkus kordiriģēšanā – virtuālās un papildinātās realitātes risinājums #izlīdziVītolam ļaus uzzināt, kā tas ir – diriģēt Jāzepa Vītola skaņdarbu "Gaismas pils".

Svētku apmeklējums – bez maksas!

Pašvaldības interneta mājaslapā kocenunovads.lv izveidota sadaļa, kas veltīta Kokmuižas svētkiem – ienāc un uzzini svētku aktualitātes!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59858513sec.