Sāksies pārgājienu cikls «Apkārt Kocēnu novadam»

Jau 2020. gada 29. februārī sāksies pārgājienu cikls "Apkārt Kocēnu novadam", kas norisināsies visa gada garumā. Septiņu posmu laikā tiks noieti aptuveni 127 kilometri, aplūkotas skaistas vietas un satikti vietējie uzņēmēji.

Pārgājienu cikls sastāvēs no septiņiem posmiem, kuru norise plānota 29. februārī, 29. martā, 3. maijā, 22. augustā, 19. septembrī, 25. oktobrī un 29. novembrī, un vedīs pa Kocēnu novada robežu, protams, ievedot gan kaimiņu novados un arī dziļāk pašā Kocēnu novadā, lai maršruts veidotos interesants un izejams. Visi maršruti būs līnijveida, taču tiks nodrošināts autobuss, kas nogādās dalībniekus uz maršruta sākuma punktu, savukārt automašīnas paliks noslēguma punktā. Tiek prognozēts, ka, izejot visus posmus, kopumā tiks veikti aptuveni 127 kilometri, taču kilometru skaits vēl var mainīties, jo pirms katra posma veikšanas tiks veikta maršruta pārbaude dabā un izpētītas labākās takas.

Visos posmos gaidāmas tikšanās ar kādu no tūrisma uzņēmējiem, piemēram, pirmajā posmā dalībnieki viesosies vīna darītavā "Matilde", kā arī baudīs bagāto dabas un kultūras mantojumu. Ies cauri purviem, vēros smilšakmens atsegumus, iesgar ezeriem un apmeklēs kultūrvēsturiskas vietas. Visus posmus vadīs Kocēnu novada domes projektu un tūrisma speciālists Toms Treimanis, taču būs posmi, kuros tiks piesaistīti arī vēstures, dabas eksperti, lai padarītu pārgājienu piepildītāku un interesantāku.

Šajos septiņos posmos plānots arī uzsākt videi draudzīgas rīcības, pirmkārt, pārgājienu laikā tiks savākti pa ceļam atrastie atkritumi, otrkārt, dalībnieki noslēgumā tiks cienāti ar zupu, taču dalībnieki to varēs saņemt līdzi paņemtajā bļodiņā ar karoti.

Par pamatu posmu nosaukumiem ņemti māju nosaukumi no pirmās Latvijas brīvvalsts laika topogrāfiskās kartes. 1. posms, kas norisināsies 29. februārī, vedīs no Dranķa līdz Sietiņam, tas sāksies uz Zilākalna ceļa pie Dranķu senkapiem un noslēgsies pie dabas objekta Sietiņiezis, pa ceļam meklējot robežu starp Kocēnu novadu un Valmieras pilsētu, kā arī Beverīnas novadu. 2. posms vedīs no "Bauža līdz Dauguļu mž." – tas sāksies pie Vējkroga, un dodoties cauri mežiem un purviem, meklējot robežas starp Pārgaujas un Limbažu novadiem, nonāksim Dauguļos. 3. posms vedīs no "Budenbrokas mž. līdz Lantusam". Tas sāksies vēsturiskajā Budenbrokas muižā un noslēgsies pie viesu mājas "Lantus", meklējot robežas ar Alojas un Burtnieku novadiem. 4. posms vedīs no Pura līdz Budenbrokas mž., kurā meklēsim robežas starp Limbažu un Alojas novadiem un noiesim posmu no Budenbroku muižas līdz Rāķa purvam. 5. posmā "Sietiņš – Bauzis" mērosim ceļu no Vējkroga līdz dabas objektam Sietiņiezis, meklējot robežas ar Pārgaujas un Priekuļu novadiem. 6. posms "Lantus – Dranķis" vedīs no viesu mājas "Lantus" līdz Dranķa senkapiem, un tajā meklēsim robežas ar Burtnieku novadu, savukārt 7. posms "Dauguļu mž. – Puram" vedīs gar Limbažu novada robežu no Dauguļiem līdz Rāķa purvam.

Katrs posms būs interesants ar savām īpatnībām un dabu, ko papildinās viesošanās pie vietējiem uzņēmējiem un vēstures pētīšana par konkrēto apkārtni. Dalības pārgājienos ir par maksu.

Sekot līdzi aktuālajai informācijai par pārgājienu norisi, kas tiks publicēta Kocēnu novada pašvaldības interneta mājaslapā kocenunovads.lv un Facebook lapā Visit Kocēnu novads.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
Latvija 3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51200986sec.