Par godu Valmieras Valsts ģimnāzijas 100. gadadienai rīkos stāstu vakaru

Šogad Valmieras Valsts ģimnāzija atzīmē 100. jubileju. Kādi notikumi pieredzēti šajā gadsimtā un kādus noslēpumus glabā E burta formā būvētā ēka, godinot evaņģēliju, jo arhitekts Aleksejs Kizelbašs, pirmo reizi atbraucot uz šo vietu, saskatīja te Dieva stūrīti zemes virsū, uzzini 2020. gada 22. februārī plkst. 16:00 Valmieras Valsts ģimnāzijas galerijā "Ledus pagrabs". Noskaņu un stāstu vakaru vadīs Valmieras Valsts ģimnāzijas vēstures skolotāja un gide Ineta Amoliņa.

Skaistais skolas nams celts 1902. gadā, jo valdības pārstāvji lēma par skolotāju semināra nepieciešamību arī Vidzemē.

Pārdzīvotas divas revolūcijas un divi pasaules kari, uzņemti ievainotie lazaretē, taču cerība vienmēr palikusi dzīva. Neskatoties uz notikušo, dzīvesprieks ēkā ir atgriezies, un tā pilda mērķi, kura dēļ tika celta, – izglītot. Pēc Brīvības cīņām, 1920. gada 15. septembrī, skolas ēkā atskanēja vidusskolēnu balsis.

Sākotnēji mācības notika kabinetos, kas atradās centrālajā ēkas daļā, bet spārnos bija dzīvojamās telpas audzēkņiem, dzīvokļi skolotājiem, direktoram. Viena no galvenajām prasībām audzēkņiem bija apgūt kādu mūzikas instrumentu. Dziedāšanu un orķestri vadīja komponists Emilis Melngailis.

Skolas gaiteņos, sienās, bēniņos un pagrabos – stāsti mīt ik uz soļa. Pasākumā tiks atklātas dažādas unikālas liecības par skolas laikiem un stāsti par personībām, kuras mācījušās un strādājušas Valmieras vecākajā skolā.  

Dalība pasākumā ir bez maksas. Aicinām interesentus pieteikties savlaicīgi, rakstot e-pastu [email protected], ierodoties Valmieras Tūrisma informācijas centrā vai zvanot pa tālruni 26332213, 64207177.

Pasākumu rīko Valmieras Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar Valmieras Valsts ģimnāziju.

Valmieras Valsts ģimnāzijas simtgadei par godu 9. maijā salidojumā pulcēsies skolas audzēkņi, darbinieki, absolventi un viesi. Savukārt jau šobrīd ar skolēniem tiekas absolventi, atklājot savus īpašos stāstus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47561002sec.