ZTornis atkal uzņem apmeklētājus un piedāvā vel dažādas citas atrakcijas

Vai vēlies virtuāli pacelties virs Zilākalna, lidot pāri kūdras purviem un iebraukt ar mazbānīti apkārtnes mežos? ZTornis atkal uzņem apmeklētājus un piedāvā vel dažādas citas atrakcijas!

Ierastais dabas objekta "Zilaiskalns" apmeklējums norisinās ar virsotnes izstaigāšanu un spēka smelšanos dabā, taču tagad to var papildināt arī ar industriālā mantojuma baudīšanu. Iebraucot pašā Zilākalna ciematā, pirmais ko var ieraudzīt ir atjaunotais Zilākalna ūdenstorni, kurā šobrīd izvietota ekspozīcija "Zilākalna stāsts", kas sevī ietver vairākus blokus veidojot vienotu stāstu par Industriālo, kultūras un dabas mantojumu, kā arī ir iespēja dzirdēt nelielu stāstu par industriālo mantojumu Zilākalna apkārtnē.

Tiem, kuri torni jau apmeklējuši, radušās tikai pozitīvas sajūtas, jo šeit var piedzīvot gan virtuālu lidojumu, gan reālu kāpienu līdz ūdenstorņa virsotnei un ielūkoties ūdens rezervuārā. Ikviens, kurš iegriezīsies ZTornī kļūs zinošāks par industriālo mantojumu Zilākalna ciemā, kā arī dzirdēs stāstus par leģendām apvīto kalnu un ciematu, kas radies tā pakājē.

Apvienojot dabas objekta "Zilaiskalns" un ZTorņa apmeklējumu veidojas ideāls pāris stundu piedzīvojums divatā vai ar ģimeni, vai pat grupā, jo šobrīd pandēmijas laikā uzņemam grupas līdz 24 cilvēkiem un nodrošinām dezinfekcijas līdzekli un spējam ievērot visus drošības pasākumus!

Bez ekspozīcijas apskates apmeklētājiem ir iespēja saņemt tūrisma informāciju par Kocēnu novada un apkārtnes piedāvājumu, kā arī izmantot labierīcības un, protams, izstaigāt dabas objekta Zilaiskalns takas un nokļūt virsotnē, lai sajustu enerģiju ko kalns izstaro.

ZTorņa telpās pielietotas arī dažādas videi draudzīgas inovācijas, kuras varēsiet redzēt apmeklējot tornī. Šobrīd ūdenstorņa apskate pieejama katru darba dienu P. plkst. 8:00 – 17:00, O., T., C. plkst. 8:00 – 17:00, Pk. plkst. 8:00 – 16:00), taču ieteicams iepriekš zvanot pieteikt savu apmeklējumu. Tā pat arī apskate ir iespējama brīvdienas, iepriekš sazinoties ar mums!

Savu apmeklējumu var pieteikt sazinoties: +371 28644530, [email protected]

Adrese: ZTornis, Parka iela 2, Zilaiskalns, Zilākalna pag., Kocēnu nov.

Ekspozīcija tika izveidota Interreg "Igaunijas - Latvijas" pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam projekta Nr. EST-Lat7 "Industriālā mantojuma atdzīvināšana tūrisma attīstībai" (Revital of Industrial heritage for tourism development/ Industrial Heritage") un Vietējās Rīcības grupas, Vidzemes lauku partnerība "Brasla" atbalstītā LEADER,  ELFLA projekta "Tūrisma izziņas, novadpētniecības veicināšanas Kocēnu novada Zilākalna ciemā" Nr. 17-09-AL20-A019.2202-000012 ietvaros.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.14141798sec.