Valmierā rīkos interesantiem stāstiem bagātu velobraucienu

Atzīmējot Pasaules tūrisma dienu, 2020 gada 27. septembrī, plkst. 11.00 Valmieras Tūrisma informācijas centrs (TIC) aicinās atklāt leģendām apvīto Beverīnas un Priekuļu novadu dažādo dabas un kultūrvēsturisko vietu vilinājumu.

Dalībnieki dosies aktīvā velobraucienā pretim rudenim kopā ar pieredzes bagāto velobraucēju un aktīvā tūrisma gidi Santu Paegli. Maršruta kopējais garums būs aptuveni 35 kilometri.

Brauciena laikā būs iespēja ne tikai baudīt rudens dzestrumu un lapu krāsošanos, bet arī uzzināt interesantus stāstus gan par zināmām, gan mazāk zināmām vietām un objektiem Beverīnas un Priekuļu novadā. Gides stāstos atklāsiet latviešu dzejnieka un tulkotāja Eduarda Veidenbauma mīlas pārdzīvojumus un uzzināsiet, kāds dzejolis ticis sacerēts pie Startu ezera. Velobrauciena laikā būs iespēja aplūkot Tribalsa ainavas, Startu muižu, kā arī tādus kultūrvēsturiskos centrus kā Mārsnēnmuiža un Mūrmuiža.

Pasākums ilgs aptuveni 5 stundas, un tas būs vidējas grūtības pakāpes. Brauciena laikā plānotas vairākas vietas atpūtai, kur ikviens varēs mieloties ar savām līdzi paņemtajām uzkodām un dzeramo ūdeni. Tāpat neizpaliks arī jautras un interesantas aktivitātes gida vadībā. Velobraukšana lielākoties notiks pa grants seguma ceļiem un celiņiem. Savai drošībai brauciena laikā iesakām lietot velobraucēju ķiveres un cimdus.

Lai nodrošinātu valstī noteikto drošības pasākumu ievērošanu, kā arī kvalitatīvu ekskursijas norisi, interesentiem nepieciešams pieteikties, jo vietu skaits pasākumā ir ierobežots. Informāciju par brauciena starta vietu dalībnieki saņems pēc reģistrēšanās braucienam.

Dalība velobraucienā par maksu, kas jāveic līdz 26.septembrim Valmieras TIC (Rīgas ielā 10).

Pieteikšanās velobraucienam, zvanot pa tālruni 26332213, rakstot e-pastu [email protected] vai klātienē Valmieras TIC.

Nākamais aktīvās atpūtas pasākums plānots 28. novembrī, kad kopā ar aktīvā tūrisma entuziasti Santu Paegli dosimies nakts pārgājienā pa Valmieru. Vairāk informācijas par pasākumu tuvākajā laikā vortālā visit.valmiera.lv!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.0670011sec.