Valmieras restorāni un kafejnīcas aicina uz dzimšanas dienas svinībām

Valmieras 738.dzimšanas dienas nedēļā, no 19. līdz 25.jūlijam, Valmieras restorāni un kafejnīcas uz brīdi pārtaps par neparastām pieturvietām. Tas būs ceļojuma sākums garšu pasaulē, lustētājiem piedāvājot īpašu dzimšanas dienas ēdienkarti.

Pietura “Nameja pica”

“Picu Fabrikai OZO” (Kauguru iela 2) ir prātā kāds pārsteigums. Saimnieki – Ozoliņu ģimene – nolēmuši pirmo pavedienu noslēpuma atšķetināšanā atklāt Valmieras dzimšanas dienā. Sākot no 23.jūlija, galdā tiks celta Nameja pica (picas mērce, siers, itāļu salami, rikotas siers, bazilika pesto, pistācijas). “Kāpēc Nameja? Tas vēl ir noslēpums, bet pavisam drīz pavēstīsim jaunumus, kas saistīti ar šo vārdu. Valmiera, daudz laimes!” vēl Ozoliņu ģimene. Pie “Picu Fabrikai OZO” būs pieejama arī terase.

Pietura “Tavs svētku garšas ceļojums!”

Restorāns Delizia (Kārļa Baumaņa iela 9) svētkus aicina svinēt, baudot meža veltes. Ēdienkartē no 21.jūlija goda vietā būs gaileņu sacepums. Savukārt desertā gardums būs saldā un rūgtenā saspēle – šokolādes Panna cotta ar brūkleņu ievārījumu. To visu lieliski papildinās meža melleņu Mohito. Piedāvājumu būs iespējams iegādāties ne tikai līdzi ņemšanai, bet arī baudīt restorāna āra terasē Kocēnos (Alejas iela 1).

Atveldzēšanās pietura

Viesnīcas WOLMAR restorāns (Tērbatas iela 16A) Valmieras dzimšanas dienā sagatavojis ko gaisīgi burvīgu. Ja lillā krāsa būtu jāraksturo ar smaržu, daudzi izvēlēsies neatkārtojamo lavandas aromātu. Savukārt, ja lillā krāsai būtu jāizvēlas raksturīgākā vieta, visdrīzāk tie būtu lillā pirksti, vaigi un mute, mežā lasot mellenes. Šāds lillā pārsteigums būs svētku ēdienkartē no 20.jūlija – pašu gatavots lavandas saldējums ar mellenēm.

Maršruts Tērbata–Valmiera

Kafejnīca TĒRBATA (Tērbatas iela 2) Valmierai dzimšanas dienā sagādās izcilu dāvanu. Pilsētas viena no raksturīgākajām garšām ir Valmieras salāti. Bet vai esi tos baudījis burgerā? 23.–25.jūlijā izvēlies burgeru “Iebrauc Valmierā” – pašcepta burger maizīte, Valmieras salāti, liellopa maltā gala, marinēta gurķu mērce! Savukārt desertā – gardā “Tērbatas” jūras kūka (smilšu mīkla, maigs šokolādes krēms). Dzērieni tiks gatavoti sadarbībā ar vasaru – mājas limonāde, kā arī Fresh Paloma (vasarīgs kokteilis uz tekila bāzes).

Mazās Itālijas pietura vecpilsētā

Ģimenes picērija “Vīnkalni Pils Māja” (Bruņinieku iela 4) ir pietura, kur no 19.jūlija sācies ceļojums uz Itāliju. Bagātīgas garšas, kas sasmēlušās saules enerģiju, baudāmas Quattro Formaggi jeb Četru sieru picā, Affogato (espreso ar saldējumu) un, protams, dzērienos – bezalkoholiskajā Aperol Spritz vai Campari Spritz.

Pietura “Svētku piedāvājums”

“La Pizza veloce” (Rīgas iela 45) un “La pizza veloce and Kebab” (Jāņa Endzelīna iela 1) īpaši svētkiem radījuši jaunu piedāvājumu. Vai pareizāk būtu teikt brūvējuši? Tās būs divu veidu picas, kurām mīkla pagatavota no Valmiermuižas alus. Aicinām izgaršot picu ar četrām dažādām gaļām un trim dažādiem sieriem, kā arī veģetāro picu ar trim dažādiem sieriem. Jāpiemin, ka piedāvājums būs spēkā no ceturtdienas, 22.jūlija, līdz svētdienai, 25.jūlijam.

Pietura “Vecpuiša saldējuma kūka”

Restorāns VECPUISIS (Leona Paegles iela 10) no 22. līdz 25.jūlijam aicina nobaudīt saldējuma kūku ar ērkšķogu meringu, svaigām ogām un lazdu riekstiem. Vasara mūs lutina, aicinot pieredzēt īstenus vasaras piedzīvojumus. Viens no tiem ir Valmieras dzimšanas diena. Dodoties uz dažādām svētku pieturvietām, atpūtas brīdī noderēs kas atsvaidzinošs, vēss un svaigs. Tāpēc Vecpuiša saldējuma kūka būs tieši tas, kas vajadzīgs.

Pietura “Ahh-meat īpašais piedāvājums”

Kafejnīca “Ahh-meat” (Rīgas iela 37) aicina izbaudīt ko īpašu – Turcijas un Latvijas garšu gardo apvienojumu. 23. un 24.jūlijā kafejnīca piedāvās uz ogļu grila gatavotu liellopa filejas Lokum steiku ar karamelizētām gailenēm vai tītara fileju ar karamelizētām vīģēm. Abus ēdienus papildinās grilēti dārzeņi un jāņogu mērce, bet īpašu garšas buķeti veidos turku zirņu un burkānu humuss.

Pateicamies Valmieras restorāniem un kafejnīcām par īpašo sveicienu pilsētai dzimšanas dienā!

Jāpiemin, ka gardēži svētku sestdienā, 24.jūlijā, aicināti paviesoties arī Veides ielā, kur notiks “Vinda” StreetFood.

No 23. līdz 25.jūlijam Valmiera atzīmēs 738.dzimšanas dienu “Valmiera: Tava svētku pietura”, aicinot piestāt dažādās vietās, lai satiktos ar muzikāliem, izzinošiem, jautriem, darbīgiem, neparastiem, sportiskiem un dzīvespriecīgiem piedzīvojumiem. Programma skatāma mājaslapā www.valmierasvin.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.43895698sec.