Ziemas saulgriežu sagaidīšana Jērcēnmuižas parkā, Strenčos un Plāņos

Ziemassvētki strauji tuvojas, un šoreiz iepazīstinām ar jaunumiem, kā sagaidīt ziemas saulgriežus Valmieras pusē.

Jērcēnmuižas parkā

19. decembrī plkst. 12.00 skaisto ziemas saulgriežu laiku aicinām piedzīvot Jērcēnmuižas parkā.

Ja ziema mūs nepievils, 19. decembrī baudīsim īstus ziemas priekus, vizinoties ar kamanām Jērcēnmuižas parkā. Sildīsimies pie saulgriežu uguns, izteiksim vēlmes un bluķī sadedzināsim visu, kas šajā gadā bijis slikts, atbrīvojot ceļu jaunajam.

Kad Saules ceļš debesu jumā ir visīsākais, klāt ziemas saulgriežu laiks. Tas ir noslēpumu, gaismas atdzimšanas un līdzdalības rituālu laiks, kas jāpiedzīvo ikvienam. Lai izdodas mudināt saulīti atkal celties augstāk un izlūgties svētību pārlaist šo tumsu, atlaist nevajadzīgo un gūt spēkus jaunam gājumam, vajadzīga mūsu kopīgā darīšana un radīšana.

Labākai apmeklētāju plūsmas organizēšanai aicinām pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni 26312250.

Strenčos

8. decembrī plkst.17.00 Strenču pilsētas centra laukumā iedegsies pilsētas galvenā egle. Kā top Ziemassvētki un kāds ir Ziemassvētku egles ceļš, pastāstīt būs ieradušies paši svarīgākie – Ziemassvētku vecītis un Baltais lācis. Viņiem šo stāstu izstāstīt palīdzēs arī mazais pērtiķītis. Jā, kur gan sākas Ziemassvētki un kur tie beidzas? Kad iedegta būs svētku egle, tad svētku gaismiņās iezaigosies arī centra parks.

16. decembrī plkst. 18.00 Strenču Kultūras centrā notiks Ziemassvētku koncerts "Tik balts un kluss...". Koncertā piedalīsies vokālais ansamblis “Melo'dia”, pie klavierēm – Emīls Zilberts, ģitāra – Jānis Rolmanis. Koncerts norisināsies “zaļajā režīmā” – apmeklējums ar derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu (izņemot bērniem līdz 12 gadu vecumam), kā arī personu apliecinošu dokumentu.

Plāņos

11. decembrī plkst.16.00 uz svētku egles iedegšanu Plāņu pagastā aicina Ziemassvētku galvenais Rūķis. Strenču Kultūras centrs un biedrība ''Kāre'', iededzot svētku lampiņas, vēlas pateikties tiem čaklajiem darboņiem, kuri pērn un šogad ir darījuši labus darbus un palīdzējuši radīt svētku sajūtu.

12. decembrī plkst.15.00 Plāņu Tautas namā tiek aicināts ikviens, īpaši Strenču apvienības seniori, uz skaistu Ziemassvētku koncertu ''Balti. Balti Balti...Ziemassvētki nāk''. Priecēs skaistās un samtainās balss īpašniece Ginta Krievkalna, klavieru skaņās aicinās ieklausīties komponists Kristaps Krievkalns, ģitāras – Ēriks Upenieks, čella – Ēriks Kiršfelds. Seniorus no Strenču apvienības lūdzam pieteikties, zvanot pa telefonu 25422684 (lūdzam informēt par to, vai nepieciešams transports, lai nokļūtu uz koncerta vietu Plāņos).

Aicinām ievērot visus valstī spēkā esošos epidemioloģiskās drošības noteikumus!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16233587sec.