Aicina iesaistīties kampaņā no «Gaujas līdz tīrībai»

Vidzemes Augstskolas studenti Artūrs Oļševskis, Miks Kuncevičs, Kaspars Lejiņš un Agnija Putniņa aicina valmieriešus iesaistīties kampaņā “No Gaujas līdz tīrībai”. Kampaņas mērķis ir panākt, ka Valmiera ir tīra un sakopta, kā arī pievērst uzmanību, ka paši veidojam mūsu dzīvesvidi tādu, kādā mums ir svarīgi un patīkami dzīvot.

Gauja ir viena no Valmieras lielākajām vērtībām, tādēļ studenti sakopšanas kampaņu nolēmuši sākt tieši ar Gaujas krastu sakopšanu. Šādas kampaņas organizēšana ir studentu ieguldījums pilsētvides veselībā. Ar savu piemēru studenti aicina iesaistīties un līdzdarboties dažādās vides saglabāšanas un videi draudzīgas rīcības aktivitātēs visus, kuriem tīra vide un dabas saglabāšana ir sirdī.

Šobrīd studenti sadarbībā ar velosipēdu un distanču slēpju veikalu un servisu “Eži” ir izsludinājuši foto un video konkursu, kurā aicina valmieriešus dalīties ar piemēriem, kā katrs rūpējamies par dabu un vidi. “Tiem nav jābūt lieliem pasākumiem. Vides izmaiņas var panākt, mainot savus paradumus vien nelielā mērā. Cilvēku uzvedības maiņa ir tas, ko vēlamies redzēt kā mūsu kampaņas labāko iznākumu,” skaidro viens no kampaņas organizatoriem Artūrs Oļševskis. Piedaloties konkursā, ir iespējams laimēt veikala “Eži” dāvanu karti 50 eiro vērtībā. Labo darbu bildes un video tiek gaidīti sociālo mediju Instagram un Facebook lapās ar nosaukumu “No Gaujas līdz tīrībai”, kurās visu kampaņas norises laiku notiek aktīva komunikācija par studentu aktivitātēm.

Kampaņa tika uzsākta šī gada rudenī. Tās laikā organizētas regulāras talkas dažādās vietās gar Gaujas krastiem Valmierā. Notika aptauja par vietām, kas jāsakopj, kā arī citi pasākumi. Par savu kampaņu un vēlmi dzīvot sakoptos Gaujas krastos Valmierā studenti saka šādi: “Mīlam pastaigas dabā. Taču pastaigu laikā dažkārt nākas vilties citos cilvēkos, viņu godprātībā. Tā vietā, lai atrastu tuvāko atkritumu urnu, nereti atkritumi tiek atstāti dabā, netiek savākti un paņemti līdzi. To redzēt ir sāpīgi, tādēļ gribam to mainīt.”

Studentu kampaņas “No Gaujas līdz tīrībai” impulss bija Vidzemes Augstskolas studiju kurss “Jaunie mediji un politika”, kā galvenais uzdevums bija kampaņas izveide. Kampaņas laikā studenti un Valmieras novada pašvaldība pastaigu takās gar Gauju Valmierā un iecienītākajās neoficiālajās atpūtas vietās pie Gaujas uzstādīs arī Latvijā atpazīstamās Dabas aizsardzības pārvaldes sadarbībā ar Pasaules dabas fondu izstrādātās informatīvas zīmes “Dabā ejot, ko atnesi, to aiznes”, tādējādi vēršot uzmanību nepieciešamībai dabas teritorijās savākt savus atkritumus.

Vidzemes Augstskola iesaistās arī Ekoskolu izglītības programmā, 2021./ 2022.gadā par savu ieguldījumu vides izglītības un vides iniciatīvu sekmēšanā saņemot arī starptautisko Ekoskolu apbalvojumu – Zaļo Karogu. Tas kā visā pasaulē atzīta un prestiža vides kvalitātes zīme tiek piešķirts izglītības iestādēm, kas ir parādījušas vislabāko sniegumu Ekoskolu programmas ieviešanā un vides iniciatīvu īstenošanā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79105115sec.