Valmieras novadā norisināsies 1991. gada barikāžu aizstāvju atceres pasākumi

2022. gada janvārī aprit 31 gads, kopš 1991. gada janvāra barikādēm, kad Latvijas neatkarības atbalstītāji aizstāvēja valsts brīvību pret militārām akcijām un neatkarības pretiniekiem. Barikādes bija nozīmīgs tautas pašapziņas un gribas izpausmes brīdis, kad cilvēki bija apņēmības pilni nosargāt savu zemi un brīvību. Pieminot barikāžu aizstāvjus, Valmieras novadā norisināsies barikāžu laika atceres pasākumi.

Valmierā

19. janvārī plkst. 19.00 Valmieras Kultūras centrā notiks Rēzeknes teātra “Joriks” izrāde “Barikādes.docx". Izrāde balstīta uz Latgales un Vidzemes barikāžu dalībnieku atmiņām, kuri 1991. gadā bija 18–25 gadus veci jaunieši. Izrādes sižets ir par Ediju Riekstiņu un par katra dalībnieka atmiņām, pieredzi un emocijām, ko viņi pārdzīvoja 1991. gada janvārī. Izrādes veidotāji pētījuši barikāžu notikumu nozīmi to dalībnieku dzīvē, iedziļinājās viņu atmiņās, sajūtās, lai izdzīvotu tās vairāk nekā 30 gadus vēlāk uz teātra skatuves, dziedot tā laika iemīļotās dziesmas “Nāc dejot”, “Zem diviem karogiem”, “Dzimtā valoda” un citas. Biļetes cena: EUR 7–10. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzē”. Apmeklējot pasākumu, jāuzrāda derīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un personu apliecinošs dokuments.

20. janvārī no plkst. 16.00 līdz plkst. 21.00 Valmierā, pie Barikāžu piemiņas akmens (pie ēkas Rīgas ielā 50) un Vienības laukumā norisināsies muzikāls skaņu un gaismu tēlojums “Barikāžu stāsti”. Tiks iekurti atceres ugunskuri, kuros veroties varēs klausīties muzikālajā tēlojumā, kura tapšanā piedalījies mūziķis Rihards Saule un aktieris Ivo Martinsons. Barikāžu laika noskaņas ieskauti, klausīsimies barikāžu dalībnieku stāstus par piedzīvoto 1991. gadā, mijiedarbojoties ar Riharda Saules radītajām oriģinālkompozīcijām. Plkst. 15.00, pieminot 1991. gada janvāra notikumus, pie Barikāžu piemiņas akmens ziedus noliks un klātesošos uzrunās Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks un Zemessardzes 22. kājnieku bataljona pārstāvji. Īpašu muzikālo noskaņu radīs mūziķis Rihards Saule, atceres brīdī piedalīsies arī aktieris Ivo Martinsons.

Brenguļu, Kauguru un Trikātas apvienībā

21. janvārī no plkst. 16.00, pieminot barikāžu laika aizstāvjus, Brenguļu centrā degs barikāžu atceres ugunskurs. Brenguļu Kultūras namā, Trikātas Saieta namā un Kauguru Kultūras namā janvārī būs apskatāma izstāde “Barikāžu stāsti”.

22. janvārī plkst. 15.00 Trikātā, Saieta namā norisināsies koncerts, kurā piedalīsies folkmūziķis un dzejnieks Valdis Atāls un dziesminieks Egons Pičners. Pasākuma apmeklētājiem jāuzrāda derīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un personu apliecinošs dokuments.

22. janvārī plkst. 15.00 Trikātas parkā tiks iedegts barikāžu piemiņas ugunskurs.

Burtnieku apvienībā

20. janvārī Ēveles centrā tiks iedegts barikāžu piemiņas ugunskurs.

Burtnieku bibliotēkā janvārī būs apskatāma barikāžu laika piemiņas fotoizstāde.

Kocēnu apvienībā

20. janvārī  no plkst. 12.00 Kokmuižas pils parterā un Kokmuižas promenādē norisināsies 1991. gada barikāžu atceres pasākums – tiks iedegti piemiņas ugunskuri un Kocēnu pamatskolā notiks vēstures stunda. Plkst. 17.00 Kocēnu Kultūras namā izskanēs barikāžu laika dziesmas un atmiņas kopā ar dziedātāju Ievu Akurateri, Leonu Sējānu (ģitāra) un Matīsu Akurateru (perkusijas).  Ieeja koncertā bez maksas, iepriekš piesakoties pa tālruni 22005508 (Ilona Migla). Koncerta apmeklētājiem jāuzrāda derīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un personu apliecinošs dokuments.

20. janvārī no plkst. 18.00 līdz plkst. 20.00 Dikļos, Vika pasaku parkā norisināsies gaismas un skaņas uzvedums “Dzīvie stāsti”, veltīts 1991. gada barikāžu aizstāvju atceres dienai.

22. janvārī plkst. 16.00 Bērzaines Tautas namā notiks Kocēnu apvienības barikāžu dalībnieku atceres pasākums-koncerts ar Dobeles Zemessargu ansambļa piedalīšanos. Ieeja bez maksas ar iepriekšēju pieteikšanos pie pagastu bibliotekāriem. Pasākuma apmeklētājiem jāuzrāda derīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un personu apliecinošs dokuments.

Mazsalacas apvienībā

20. janvārī no plkst. 16.00 Mazsalacā, Saieta laukumā degs Barikāžu atceres ugunskurs. Mazsalacas vidusskola šo dienu atzīmēs, iededzot pie skolas ēkas ugunskuru.

Rūjienas apvienībā

Jeru pagasta bibliotēkā janvārī būs apskatāma barikāžu laika atcerei veltīta fotoizstāde.

Apmeklējot barikāžu atceres pasākumus, aicinām ievērot visus valstī spēkā esošos epidemioloģiskās drošības noteikumus!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
Latvija 3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39986181sec.