Zilākalnā būs «Duets Mediante» koncerts

Kopīgu improvizāciju ceļā “Duets Mediante” radījuši svaigas, oriģinālas dziesmu aranžijas, kas vainagojušās tematiskās koncertprogrammās. Sestdien, 23. janvārī, plkst.17.00 Zilākalna Kultūras namā notiks grupas “Duets Mediante” koncerts “Ar Tevi”.

“Duets Mediante” koncertprogrammā tiek apcerēta mīlestība. Plaukstošs pavasaris, tikšanās jūsma, filozofiska dziļdomība, koķeta rotaļa un silta šūpuļdziesma – tās ir tikai nedaudzas no mīlestības izpausmēm, kurām ar dzejas spalvu pievērsušies brīnišķīgie latviešu dzejnieki Imants Ziedonis, Jānis Peters un Kārlis Vērdiņš. Tad talkā nāk nepārspējamie dziesminieki Raimonds Pauls, Imants Kalniņš, Valts Pūce, Uldis Stabulnieks, un “Duets Mediante” ieved mūs mūzikas mīlestības karuselī, kurā veldzēties, aizdomāties un, iespējams, sastapt savu īpašo mīlestības vēsti.

“Mediante” ir muzikāli dinamisks duets, kas meklē harmonisku akadēmiskā smalkuma, svingam raksturīgās improvizācijas un estrādes mūzikas interpretācijas apvienojumu. Tā ir dzirkstoša vokāla un jūtīgas akordeona spēles rotaļa, kas aicina klausītāju uz brīdi atstāt aiz durvīm ikdienas rūpes un caur dziesmu izdzīvot patiesu, jautru un gaiši smeldzīgu stāstu.

Grupas mūziķi – Zane Rozenfelde un Māris Rozenfelds – satikušies pirms vairākiem gadiem Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolā, izstaigājuši studiju ceļus Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA), kļūstot par mūziķiem ar personību. “Dueta Mediante” mūzikas pūra lādē ir īpaši atlasītas pērles, kas izmeklētas starp latviešu estrādes vērtībām.  

Zane Rozenfelde ir ieguvusi maģistra grādu operdziedāšanā JVLMA, papildinājusi meistarību pie profesoriem ārzemēs, uzstājusies operstudijas “Figaro” operu uzvedumos un solo projektos Latvijā un ārpus tās. Sadarbojusies ar režisoriem Uģi Brikmani, Gunti Gailīti, Juri Joneli un citiem. Aktiermeistarību apguvusi pie Ināras Sluckas. Arī Māris Rozenfelds  absolvējis JVLMA maģistrantūru. Ir sadarbojies ar tādiem atzītiem mūziķiem kā Sandis Šteinbergs, Kristīne Balanas un diriģentiem ar pasaules vārdu – Tenu Kaljusti, Aināru Rubiķi, Normundu Šnē, kā arī ar Latvijas Nacionālo Simfonisko orķestri un kamerorķestri “Sinfonietta Riga”.

Apmeklētājiem būs jāuzrāda derīgs Covid-19 sertifikāts un personu apliecinošs dokuments.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71981621sec.