Aicina uz našķošanos Valmieras novada Mājas kafejnīcu dienās

Valmieras novada Mājas kafejnīcu dienas ir viena īpaša augusta nedēļas nogale. Tās laikā svešinieks kļūst par ciemiņu, mājas pagalms vai kafejnīcai neikdienišķa vieta izstaro māju sajūtu, viesi izgaršo saimnieku gatavoto ēdienu, kā arī bauda daudzveidīgu kultūras programmu. Mājas kafejnīcu dienas Valmieras novadā norisināsies jau otro reizi, šogad – 6. un 7. augustā! Šis gads solās būt ne mazāk interesants – Mājas kafejnīcu dienu dalībnieki spodrina ne tikai galda piederumus un glāzes, bet arī deju kurpes, mūzikas instrumentus un viesmīlības prasmes, lai ciemošanos savā mājas pagalmā padarītu vēl īpašāku.

Valmieras novada iedzīvotāji vienmēr bijuši aktīvi darītāji, tādēļ šogad savos mājas pagalmos ciemos aicinās 24 mājas kafejnīcas, no kurām daļa atradīsies Valmierā, bet gardēžus gaidīs arī plašajā novadā – Rūjienas, Sēļu un Matīšu pusē, pie Burtnieku ezera un Gaujas krastos, kā arī Dikļu, Zilākalna, Kocēnu un Trikātas pusē. Interaktīvo karti ar visām Valmieras novada mājas kafejnīcām, to piedāvājumu un darba laikiem iespējams aplūkot šeit.

Mājas kafejnīcu piedāvājumā būs ēdieni, kuru recepte nodota no paaudzes paaudzei, veģetāri meistardarbi un arī izloloti kulinārie eksperimenti. Plašāka informācija par mājas kafejnīcu piedāvājumiem aplūkojuma majaskafejnicas.lv un visit.valmiera.lv, savukārt informatīvā brošūra drukātā veidā būs pieejama jūlija otrajā pusē Valmieras Tūrisma informācijas centrā (Rīgas ielā 10), kā arī elektroniskā formātā visit.valmiera.lv.

Ne tikai gardi ēdieni un iemīļoti dzērieni, bet arī dažādas aktivitātes padarīs mājas kafejnīcas apmeklējumu vēl īpašāku. Būs dažādi muzikālie pārsteigumi, dzejas lasījumi, izkustēšanās tautu deju vai jutekliskās Bačatas ritmos vai gluži pretēji – būs iespēja pārsteigt citus  kafejnīcu apmeklētājus, spēlējot sev tīkamus klaviermūzikas skaņdarbus. Varēs notvert romantisku un sapņainu noskaņu dažādās mākslas darbu izstādēs, rūpīgi iekoptos daiļdārzos un pavisam īpašā nakts kafejnīcā. Piedzīvojumu meklētāji varēs nodoties dažādām galda un brīvdabas spēlēm, būs iespēja izmēģināt  radiovadāmos bagijus, trases automobiļus, motociklu IŽ-49 un laivu. Zinātkārie apmeklētāji varēs palauzīt prātu ēdienmīļu viktorīnā, doties ekskursijās, apskatot saimniecības un iepazīstoties ar dažādiem pūkainiem ķepaiņiem, vai arī vienkārši nodoties siltām sarunām ar mājas saimniekiem. Jaunu prasmju meklētājiem būs iespēja radīt meistarstiķus dažādās radošajās darbnīcās vai arī iegādāties jau gatavus meistardarbus tirdziņos un pop-up veikaliņos. Mazākos ciemiņus īpaši aizraus dažādās spēles un piepūšamo atrakciju prieki.

Lai viesošanās mājas kafejnīcās būtu harmoniska kā viesiem, tā saimniekiem, aicinām pirms apmeklējuma pārliecināties par katras vietas precīzu darba laiku un to, vai mājas kafejnīcas apmeklējumu nepieciešams iepriekš pieteikt!

Mājas kafejnīcu dienu mērķis ir popularizēt reģionālā tūrisma galamērķus, veicināt kopienu sadarbību, kā arī izcelt īpašos, novadam raksturīgos stāstus gastronomiskajā tūrismā. Iniciatīvu organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar LLTA “Lauku ceļotājs”. Mājas kafejnīcu dienas Valmieras novadā norisinās jau otro reizi. Pērn Mājas kafejnīcu dienās Valmieras novadā dažādus gardumus un jestras aktivitātes baudīja vairāk nekā 2 500 viesi, apmeklējot 20 mājas kafejnīcas.

Informējam, ka pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts, fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras novada pašvaldības publicitātes vajadzībām.

Ieplāno neaizmirstami gardu ceļojumu Valmieras novadā 6. un 7. augustā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47950196sec.